GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NACİ TOPÇUOĞLU M.Y.O. GIDA İŞLEME
1 |
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar
Bölüm Adı: SHELF LIFE DATING OF FOODS |
---|---|
2 |
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar
Bölüm Adı: Chocolate Production |
3 |
GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Bölüm Adı: Gıda Endüstrisinde Yapay Zekâ Uygulamaları |
4 |
KİMYA ARAŞTIRMALARI
Bölüm Adı: CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT |
1 |
Development of bioactive and environmentally friendly chitosan-based film using waste of pistachio dehulling process as a novel promising food packaging material
KEPEKÇİ REMZİYE AYSUN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ALHVEIS IMAN
|
---|---|
2 |
Effects of shear and cooling rates on the crystallization behavior of cocoa butter
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
3 |
Composition and thermal characterization of walnut oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
4 |
Depolama sıcaklığı ve temperleme derecesinin bitter çikolata ürünlerindeki yağ çiçeklenmesine etkisi
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
5 |
Çikolata
KAYA AHMET,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
6 |
DETERMINATION OF BENZO A PYRENE IN VEGETABLE OILS BY HIGH PERPORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
|
7 |
Thermal inactivation kinetics of alkaline phosphatase in buffer and milk
FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
8 |
Immobilization and characterization of naringinase for the hydrolysis of naringine
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
|
9 |
Production and characterization of isopropyl laurate using immobilized lipase
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,İBANOĞLU ESRA
|
10 |
Thermal and carbondioxide activation of alkaline phosphatase in buffer and milk
FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
11 |
Production and characterization of enzymatically produced lauric esters of fructose
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,İBANOĞLU ESRA
|
1 |
PROPERTIES OF SOUR CHERRY KERNEL OIL
Büyükarslan Fehime,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KEPEKÇİ REMZİYE AYSUN
|
---|---|
2 |
Boz Antep fstığı kremasının tekstürel ve reolojik davranışları üzerine parçacık boyutunun etkisi
KILIÇ NAZLI FERAY, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
3 |
Badem, Ceviz ve Antep fıstığı yağlarının termal özellikleri
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, BÜYÜKBEŞE DİLEK, KAYA AHMET
|
4 |
Soğuk ekstraksiyon yöntemiyle elde edilen Punica granatum L. çekirdeği yağının bileşimi ve termal özelliklerinin araştırılması
SICAK YUSUF, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
5 |
A NEW TREND: SUPERFOODS
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, KAYA AHMET
|
6 |
HEALTH BENEFITS AND USAGE OF CAROB FRUIT IN FOOD INDUSTRY AND GASTRONOMY
ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
7 |
Chemical and Thermal Properties with Biological Activities of Achillea arabica Kotschy Essential oil
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,SICAK YUSUF,TAŞDEMİR DEMET,KAYA AHMET
|
8 |
The chemical composition and biological activities of Epilobium hirsutum L. essential oil
ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,TAŞDEMİR DEMET,DOĞAN MUHİTTİN,KAYA AHMET
|
9 |
CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT
Auzay Izzatullah Muhammad,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
10 |
Composition and thermal characterization of walnut oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
11 |
Textural properties of honey chocolate
KOŞAR BURCU,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
12 |
Fat bloom problem in dark chocolate
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
13 |
Supercritical fluid extraction in oil industry
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
14 |
Composition and properties of almond oil
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
15 |
Textural properties of spreadable pistachio paste.
KAYA AHMET,BÜLBÜL BURAK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK
|
16 |
Crystallization properties of milkfat and its high molecular weight fraction.
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
17 |
Composition and thermal characterization of pistachio oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
18 |
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.
KOÇ BANU, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
19 |
Isothermal crystallization of low molecular weight milkfat fraction extracted with supercritical carbon dioxide
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ROUSSEAU DERICK,KAYA AHMET
|
20 |
EFFECT OF TEMPERATURE FLUCTUATION ON BLOOM FORMATION AND APPEARANCE OF DARK CHOCOLATE CONTAINING HIGH MELTING FRACTIONS OF MILK FAT
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
21 |
EFFECTS OF TEMPERING AND TEMPERATURE FLUCTUATION ON BLOOM FORMATION AND APPEARANCE OF DARK CHOCOLATE
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
22 |
ANALYSIS AND COMPARISION OF COCOA BUTTER POLYMORPHIC FORMS BY DSC X RAY DIFFRACTOMETER RAMAN SPECTROSCOPY AND PLM
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
23 |
EFFECT OF COOLING RATE ON CRYSTALLIZATION OF COCOA BUTTER
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
24 |
Rheological Properties of Cocoa Butter at Different Temperatures and Shear Rates
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, ÖZKANLI OYA, KAYA AHMET
|
25 |
Isothermal Crystallization of Milk Fat by Oscillatory Rheometer and Differental Scanning Calorimeter
BÜYÜKBEŞE DİLEK, ÖZKANLI OYA, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
26 |
EFFECT OF TEMPERATURE AND COOLING RATE ON STATIC CRYSTALLIZATION OF COCOA BUTTERS BY DSC PLM AND X RAY DIFFRACTOMETER
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
27 |
BİTKİSEL YAĞLARDA BENZO A PİREN MİKTARININ YÜKSEK BASINÇLI SIVI KROMATOGRAFİSİ İLE BELİRLENMESİ
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
28 |
SERBEST VE TUTUKLANMIŞ NARİNGİNAZ ENZİMİ KULLANARAK NARİNGİN HİDROLİZİ
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
1 |
ATIK CEVIZ KABUGUNDAN BİYOAKTİF MALZEME GELİŞTİRİLMESİ
Tüketicilerin daha az kimyasal içeriğe sahip ürünlere olan artan talebi, gıda üreticilerinin ve bilim insanların doğal kaynaklardan elde edilen çevredostu, biyobozunur gıda ambalaj malzemelerini üretmek için olan çabalarını arttırmıştır. Aday gıda am
|
---|---|
2 |
Pistacia vera dış kabuğu kullanılarak antimikrobiyal özellikte aktif gıda ambalaj materyali geliştirilmesi
|
3 |
Gazi Şehirde Bilimin ve Sanatin Dili, Bilim ve Toplum
Projede, farklı kademeki öğrenci ve velilerine etiket duyarlılığın kazandırılması ve etiket-okuryazarlığı eğitimi verilmiştir.
|
4 |
İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) (YÖK/MEB/Avrupa Birliği ortak projesi)
İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanarak hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla, mesleki eğitimin modernizasyonu, kalitesinin artırılımı, insan kaynakları gelişiminin teşvik edilmes
|
5 |
Çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin önlenmesi
Projede, siyah tablet çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin mekanizması araştırılmıştır. Bunun için siyah çikolata hamuruna yüksek molekül ağırlıklı süt yağları, palm kernel stearin, seed V eklenmiştir. Yağ çiçeklenmesi, sıcaklık ve nem
|
6 |
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Projede, dört mevsimde elde edilen süt yağının fraksiyonları süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu yöntemiyle, düşük, orta ve yüksek molekül büyüklükleri olmak üzere fraksiyonlara ayrılmıştır. Her mevsim için 10-36 MPa basınç değerleri kullanılarak
|
7 |
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
|
8 |
Enzimatik metotla yüzey aktif maddelerin elde edilmesi ve uygulanması
Projede propil laurat ve laurik asidin fruktoz esterlerinin üretilmesi amaçlanmıştır. İlk bölümde, Propil laurat elde edillmesi ve enzimin optimum çalışma koşullarının (laurik asit miktarı, çözücü tipi, sıcaklık ve zaman) belirlenmesi amaçlanmıştır.
|
1 |
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar
Yazar Adı: ŞEKEROĞLU GÜLTEN
, Yayın Yeri: YAZ Yayınları
|
---|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2016-2017 | ŞARAP BİLİMİ | Türkçe | 2 |
2 | 2016-2017 | BESLENME İLKELERİ | Türkçe | 2 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2014-2015 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
2 | 2015-2016 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
3 | 2013-2014 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
4 | 2014-2015 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
5 | 2015-2016 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
6 | 2013-2014 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
7 | 2009-2010 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
8 | 2011-2012 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
9 | 2012-2013 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
10 | 2010-2011 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
11 | 2015-2016 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
12 | 2014-2015 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
13 | 2013-2014 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
14 | 2011-2012 | GIDA KATKI MADDELERİ | Türkçe | 2 |
15 | 2010-2011 | GIDA KATKI MADDELERİ | Türkçe | 2 |
16 | 2009-2010 | GIDA KATKI MADDELERİ | Türkçe | 2 |
17 | 2009-2010 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
18 | 2014-2015 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
19 | 2013-2014 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
20 | 2012-2013 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
21 | 2011-2012 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
22 | 2015-2016 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
23 | 2010-2011 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
24 | 2015-2016 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 3 |
25 | 2014-2015 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 3 |
26 | 2013-2014 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 3 |
27 | 2012-2013 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 3 |
28 | 2015-2016 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II | Türkçe | 3 |
29 | 2014-2015 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II | Türkçe | 3 |
30 | 2013-2014 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II | Türkçe | 3 |
31 | 2012-2013 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II | Türkçe | 3 |
32 | 2015-2016 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Türkçe | 4 |
33 | 2014-2015 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Türkçe | 4 |
34 | 2013-2014 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Türkçe | 4 |
35 | 2012-2013 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Türkçe | 4 |
36 | 2015-2016 | GIDALARDA KALİTE KONTROL VE ANALİZLER | Türkçe | 2 |
37 | 2011-2012 | YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
38 | 2010-2011 | YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
39 | 2011-2012 | BESLENME İLKELERİ | Türkçe | 2 |
40 | 2009-2010 | BESLENME İLKELERİ | Türkçe | 2 |
41 | 2010-2011 | BESLENME İLKELERİ | Türkçe | 2 |
42 | 2015-2016 | TEMEL HESAP TEKNİKLERİ | Türkçe | 2 |
43 | 2010-2011 | GIDA TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 2 |
44 | 2009-2010 | GIDA TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 2 |
45 | 2016-2017 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 3 |
46 | 2016-2017 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
47 | 2016-2017 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 4 |
48 | 2016-2017 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
49 | 2016-2017 | SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI | Türkçe | 2 |
50 | 2016-2017 | TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ | Türkçe | 1 |
51 | 2016-2017 | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 3 |
52 | 2016-2017 | ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 4 |
53 | 2017-2018 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
54 | 2017-2018 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
55 | 2018-2019 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
56 | 2018-2019 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 4 |
57 | 2018-2019 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
58 | 2018-2019 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 4 |
59 | 2018-2019 | TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-I | Türkçe | 1 |
60 | 2018-2019 | BİTİRME PROJESİ | Türkçe | 2 |
61 | 2017-2018 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 4 |
62 | 2017-2018 | BİTİRME PROJESİ | Türkçe | 2 |
63 | 2017-2018 | TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-II | Türkçe | 4 |
64 | 2017-2018 | MESLEKİ UYGULAMA PROJESİ | Türkçe | 1 |
65 | 2018-2019 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
66 | 2019-2020 | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 4 |
67 | 2019-2020 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
68 | 2019-2020 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II | Türkçe | 4 |
69 | 2019-2020 | SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I | Türkçe | 4 |
70 | 2019-2020 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Türkçe | 4 |
71 | 2019-2020 | YAĞ ANALİZLERİ | Türkçe | 4 |
72 | 2019-2020 | ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ | Türkçe | 3 |
73 | 2019-2020 | BİTİRME PROJESİ | Türkçe | 2 |
74 | 2019-2020 | TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ | Türkçe | 3 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Vişne çekirdek yağı bileşiminin, termal özelliklerinin ve biyoaktivitesinin araştırılması | FEHİME BÜYÜKARSLAN | TezMerkezi | 2024 |
2 | Tamamlandı | Rheological behaviour of chocolate formulated with honey | KADRİYE BURCU KOŞAR | TezMerkezi | 2022 |
1 |
III. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ (Düzenleme Kurulu Üyesi)
III. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ
|
---|---|
2 |
ORGANİK GIDALAR
ORGANİK GIDALAR
|