Öğretim Görevlisi MERYEM CAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM VE OTELCİLİK M.Y.O. OTEL LOKANTA ve İKRAM HİZM.

   myavuz@gantep.edu.tr      (0342) 360 43 71      2335  
YÖK Akademik ORCID WoS
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Duyuru / Döküman

Aşçılık 2.sınıflar için danışma saat ve günü, Çarşamba günü 12.00-13.00 arasındadır. 

Ders aralarında müsaitlik durumuna göre de görüşme yapılabilir.

Bu saatler dışında tarafıma ulaşmak istediğinizde OBS üzerinden mesaj gönderebilir veya e-posta göndererek iletişime geçebilirsiniz.

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

14 Adet
1
Damak Tadının Sosyolojisi

Bölüm Adı: Damak Tadının Dini, Dinin Damak Tadı
Yazar(lar): BUYRUK LÜTFİ,CAN MERYEM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-625-5532-30-5, TÜRKİYE, ANKARA, 2025

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Maddeler: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri)

Bölüm Adı: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-72949-1-3, TÜRKİYE, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-72949-1-3, TÜRKİYE, 2024

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
4
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-72949-1-3, TÜRKİYE, 2024

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
5
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-72949-1-3, TÜRKİYE, 2024

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
6
Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches

Bölüm Adı: Akdeniz Mutfak Modeli Kapsamında Sağlıklı Beslenme
Yazar(lar): CAN MERYEM,EVLİYAOĞLU GÜLSELİ,KESKİN EMRAH
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-254-963-6, TÜRKİYE, ANKARA, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
7
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2

Bölüm Adı: Gastronomi, Gastrodiplomasi ve Hijyen
Yazar(lar): CAN MERYEM,EVLİYAOĞLU GÜLSELİ
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-254-985-8, TÜRKİYE, ANKARA, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
8
Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VIII

Bölüm Adı: Globalisation, Localisation and Glocalisation in Gastronomy
Yazar(lar): MISIR SAMET,CAN MERYEM,EVLİYAOĞLU GÜLSELİ
Yayın Yeri: Paradigma Akademi Yayınları ISBN: 978-625-6139-67-1, TÜRKİYE, ÇANAKKALE, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
9
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Maddeler: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği)

Bölüm Adı: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 4440000000821, TÜRKİYE, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
10
Alternatif Turizm

Bölüm Adı: Etkinlik Turizmi
Yazar(lar): YAVUZ MERYEM
Yayın Yeri: Gazi Kitabevi ISBN: 978-625-7911-85-6, TÜRKİYE, ANKARA, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
11
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 4440000000821, TÜRKİYE, 2020

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
12
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 4440000000821, TÜRKİYE, 2020

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
13
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 4440000000821, TÜRKİYE, 2020

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe
14
Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Bölüm Adı: Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği
Yazar(lar): CAN MERYEM
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 4440000000821, TÜRKİYE, 2020

Uluslararası  Ansiklopedi Maddesi  Türkçe

Makaleler

2 Adet
1
Coğrafi İşarete Sahip Gıda Ürünlerinin Menülerde Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi: Gaziantep İli Örneği

CAN MERYEM,KESKİN EMRAH
Yayın Yeri: Aydın Gastronomy
Türkçe, Elektronik, 2025

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Gastronomi Turizmine Etkileri: Gökçeada Örneği

YAVUZ MERYEM,ÖZKANLI OYA
Yayın Yeri: Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN

Bildiriler

6 Adet
1
Strategıc Talent Management in the Tourısm Industry: Navıgatıng Globalızatıon and Workforce Dynamıcs

CAN MERYEM,MISIR SAMET
Yayın Yeri: 14th Internatıonal “Baskent” Congress on Socıal, Humanıtıes, Admınıstratıve and Educatıonal Scıences
TÜRKİYE, ANKARA, İngilizce, 12.12.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Greek Gastronomy from Examples of World Gastronomy

CAN MERYEM,MISIR SAMET
Yayın Yeri: 2. Internatıonal Üsküdar Scıentıfıc Research Congress
TÜRKİYE, İSTANBUL, İngilizce, 29.11.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Mexican Gastronomy from Examples of Word Gastronomy

CAN MERYEM,MISIR SAMET
Yayın Yeri: 4. Internatıonal Uludağ Scıentıfıc Research Congress
TÜRKİYE, BURSA, İngilizce, 16.11.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
The Role of Social Media in the Advertising and Marketing of Local Cuisines

CAN MERYEM,MISIR SAMET
Yayın Yeri: 6th ISPEC International Conference on Contemporary Scientific Research
FRANSA, PARİS, İngilizce, 25.10.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Street Flavors

CAN MERYEM,MISIR SAMET
Yayın Yeri: 6th ISPEC International Conference on Contemporary Scientific Research
FRANSA, PARİS, İngilizce, 25.10.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Akdeniz Mutfak Modeli Kapsamında Sağlıklı Beslenme

CAN MERYEM,EVLİYAOĞLU GÜLSELİ,KESKİN EMRAH
Yayın Yeri: 5th Internatıonal Travel and Tourısm Dynamıcs
TÜRKİYE, ANKARA, Türkçe, 16.05.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri

Üniversite Dışı Deneyim

5 Adet
1
ÇOMÜ-Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Öğretim Görevlisi
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında ÇOMÜ-Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde 2547 Sayılı Yükseköğretim kanunun 31. Maddesine istinaden ders yürütücülüğü (Öğretim Görevlisi) gerçekleştirdim.,

2018 - 2019
2
Gülen Pizza

Pizzacı

2015 - 2018
3
Best Western Şile Gardens Hotel Spa

Aşçı

2013 - 2017
4
Akol Hotel

Aşçı

2009 - 2015
5
Sekizinci Gün Haber Gazetesi

Köşe Yazarlığı

2025

İdari Görevler

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2018-2019 GMS210 YÖRESEL MUTFAKLAR II(MARMARA, OSMANLI) Türkçe 6
2 2018-2019 GMS302 PASTACILIK VE ÇİKOLATA YAPIMI Türkçe 4
3 2020-2021 GMS302 MUTFAK UYGULAMA IV Türkçe 4
4 2020-2021 GMS402 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ Türkçe 6
5 2021-2022 GMS421 EKMEK VE PASTA YAPIMI Türkçe 4
6 2021-2022 GMS203 TATLI VE HAMUR İŞLERİ Türkçe 4
7 2021-2022 GMS401DÜNYA MUTFAĞI VE EĞİLİMLERİ Türkçe 3
8 2021-2022 GMS301 MUTFAK UYGULAMA III Türkçe 6
9 2021-2022 GMS202 MUTFAK UYGULAMA II Türkçe 4
10 2021-2022 GMS302 MUTFAK UYGULAMA IV Türkçe 4
11 2021-2022 GMS404 MODERN MUTFAK Türkçe 5
12 2021-2022 GMS402 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ Türkçe 6
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2019-2020 TOAŞ238 ZİYAFET MUTFAĞI Türkçe 4
2 2019-2020 TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
3 2019-2020 TOİH240 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
4 2020-2021 TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR Türkçe 4
5 2020-2021 TOİH237 TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI Türkçe 4
6 2020-2021 TOİH241 GÖSTERİ SERVİSİ Türkçe 2
7 2020-2021 TOAŞ235 GÖSTERİ SERVİSİ Türkçe 2
8 2020-2021 TOİH238 OSMANLI MUTFAĞI Türkçe 4
9 2020-2021 TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
10 2020-2021 TOİH242 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
11 2020-2021 TOİH240 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
12 2021-2022 TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR Türkçe 4
13 2021-2022 TOAŞ109 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
14 2021-2022 TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
15 2021-2022 TOAŞ236 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
16 2021-2022 TOAŞ238 ZİYAFET MUTFAĞI Türkçe 4
17 2021-2022 TOAŞ242 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
18 2021-2022 TOİH240 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
19 2022-2023 TOİSGK0003 GİRİŞİMCİLİK Türkçe 2
20 2022-2023 TOİSAB002 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
21 2022-2023 TİHSAB002 İLETİŞİM Türkçe 2
22 2022-2023 TOİH237 TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI Türkçe 4
23 2022-2023 TAŞ109 GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Türkçe 2
24 2022-2023 TOİH239 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
25 2022-2023 TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR Türkçe 4
26 2022-2023 TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I Türkçe 1
27 2022-2023 TSHSAB003 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
28 2022-2023 TİH109 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
29 2022-2023 TİH105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ Türkçe 4
30 2022-2023 TDP102 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ II Türkçe 1
31 2022-2023 TOAŞ103 TÜRK MUTFAĞI Türkçe 4
32 2022-2023 TOAŞ109 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
33 2022-2023 TOİH111 İLETİŞİM Türkçe 2
34 2022-2023 TOİH240 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
35 2022-2023 TOİH242 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
36 2022-2023 ASMB001 VEJETARYEN VE VEGAN MUTFAK Türkçe 4
37 2022-2023 TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
38 2022-2023 TOİH238 OSMANLI MUTFAĞI Türkçe 4
39 2022-2023 TİH102 TÜRK MUTFAĞI Türkçe 4
40 2022-2023 TİH104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
41 2022-2023 TAŞ169 GIDA VE TURİZM MEVZUATI Türkçe 2
42 2022-2023 TAŞSMB006 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ Türkçe 4
43 2022-2023 TİH161 SOĞUK MUTFAK Türkçe 4
44 2022-2023 TİHSMB005 OSMANLI MUTFAĞI Türkçe 4
45 2023-2024 TAŞSBM010 DİYET MUTFAĞI Türkçe 4
46 2023-2024 TAŞ109 GIDA VE PERSONEL HİJYENİ Türkçe 2
47 2023-2024 TİH105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ Türkçe 4
48 2023-2024 GME100 GENEL VE MESLEKİ ETİK Türkçe 2
49 2023-2024 TİH109 HİJYEN VE SANİTASYON Türkçe 2
50 2023-2024 TİH201 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
51 2023-2024 TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I Türkçe 1
52 2023-2024 TAŞ105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ Türkçe 4
53 2023-2024 TOAŞ231 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
54 2023-2024 TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR Türkçe 4
55 2023-2024 TAŞSMB001 VEJETARYEN VE VEGAN MUTFAĞI Türkçe 4
56 2023-2024 TAŞ104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
57 2023-2024 TDP102 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-II Türkçe 3
58 2023-2024 TİH104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Türkçe 4
59 2023-2024 TMYO202 GİRİŞİMCİLİK Türkçe 2
60 2023-2024 TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ Türkçe 4
61 2023-2024 TOMYİE201 İŞYERİ EĞİTİMİ-I Türkçe 7
62 2023-2024 TAŞSMB006 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ Türkçe 4
63 2023-2024 TİHSMB004 DİYET MUTFAĞI Türkçe 4
64 2023-2024 TOMYİE202 İŞYERİ EĞİTİMİ-II Türkçe 7
65 2024-2025 TSH109 İLETİŞİM Türkçe 2
66 2024-2025 TSH103 TURİZM MEVZUATI Türkçe 2
67 2024-2025 TAŞSAB002 İLETİŞİM Türkçe 2
68 2024-2025 TİHSAB002 İLETİŞİM Türkçe 2
69 2024-2025 TOİ103 TURİZM MEVZUATI Türkçe 2
70 2024-2025 TOİSGK001 İLETİŞİM Türkçe 2
71 2024-2025 TAŞSMB010 DİYET MUTFAĞI Türkçe 4
72 2024-2025 TAŞ107 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Türkçe 4
73 2024-2025 TİH102 TÜRK MUTFAĞI Türkçe 4
74 2024-2025 TAŞ102 TÜRK MUTFAĞI Türkçe 4
75 2024-2025 TAŞSMB001 VEJETARYEN ve VEGAN MUTFAĞI Türkçe 4
76 2024-2025 TOMYİE201 İŞYERİ EĞİTİMİ-I Türkçe 7

Araştırmalar

16 Adet
1
AmericanLIFE İngilizce B2 Seviye Kurs Bitirme Belgesi

AmericanLIFE İngilizce B2 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (2018)
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Kurs

2
Anatolia Turizm Akademisi

Anatolia Turizm Akademisi 2020-2021 Güz Dönemi Online Dersler
Eskişehir,   Ulusal  Sertifika

3
Milli Eğitim Bakanlığı İngilizce A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı İngilizce A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (23 Ekim 2014- 17 Ocak 2015)
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Kurs

4
Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (19 Ekim 2015- 16 Aralık 2015)
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Kurs

5
İş Yeri Açma Belgesi

İş Yeri Açma Belgesi(Lise Mezuniyeti sonunda verildi)
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

6
Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi

Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Okul Birinciliği
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

7
2.Gökçeada Ot Festivali Jüri Üyeliği Teşekkür Belgesi

2.Gökçeada Ot Festivali Jüri Üyeliği Teşekkür Belgesi
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

8
Cittaslow Gökçeada 2.Eko- Gastronomi Kongresi Katılım Sertifikası

Cittaslow Gökçeada 2.Eko- Gastronomi Kongresi Katılım Sertifikası ( 13-14 Nisan) Mutfak Personeli
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

9
Afet Farkındalık Eğitimi

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü- Afet Farkındalık Eğitimi
Gaziantep Üniversitesi-Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu GAZİANTEP ,   Ulusal  Sertifika

10
KOSGEB Girişimcilik Belgesi

KOSGEB Girişimcilik Belgesi (2017)
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

11
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi (4 yıllık gündüz öğretim okul birinciliği)
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

12
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesİ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

ÇÖMÜ tüm yüksekokullar arasında yüksek okullar birinciliğİ (yüksek onur öğrencisi takdir belgesi)
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

13
ÇOMÜ Pedagojik Formasyon Belgesi

ÇOMÜ Pedagojik Formasyon Belgesi (2017)
ÇANAKKALE, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

14
Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu Gaziantep Katılım Belgesi

Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu Gaziantep Katılım Belgesi( 9-10-11 Mayıs 2018)
GAZİANTEP, TÜRKİYE/GAZİANTEP   Uluslararası  Sertifika

15
Amerikan Kültür İngilizce B1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi

Amerikan Kültür İngilizce B1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (2018)
GAZİANTEP, TÜRKİYE/GAZİANTEP   Ulusal  Kurs

16
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası(2-3 Nisan 2016)
GÖKÇEADA, TÜRKİYE/ÇANAKKALE   Ulusal  Sertifika

Üyelikler

1 Adet
1
TAŞFED(GENÇ AŞÇILAR MİLLİ TAKIMI)

 Üye    2017