Profesör MEDENİ MASKAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   maskan@gantep.edu.tr      03423172321      03423172300  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Temel İşlemler  Meyve ve Sebze Teknolojisi  Bitkisel Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

3 Adet
1
Advances in Food Extrusion Technology

Bölüm Adı: Development of Extruded Foods by Utilizing Food Industry By-Products
Yazar(lar): Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: CRC Press ISBN: 978-1-4398-1520-5, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Newyork, 2012

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
TEXTURA PRODUSELOR ALIMENTARE

Bölüm Adı: TEXTURA. METODE INSTRUMENTALE DE DETERMINARE A TEXTURII
Yazar(lar): ALTAN METE AYLİN,YAĞCI SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: S.C. EUROPLUS S.R.L. GALATİ ISBN: 973-700-071-4, ROMANYA, Galati, 2006

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
TEXTURA PRODUSELOR ALIMENTARE

Bölüm Adı: TEXTURA PRODUSELOR ALIMENTARE EXTRUDATE
Yazar(lar): ALTAN METE AYLİN,YAĞCI SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: S.C. EUROPLUS S.R.L. GALATİ ISBN: 973-700-071-4, ROMANYA, Galati, 2006

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

74 Adet
1
Ultrasound- and Homogenization-Assisted Extraction of Cottonseed Oil Using Ethyl Acetate: Optimization and Evaluation of Oil Quality and Energy Aspect

KALKAN EZGİ,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food and Bioprocess Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
2
Health Impacts and Innovative Extraction Methods of Fish Oil: A Review

KALKAN EZGİ,Keskin Çavdar Hasene,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI
3
Effect of hybrid cooking (ultrasound - ohmic - infrared) method on textural and microbial properties of beefs

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
İngilizce, Basılı, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Mucilage from Plantago ovata Forsk seed: Optimization of extraction process conditions and investigation of some functional properties

Assi Abdul Ghani,KALKAN EZGİ,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Brazilian Journal of Food Technology
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
5
Ultrasound-assisted ethanolic extraction of oil from Pistacia vera L. using response surface methodology

KALKAN EZGİ,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: The International Journal of Materials and Engineering Technology
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index copernicus
6
Mucilage in okra: extraction, modelling, optimization and application

KALKAN EZGİ, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION Springer Science and Business Media LLC
İngilizce, Basılı, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Effect of minimal neutralization at optimal conditions on minor components and oxidation stability of sunflower oil

GÜMÜŞ PINAR, A. Decker Eric, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY Wiley
Türkçe, Basılı, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
The use of carob flour and stevia as sugar substitutes in sponge cake: Optimization for reducing sugar and wheat flour in cake formulation

GÖKÇE CÜNEYT, BOZKURT HÜSEYİN, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE Elsevier BV
İngilizce, Basılı, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Optimization of a green tea beverage enriched with honey and bee pollen

YILDIZ RABİA, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Optimization of neutralization parameters in minimal refining process of sunflower seed oil

GÜMÜŞ PINAR, A. Decker Eric, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Wiley
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
A study on rheological properties, sensory evaluation and shelf life of ayran–shalgam mixtures

Uzay Merve, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
A study on rheological properties, sensory evaluation and shelf life of ayran\u2013shalgam mixtures

Uzay Merve, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Neutralization of sunflower seed oil by Ca(OH)2, MgO, and Na2SiO3 as an alternative to NaOH

GÜMÜŞ PINAR,DECKER E A,,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
İngilizce, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Microwave-Conventional Drying Characteristics of Red Pepper: Modeling, Temperature Profile, Diffusivity and Activation Energy

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Gıda İşletmelerinde Personel Hijyeni

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Catering Guide
Türkçe, Basılı, 2020

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
16
Effect of ohmic cooking followed by an infrared cooking method on lipid oxidation and formation of polycylic aromatic hydrocarbons (PAH) of beef muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Simultaneous application of microwave energy and hot air to whole drying process of apple slices: drying kinetics, modeling, temperature profile and energy aspect

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
18
Comparison of quality, bioactive compounds, textural and sensorial properties of hybrid and convection-dried apricots

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Ultrasonication as Pretreatment for Drying of Tomato Slices in a Hot Air Microwave Hybrid Oven

HORUZ ERHAN,JAWDAT JAAFAR HAWAR,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
20
Evaluation of antioxidant properties of Za’atar (Thymbra spicata) essential oils as natural antioxidant for stability of palm olein during deep-fat frying process

MASKAN MEDENİ,HORUZ ERHAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Drying kinetics of apricot halves in a microwave‑hot air hybridoven

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: HEAT AND MASS TRANSFER
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
22
Effects of hybrid (microwave-convectional) and convectional drying on drying kinetics, total phenolics, antioxidant capacity, vitamin C, color and rehydration capacity of sour cherries

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
23
Drying kinetics of apricot halves in a microwave-hot air hybrid oven

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
24
Influence of three different concentration techniques on evaporation rate color and phenolics content of blueberry juice

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Hot air and microwave drying of pomegranate Punica granatum L arils

Horuz Erhan,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Effect of the phytochemicals curcumin cinnamaldehyde thymol and carvacrol on the oxidative stability of corn and palm oils at frying temperatures

Horuz Tuğba İnanç,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Effect of cinnamaldehyde on oxidative stability of several fats and oils at elevated temperatures

Horuz Tuğba İnanç,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Cogent Food & Agriculture
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  FSTA
28
Effect of carvacrol on the oxidative stability of palm oil during frying

İnanç Tuğba,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Testing the Antioxidant Effect of Essential Oils and BHT on Corn Oil at Frying Temperatures a Response Surface Methodology

İnanç Tuğba,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Spray Drying and Process Optimization of Unclarified Pomegranate Punica granatum Juice

HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
The Potential Application of Plant Essential Oils Extracts as Natural Preservatives in Oils during Processing A Review

İNANÇ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar
32
Effect of screw configuration and raw material on some properties of barley extrudates

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Effect of Extrusion Cooking on Functional Properties and in vitro Starch Digestibility of Barley Based Extrudates from Fruit and Vegetable By Products

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
34
Effect of extrusion process on antioxidant activity total phenolics and glucan content of extrudates developed from barley fruit and vegetable by products

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
35
Meyve ve Sebze Posasından Çerez Üretildi

MASKAN MEDENİ,ALTAN METE AYLİN
Yayın Yeri: Bakkal Dünyası
Türkçe, Basılı, 2009

Ulusal  Hakemsiz  Araştırma Notu  Endekste taranmıyor
36
Twin screw extrusion of barley grape pomace blends Extrudate characteristics and determination of optimum processing conditions

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
37
Evaluation of snack foods from barley tomato pomace blends by extrusion processing

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
38
Extrusion cooking of barley flour and process parameter optimization by using response surface methodology

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
39
Production of pomegranate Punica granatum L juice concentrate by various heating methods colour degradation and kinetics

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
40
Air drying characteristics of solid waste pomace of olive oil processing

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
41
Effect of thermal processing on tristimulus colour changes of fruits

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Stewart Postharvest Review (Stewart Postharvest ReviewAn international journal for reviews in postharvest biology and technology)
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
42
Diyarbakır İl Sınırları İçerisinde Doğal Olarak Yayılış Gösteren Bazı Medicago L. Türlerinin Protein Düzeylerinin Belirlenmesi

DEMİR RAMAZAN,Yılmaz Hayrullah,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Türkçe, Basılı, 2006

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
43
RHEOLOGICAL BEHAVIOR OF POMEGRANATE PUNICA GRANATUM L JUICE AND CONCENTRATE

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
44
Microwave assisted drying of short cut ditalini macaroni Drying characteristics and effect of drying processes on starch properties

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Research International
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
45
Microwave Assisted Drying of Short Cut Ditalini Macaroni Cooking Process and Textural Properties

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
46
Change in colour and rheological behaviour of sunflower seed oil during frying and after adsorbent treatment of used oil

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
47
Effect of different adsorbents on purification of used sunflower seed oil utilized for frying

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İ
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
48
The recovery of used sunflower seed oil utilized in repeated deep fat frying process

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İbrahim
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
49
Effect of cooking on the drying behaviour of tarhana dough a wheat flour yoghurt mixture

İBANOĞLU ŞENOL,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
50
Effect of concentration and drying processes on color change of grape juice and leather pestil

Maskan Aysun,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
51
Hot air and sun drying of grape leather pestil

Maskan Aysun,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
52
Effect of processing on hydration kinetics of three wheat products of the same variety

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
53
Moisture sorption isotherms of grape pestil and foamed grape pestil

KAYA AHMET,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
54
Hot air drying of cooked and uncooked tarhana dough a wheat flour yoghurt mixture

MASKAN MEDENİ,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
55
Drying shrinkage and rehydration characteristics of kiwifruits during hot air and microwave drying

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
56
Effect of maturation and processing on water uptake characteristics of wheat

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
57
Kinetics of colour change of kiwifruits during hot air and microwave drying

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
58
Drying of olive pomace by a combined microwave fan assisted convection oven

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
59
Pişirme İşleminin Tarhana Hamurunun Kuruma Özellikleri Üzerine Etkileri

İBANOĞLU ŞENOL,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Gıda
Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
60
Microwave air and microwave finish drying of banana

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
61
Effect of sugar on the rheological properties of sunflower oil water emulsions

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
62
Storage stability of whole split pistachio nuts Pistachia vera L at various conditions

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
63
Rheological behaviour of liquorice Glycyrrhiza glabra

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
64
WATER ADSORPTION AND DRYING CHARACTERISTICS OF OKRA Hibiscus Esculentus L

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
65
WATER ADSORPTION PROPERTIES of COATED and NONCOATED POPCORNS

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
66
Sorption isotherms and drying characteristics of mulberry Morus alba

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
67
Fatty acid oxidation of pistachio nuts stored under various atmospheric conditions and different temperatures

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
68
AN APPROACH FOR ESTIMATION OF CRITICAL POINTS OF WATER SORPTION ISOTHERMS OF FOODS

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ,Voschinin Alexander P
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
69
WATER TRANSFER IN POTATO DURING AIR DRYING

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
70
Sorption isotherms of Turkish delight

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ,KAYA AHMET
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
71
The fitting of various models to water sorption isotherms of pistachio nut paste

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
72
Sorption Characteristics of Whole Pistachio Nuts Pistacia Vera L

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
73
STORAGE STABILITY AND ACCELERATED SHELF LIFE TESTING OF MARGARINE SAMPLES

MASKAN MEDENİ,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Basılı, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
74
Palamut Balığından Balık Protein Konsantresi Elde Edilmesi

MASKAN MEDENİ,AYRANCI EROL
Yayın Yeri: Gıda
Türkçe, Basılı, 1989

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN

Bildiriler

50 Adet
1
Optimization of ultrasound-assisted solvent extraction of cottonseed oil using RSM

KALKAN EZGİ,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: The 7th International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, İngilizce, 04.07.2024

Uluslararası  Özet bildiri
2
Optimization of Ultrasound-Assisted Extraction Of Cottonseed Oil Using Ethyl Acetate

KALKAN EZGİ,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: The 7th International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, İngilizce, 04.07.2024

Uluslararası  Özet bildiri
3
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DIFFERENT AYRAN-SHALGAM MIXTURES

Uzay Şerife Merve,Kervan Seniha,GEZGİN KELEKÇİ SERPİL,BUZRUL SENCER,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 2. ULUSLARARASI GIDA, TARIM & VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ
TÜRKİYE, İngilizce, 29.02.2020

Uluslararası  Özet bildiri
4
Some quality characteristics of the minimal refined sunflower oil

GÜMÜŞ PINAR, DECKER E. A., MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 1. Uluslararası Malatya Uygulamalı Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Malatya, İngilizce, 20.12.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Mathematical Modelling and Optimization of Variables in a Green Tea-Honey-Bee Pollen Formulation

YILDIZ RABİA,HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Recent Advances in Mathematical and Engineering Sciences
UKRAYNA, LIVIV, İngilizce, 24.07.2019

Uluslararası  Özet bildiri
6
PREDICTION OF SHELF –LIFE OF MID-OLEIC SUNFLOWER OIL BY ACCELERATED METHODS

ALAK HİLAL,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: YABİTED IV. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ
TÜRKİYE, İstanbul, Türkçe, 18.04.2019

Ulusal  Özet bildiri
7
Extraction of mucilage from okra.

Soğancı Ezgi,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 3. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Özet bildiri
8
AN INVESTIGATION ON CONSUMPTION OF GREEN TEA WITH HONEY AND POLLEN

YILDIZ RABİA,HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: ZEUGMA II. ULUSLARARASI MULTİ DİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ
TÜRKİYE, İngilizce, 18.01.2019

Uluslararası  Özet bildiri
9
Effect of Drying Method On Drying Time and Total Phenolics Content and Antioxidant Activity of Organic Blueberries

ŞAHİN GÜLŞAH,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
TÜRKİYE, Alanya, İngilizce, 27.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Effect of hybrid (microwave-convectional) drying conditions on drying kinetics, modeling, temperature profile, energy consumption, antioxidant capacity and vitamin C content of tomato slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
11
Comparison of drying kinetics and physico-chemical properties of convectional and hybrid dried pepper slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
Effect of Ohmic Cooking Alone on Moisture Content and Total Aerobic Mesophilic Count of Beef Muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
TÜRKİYE, İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
An Investigation of Increase the Effectiveness of Ohmic Cooking of Meat by Using with Ultrasound Treatment

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
TÜRKİYE, İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Convectional Drying Characteristics, Kinetics and Some Properties of Apple Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
TÜRKİYE, İngilizce, 28.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
15
The Effect of Drying Conditions on Drying Kinetics, Characteristics, Total Phenolics Content, Antioxidant Capacity, Lycopene content and Color Properties of Tomato Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
TÜRKİYE, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
16
Minimal Refining Method for Sunflower Seed Oil

GÜMÜŞ PINAR,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: IV. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
İTALYA, İngilizce, 23.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
17
Örneklerle Gıdaların Kurutulmasına Genel Bir Bakış

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
TÜRKİYE, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Tam metin bildiri
18
Effect of cinnamaldehyde on oxidative stability of some fats and oils

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy: From the field to the table
İngilizce, 08.04.2015

Uluslararası  Özet bildiri
19
Effect of ultrasound pre treatment on drying behavior lycopene total phenolic contents and color of tomato slices

Jaafar Hawar Jawdat,HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy: From the field to the table
İngilizce, 08.04.2015

Uluslararası  Özet bildiri
20
Effect of carvacrol on oxidative stability of corn and palm oils during frying

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International BIOSCIENCE Conference
TAYLAND, Phuket, İngilizce, 28.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
21
Spray Drying of Unclarified Pomegranate (Punica granatum) Juice

HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Bioscience Conference
TAYLAND, Phuket, İngilizce, 28.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
22
INFLUENCE OF MICROWAVE POWER ON DRYING OF TOMATO SLICES

Jaafar Hawar Jawdat,HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Balkan Agriculture Congress
TÜRKİYE, Edirne, İngilizce, 08.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
23
Effect of Plant Based Active Components on Stability of Corn and Palm Oils at Frying Temperatures

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 11th Euro Fed Lipid Congress
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 27.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
24
Effect of Some Essential Oils on Stability of Corn Oil at Frying Temperatures

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 11th Euro Fed Lipid Congress
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 27.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
25
Production of pomegranate juice powder by spray drying process

HORUZ ERHAN,ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry NAFI
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
26
Effect of Essential Oils of Thymbra Spicata on Stability of Palm Oil During Deep-Fat Frying

MASKAN MEDENİ,Nacaroğlu Sibel,İNANÇ HORUZ TUĞBA
Yayın Yeri: The 2nd International Conference in Food Industries and Biotechnology
SURİYE, Homs, İngilizce, 01.11.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
27
Use of Natural Antioxidants in Frying of Foods: A Review

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: The 2nd International Conference in Food Industries and Biotechnology
SURİYE, Homs, İngilizce, 01.11.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
28
Drying and Textural Characteristics of Microwave-Assisted Dried Short-Cut Macaroni (Ditalini)

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: From Seed to Pasta
İTALYA, Bologna, İngilizce, 30.06.2008

Uluslararası  Özet bildiri
29
Barley Based Nutritious Extruded Snacks and Their Functional and Digestive Properties

ALTAN METE AYLİN,McCarthy Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: IFT Annual Meeting, Institute of Food Technologists
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New Orleans, İngilizce, 28.06.2008

Uluslararası  Özet bildiri
30
Production Of Healthy Extruded Snacks From Composite Of Barley And Fruit By-Products

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ,McCarthy Kathryn L McCarthy
Yayın Yeri: ICC International Conference Bosphorus 2008
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 24.04.2008

Uluslararası  Özet bildiri
31
Domates Posasının Arpa Bazlı Çerez Gıda Üretiminde Değerlendirilmesi

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ,McCarthy Kathryn L McCarthy
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri
32
Ekstrüzyon Proses Değişkenlerinin Sistem Parametreleri Üzerine Olan Etkileri

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ,McCarthy Kathryn L McCarthy
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri
33
Kızartma İşleminde Kullanılan Ayçiçek Yağının Renginin Çeşitli Adsorbantlar Yardımıyla Açılması.

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İbrahim
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri
34
Generation of new snack foods by extrusion of barley and grape pomace

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ,McCarthy Kathryn L McCarthy
Yayın Yeri: 2nd International Congress on Food and Nutrition
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 24.10.2007

Uluslararası  Özet bildiri
35
Value-Added Extruded Products: Barley and Fruit Pomace Blends

Vandeven J.C.,ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ,McCarthy Kathryn L McCarthy
Yayın Yeri: IFT Annual Meeting, Institute of Food Technologists
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Chicago, İngilizce, 28.07.2007

Uluslararası  Özet bildiri
36
Vida Konfigürasyonlarının Ekstrüde Arpa Ürünleri Üzerine Etkileri

ALTAN METE AYLİN,McCarthy Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: HUBUBAT 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 08.09.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
37
Kara Kekik Uçucu Yağının Mısır Yağı Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi

Yağcı Erdinç,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
38
Kara Kekik (Thymbra spicata) Uçucu Yağının Kızartma İşleminde Kullanılan Mısır Özü Yağının Kalite Değerleri Üzerine Etkisi

MASKAN MEDENİ,Nacaroğlu Sibel,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
39
Kızartma İşleminde Kullanılan Ayçiçek Yağının Çeşitli Adsorbantlar Yardımıyla Arındırılması

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İbrahim
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
40
Arpanın Ürün Bazında Değerlendirilmesi

ALTAN METE AYLİN,YAĞCI SİBEL,MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
41
Gıda Atıklarının Alternatif Kullanım Alanları

YAĞCI SİBEL,ALTAN METE AYLİN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
42
Meyve ve Sebze Atıklarının Hububat Bazlı Ekstrude Gıdaların Üretiminde Kullanımı

ALTAN METE AYLİN,YAĞCI SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Gıda Kongresi 2005
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 19.04.2005

Ulusal  Tam metin bildiri
43
Omega Yağları; Kaynakları, Faydaları ve Gıdaların Zenginleştirilmesinde Kullanımı

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Gıda Kongresi 2005
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 19.04.2005

Ulusal  Tam metin bildiri
44
Mikrodalga Yardımıyla Kurutulan Kısa Kesme (ditalini) Makarnanın Pişme ve Tekstürel Özellikleri

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Gıda Kongresi 2005
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 19.04.2005

Ulusal  Tam metin bildiri
45
Farklı Yöntemlerle Nar Ekşisi Üretimi ve Üretim Sırasında Meydana Gelen Renk Değişimi

MASKAN MEDENİ,ALTAN METE AYLİN
Yayın Yeri: Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
TÜRKİYE, Van, Türkçe, 23.09.2004

Ulusal  Tam metin bildiri
46
Gilaboru (Viburnum Opulus L.) Meyvesinden Hazır İçecek Tozu Eldesi Üzerine Çalışmalar

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
TÜRKİYE, Van, Türkçe, 23.09.2004

Ulusal  Tam metin bildiri
47
Makarnanın Mikrodalga Yardımıyla Kurutulması

ALTAN METE AYLİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Hububat 2002 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 03.10.2002

Ulusal  Tam metin bildiri
48
Microwave Drying of Apricots

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Blacksea and Central Asian Sym. on Food Tec
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 12.10.2000

Uluslararası  Özet bildiri
49
İnfrared Yöntemiyle Kurutulan Tarhana Hamurunun Kuruma Özellikleri

MASKAN MEDENİ,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 16.09.1998

Ulusal  Tam metin bildiri
50
Margarinlerin Oksidasyon Dayanılırlığı ve Raf Ömürlerinin Hızlandırılmış Test Metodu ile Bulunması

MASKAN MEDENİ,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Ulusal Sempozyumu, 1991-1992 Araştırmaları
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 22.09.1992

Ulusal  Tam metin bildiri

Projeler

18 Adet
1
NAR SUYU TOZU ÜRETİMİ

nar suyu
30.10.2009 - 01.11.2010
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Innovative and eco sustainable processing and packaging for safe high quality and healthy organic berry products başlıklı

fgöjç
24.02.2015 - 05.02.2017
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
3
ANTEPFISTIĞI KURUMA METOTLARININ GELİŞTİRİLMESİ, KURUMA VE DEPOLAMA SÜRESİNCE AFLATOKSİN OLUŞUMUNUN İZLENMESİ


20.03.1997 - 18.06.2000
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
4
ANTEPFISTIĞI'NIN DEPOLAMA KOŞULLARININ ARAŞTIRILMASI


19.05.1995 - 20.05.1998
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
5
Şeker ikamesi olarak keçiboynuzu unu ve stevia kullanarak kek üretimi ve buğday rüşeymi ile zenginleştirilmesi


16.04.2018 - 16.04.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Innovative and eco-sustainable processing and packaging for safe and high quality organic berry products with enhanced nutritional value

Organik üzümsü meyvelerden katma değerli ürünler üretmek
15.02.2015 - 07.09.2018
H2020,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Wine Pomace Based Extrusion Products


14.04.2006 - 14.04.2008
Diğer (Uluslararası),   Yürütücü 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
8
BAZI BAHARATLARIN UÇUCU YAĞLARININ HIZLANDIRILMIŞ YÖNTEMLE OKSİDASYON DAYANIKLILIĞININ OPTİMİZASYONU MISIRÖZÜ VE PALM YAĞINDA KIZARTMA İŞLEMİNDE ANTİOKSİDAN OLARAK KULLANILMASI


09.12.2010 - 09.12.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
9
GAÜN GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluşunun 40. Yılı Etkinlikleri ve Geleneksel Mezunlar Toplantı

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanları Çalıştayı Gıda Mühendisliği Eğitimi, Müfredatı, Araştırma Alanları, Yeni Hedefler. Mezunlar Toplantısı Eğitim Programımızın Sanayiye katkısı, güncellenmesi, Gıda Mühendisi Gözüyle Sanayiden Üniversiteye Bakış.
08.05.2017 - 30.06.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
Ham ayçiçek yağının minimal rafinasyon işlemi: proses optimizasyonu, yağın minör bileşenleri ve oksidasyon dayanıklılığı üzerine etkisi

sdww
07.06.2018 - 02.02.2020
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
11
HİBRİT PİŞİRME İŞLEMİNİN ETİN KALİTE VE GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

pişirme
05.11.2014 - 22.08.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
12
MUSKAT TİPİ ARJENTİN KIRMIZI ÜZÜMLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLERİNİN DEPOLAMA DAYANIKLILIĞININ ARAŞTIRILMASI


05.04.2000 - 05.04.2001
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
13
Hububatlara Meyve ve Sebze Atıklarının Eklenmesiyle Ekstrüde Gıdaların Üretilmesi ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi


04.05.2006 - 04.05.2008
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
14
ÇEŞİTLİ ADSORBANTLAR KULLANARAK KIZARTMALARDA KULLANILAN YAĞLARIN RAFİNE EDİLMESİ


04.05.2001 - 04.05.2003
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
15
HIZLI GIDA KURUTMA YAPABİLEN EV TİPİ HİBRİD (KONVANSİYONEL-MİKRODALGA) FIRIN TASARIMININ GELİŞTİRİLMESİ

fghd
01.12.2012 - 30.11.2014
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
16
Hızlı Gıda Kurutma Yapabilen Ev Tipi Hibrid Konvansiyonel Mikrodalga Fırın Tasarımının Geliştirilmesi

Bu çalışmada hemen her evde bulunan pişirme fırınları mikrodalga ilavesiyle modifiye edilerek meyve ve sebzelerin de kurutulabileceği çok amaçlı kurutma pişirme hibrid fırınların geliştirilmesi hedeflenmiştir Bu bağlamda projede çeşitli meyve
01.12.2012 - 31.01.2015
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
17
(Gizli) …. İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ SÜRÜLEBİLİR MARGARİNLERİN ÜRETİLMESİ


01.05.2015 - 30.10.2016
-Tübitak 1501,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
18
DİYARBAKIR İL SINIRLARI İÇERİSİNDE DOĞAL OLARAK YETİŞEN MEDİCAGO L. (YONCA) TÜRLERİ ÜZERİNE FİZYOLOJİK VE BİYOKİMYASAL BİR ÇALIŞMA


01.04.2003 - 01.04.2005
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı

Editörlükler

1 Adet
1
Advances in Food Extrusion Technology

Yazar Adı: MASKAN MEDENİ,Altan Aylin , Yayın Yeri: CRC Press Taylor and Francis Group
Kitap, İngilizce, 2012, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Newyork  Uluslararası  Basılı

İdari Görevler

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
2 2014-2015 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2017-2018 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
2 2016-2017 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
3 2015-2016 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2018-2019 Introduction to Statistics İngilizce 3
2 2018-2019 Food Operations Laboratory İngilizce 4
3 2018-2019 Food Engineering Design II İngilizce 3
4 2018-2019 Graduation Project İngilizce 3
5 2017-2018 Food Engineering Design I İngilizce 3
6 2017-2018 Graduation Project İngilizce 3
7 2015-2016 Food Operations Laboratory İngilizce 4
8 2014-2015 Food Operations Laboratory İngilizce 4
9 2017-2018 Food Operations Laboratory İngilizce 4
10 2016-2017 Food Operations Laboratory İngilizce 4
11 2015-2016 Graduation Project İngilizce 3
12 2014-2015 Graduation Project İngilizce 3
13 2016-2017 Graduation Project İngilizce 3
14 2014-2015 Introduction to Statistics İngilizce 3
15 2016-2017 Introduction to Statistics İngilizce 3
16 2015-2016 Introduction to Statistics İngilizce 3
17 2017-2018 Introduction to Statistics İngilizce 3
18 2015-2016 Food Engineering Design II İngilizce 3
19 2014-2015 Food Engineering Design II İngilizce 3
20 2016-2017 Food Engineering Design II İngilizce 3
21 2017-2018 Food Engineering Design II İngilizce 3
22 2014-2015 Food Engineering Design I İngilizce 3
23 2015-2016 Food Engineering Design I İngilizce 3
24 2016-2017 Food Engineering Design I İngilizce 3

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of minimal refining on the minor constituents and oxidation stability of sunflower seed oil PINAR GÜMÜŞ TezMerkezi 2020
2 Tamamlandı Investigation of drying and quality parameters of some fruits and vegetables in home type hybrid (convectional-microwave) oven ERHAN HORUZ TezMerkezi 2018
3 Tamamlandı Production and properties of snack foods developed by extrusion from composite of barley, and tomato and grape pomaces AYLİN ALTAN TezMerkezi 2008
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of carvacrol on oxidative stability of sunflower seed oil during storage HİLAL ALAK TezMerkezi 2020
2 Tamamlandı Effect of various drying techniques on quality properties of organic blueberry fruit GÜLŞAH GÖK TezMerkezi 2020
3 Tamamlandı Ayran-shalgam mixture: A study on rheological properties, shelf life, and sensory evaluation ŞERİFE MERVE UZAY TezMerkezi 2020
4 Tamamlandı Extraction and food application of mucilage from okra EZGİ KALKAN TezMerkezi 2020
5 Devam Ediyor Zeytinin Acılığının Giderilmesi ESMA TEKİN TezMerkezi 2020
6 Devam Ediyor Extraction Of B- Glucan From Barley And its Use in Some Food Systems ABDULGHANI ASSI TezMerkezi 2020
7 Tamamlandı The use of carob flour and stevia as sugar substitutes for cake production and enrichment with wheat germ CÜNEYT GÖKÇE TezMerkezi 2019
8 Tamamlandı Investigation of consumption of honey and pollen together with green tea RABİA YILDIZ TezMerkezi 2019
9 Tamamlandı Microwave application of pistachio nuts SELMA KULPU TezMerkezi 2019
10 Tamamlandı Effect of ultrasound pre treatment on drying behavior, ascorbic acid, lycopene, color and other related properties of tomato slices HAWAR JAWDAT JAAFAR JAAFAR TezMerkezi 2014
11 Tamamlandı Antioxidative effects of various herbal extracts on corn and palm oils during frying process TUĞBA İNANÇ TezMerkezi 2012
12 Tamamlandı Pomegranate aril drying and juice powder production ERHAN HORUZ TezMerkezi 2011
13 Tamamlandı Effect of butylated hydroxtoluene and essential oils of thymbra spicata on stability of corn and palm oils during deep-fat frying SİBEL NACAROĞLU TezMerkezi 2006
14 Tamamlandı Microwave assisted drying of short-cut (ditalini) macaroni AYLİN ALTAN TezMerkezi 2003
15 Tamamlandı Refinement of sunflower seed oil used in deep fat frying by different adsorbents HALİL İBRAHİM BAĞCI TezMerkezi 2002

Üyelikler

1 Adet
1
Lidersan A.Ş.

 Danışman    2015