
						GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM VE OTELCİLİK M.Y.O. OTEL LOKANTA ve İKRAM HİZM.
					
Aşçılık 2.sınıf öğrencilerinin danışmanlık zamanı Perşembe günü, 12.05-13.10 saatleri arasındadır. Ders aralarında müsaitlik durumuna göre de görüşme yapılabilir. Bu saatler dışında tarafıma ulaşmak istediğinizde OBS üzerinden mesaj gönderebilir veya e-posta göndererek iletişime geçebilirsiniz.  | 
1 | 
					Damak Tadının Sosyolojisi
						 
Bölüm Adı: Damak Tadının Dini, Dinin Damak Tadı  | 
				
|---|---|
2 | 
					Gastronomik Hediyeleşme 1
						 
Bölüm Adı: Hediyeleşme Sebepleri  | 
				
3 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Maddeler: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri)
						 
Bölüm Adı: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri  | 
				
4 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri  | 
				
5 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)  | 
				
6 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Orega Otel, Restoran, Gastronomi ve Kültür Derneği  | 
				
7 | 
					Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches
						 
Bölüm Adı: Akdeniz Mutfak Modeli Kapsamında Sağlıklı Beslenme  | 
				
8 | 
					Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2
						 
Bölüm Adı: Gastronomi, Gastrodiplomasi ve Hijyen  | 
				
9 | 
					Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VIII
						 
Bölüm Adı: Globalisation, Localisation and Glocalisation in Gastronomy  | 
				
10 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Maddeler: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği)
						 
Bölüm Adı: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği  | 
				
11 | 
					Alternatif Turizm
						 
Bölüm Adı: Etkinlik Turizmi  | 
				
12 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Çatalca Kültür ve Turizm Derneği  | 
				
13 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği  | 
				
14 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği  | 
				
15 | 
					Türkiye Turizm Ansiklopedisi
						 
Bölüm Adı: Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği  | 
				
1 | 
					Coğrafi İşarete Sahip Gıda Ürünlerinin Menülerde Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi: Gaziantep İli Örneği
						 
 CAN MERYEM,KESKİN EMRAH 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Gastronomi Turizmine Etkileri: Gökçeada Örneği
						 
 YAVUZ MERYEM,ÖZKANLI OYA 
   | 
				
1 | 
					Terroir Effect In Gastronomy Geography: Reflections Of Climate, Soil And Geography On Food And Beverage Culture In Türkiye
						 
 MISIR SAMET,CAN MERYEM 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					Strategıc Talent Management in the Tourısm Industry: Navıgatıng Globalızatıon and Workforce Dynamıcs
						 
 CAN MERYEM,MISIR SAMET 
   | 
				
3 | 
					Greek Gastronomy from Examples of World Gastronomy 
						 
 CAN MERYEM,MISIR SAMET 
   | 
				
4 | 
					Mexican Gastronomy from Examples of Word Gastronomy
						 
 CAN MERYEM,MISIR SAMET 
   | 
				
5 | 
					The Role of Social Media in the Advertising and Marketing of Local Cuisines
						 
 CAN MERYEM,MISIR SAMET 
   | 
				
6 | 
					Street Flavors
						 
 CAN MERYEM,MISIR SAMET 
   | 
				
7 | 
					Akdeniz Mutfak Modeli Kapsamında Sağlıklı Beslenme
						 
 CAN MERYEM,EVLİYAOĞLU GÜLSELİ,KESKİN EMRAH 
   | 
				
1 | 
					ÇOMÜ-Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
						 
 Öğretim Görevlisi 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Gülen Pizza
						 
 Pizzacı 
  | 
				
3 | 
					Best Western Şile Gardens Hotel Spa
						 
 Aşçı 
  | 
				
4 | 
					Akol Hotel
						 
 Aşçı 
  | 
				
5 | 
					Sekizinci Gün Haber Gazetesi
						 
 Köşe Yazarlığı 
  | 
				
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2018-2019 | GMS210 YÖRESEL MUTFAKLAR II(MARMARA, OSMANLI) | Türkçe | 6 | 
| 2 | 2018-2019 | GMS302 PASTACILIK VE ÇİKOLATA YAPIMI | Türkçe | 4 | 
| 3 | 2020-2021 | GMS302 MUTFAK UYGULAMA IV | Türkçe | 4 | 
| 4 | 2020-2021 | GMS402 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ | Türkçe | 6 | 
| 5 | 2021-2022 | GMS421 EKMEK VE PASTA YAPIMI | Türkçe | 4 | 
| 6 | 2021-2022 | GMS203 TATLI VE HAMUR İŞLERİ | Türkçe | 4 | 
| 7 | 2021-2022 | GMS401DÜNYA MUTFAĞI VE EĞİLİMLERİ | Türkçe | 3 | 
| 8 | 2021-2022 | GMS301 MUTFAK UYGULAMA III | Türkçe | 6 | 
| 9 | 2021-2022 | GMS202 MUTFAK UYGULAMA II | Türkçe | 4 | 
| 10 | 2021-2022 | GMS302 MUTFAK UYGULAMA IV | Türkçe | 4 | 
| 11 | 2021-2022 | GMS404 MODERN MUTFAK | Türkçe | 5 | 
| 12 | 2021-2022 | GMS402 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ | Türkçe | 6 | 
| 13 | 2025-2026 | GMS301 MUTFAK UYGULAMA III | Türkçe | 6 | 
| 14 | 2025-2026 | GMS201 MUTFAK UYGULAMA I | Türkçe | 6 | 
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2019-2020 | TOAŞ238 ZİYAFET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 2 | 2019-2020 | TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 3 | 2019-2020 | TOİH240 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 4 | 2020-2021 | TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 5 | 2020-2021 | TOİH237 TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI | Türkçe | 4 | 
| 6 | 2020-2021 | TOİH241 GÖSTERİ SERVİSİ | Türkçe | 2 | 
| 7 | 2020-2021 | TOAŞ235 GÖSTERİ SERVİSİ | Türkçe | 2 | 
| 8 | 2020-2021 | TOİH238 OSMANLI MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 9 | 2020-2021 | TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 10 | 2020-2021 | TOİH242 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 11 | 2020-2021 | TOİH240 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 12 | 2021-2022 | TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 13 | 2021-2022 | TOAŞ109 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 14 | 2021-2022 | TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 15 | 2021-2022 | TOAŞ236 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 16 | 2021-2022 | TOAŞ238 ZİYAFET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 17 | 2021-2022 | TOAŞ242 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 18 | 2021-2022 | TOİH240 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 19 | 2022-2023 | TOİSGK0003 GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 2 | 
| 20 | 2022-2023 | TOİSAB002 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 21 | 2022-2023 | TİHSAB002 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 22 | 2022-2023 | TOİH237 TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI | Türkçe | 4 | 
| 23 | 2022-2023 | TAŞ109 GIDA VE PERSONEL HİJYENİ | Türkçe | 2 | 
| 24 | 2022-2023 | TOİH239 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 25 | 2022-2023 | TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 26 | 2022-2023 | TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I | Türkçe | 1 | 
| 27 | 2022-2023 | TSHSAB003 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 28 | 2022-2023 | TİH109 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 29 | 2022-2023 | TİH105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 | 
| 30 | 2022-2023 | TDP102 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ II | Türkçe | 1 | 
| 31 | 2022-2023 | TOAŞ103 TÜRK MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 32 | 2022-2023 | TOAŞ109 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 33 | 2022-2023 | TOİH111 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 34 | 2022-2023 | TOİH240 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 35 | 2022-2023 | TOİH242 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 36 | 2022-2023 | ASMB001 VEJETARYEN VE VEGAN MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 37 | 2022-2023 | TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 38 | 2022-2023 | TOİH238 OSMANLI MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 39 | 2022-2023 | TİH102 TÜRK MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 40 | 2022-2023 | TİH104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 41 | 2022-2023 | TAŞ169 GIDA VE TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 | 
| 42 | 2022-2023 | TAŞSMB006 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 | 
| 43 | 2022-2023 | TİH161 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 44 | 2022-2023 | TİHSMB005 OSMANLI MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 45 | 2023-2024 | TAŞSBM010 DİYET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 46 | 2023-2024 | TAŞ109 GIDA VE PERSONEL HİJYENİ | Türkçe | 2 | 
| 47 | 2023-2024 | TİH105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 | 
| 48 | 2023-2024 | GME100 GENEL VE MESLEKİ ETİK | Türkçe | 2 | 
| 49 | 2023-2024 | TİH109 HİJYEN VE SANİTASYON | Türkçe | 2 | 
| 50 | 2023-2024 | TİH201 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 51 | 2023-2024 | TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I | Türkçe | 1 | 
| 52 | 2023-2024 | TAŞ105 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 | 
| 53 | 2023-2024 | TOAŞ231 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 54 | 2023-2024 | TOİH243 BÖLGESEL MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 55 | 2023-2024 | TAŞSMB001 VEJETARYEN VE VEGAN MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 56 | 2023-2024 | TAŞ104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 57 | 2023-2024 | TDP102 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-II | Türkçe | 3 | 
| 58 | 2023-2024 | TİH104 ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 | 
| 59 | 2023-2024 | TMYO202 GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 2 | 
| 60 | 2023-2024 | TOİH234 PASTANE ÜRÜNLERİ | Türkçe | 4 | 
| 61 | 2023-2024 | TOMYİE201 İŞYERİ EĞİTİMİ-I | Türkçe | 7 | 
| 62 | 2023-2024 | TAŞSMB006 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 | 
| 63 | 2023-2024 | TİHSMB004 DİYET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 64 | 2023-2024 | TOMYİE202 İŞYERİ EĞİTİMİ-II | Türkçe | 7 | 
| 65 | 2024-2025 | TSH109 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 66 | 2024-2025 | TSH103 TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 | 
| 67 | 2024-2025 | TAŞSAB002 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 68 | 2024-2025 | TİHSAB002 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 69 | 2024-2025 | TOİ103 TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 | 
| 70 | 2024-2025 | TOİSGK001 İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 71 | 2024-2025 | TAŞSMB010 DİYET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 72 | 2024-2025 | TAŞ107 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Türkçe | 4 | 
| 73 | 2024-2025 | TİH102 TÜRK MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 74 | 2024-2025 | TAŞ102 TÜRK MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 75 | 2024-2025 | TAŞSMB001 VEJETARYEN ve VEGAN MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 76 | 2024-2025 | TOMYİE201 İŞYERİ EĞİTİMİ-I | Türkçe | 7 | 
| 77 | 2024-2025 | TİH161 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 78 | 2024-2025 | TAŞ163 SOĞUK MUTFAK | Türkçe | 4 | 
| 79 | 2024-2025 | TOMYİE202 İŞYERİ EĞİTİMİ-II | Türkçe | 7 | 
| 80 | 2025-2026 | TAŞSMB010 DİYET MUTFAĞI | Türkçe | 4 | 
| 81 | 2025-2026 | TAŞ107 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Türkçe | 4 | 
| 82 | 2025-2026 | TAŞSMB009 DÜNYA SOKAK LEZZETLERİ | Türkçe | 4 | 
| 83 | 2025-2026 | TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ | Türkçe | 1 | 
1 | 
					AmericanLIFE İngilizce B2 Seviye Kurs Bitirme Belgesi
						 
 AmericanLIFE İngilizce B2 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (2018) 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
						 
 Türk Standardları Enstitüsü Eğitim Daire Başkanlığı Tarafından 29-30 Nisan 2025 Tarihlerinde Düzenlenen Eğitim Programı 
Sertifika No: 1159-01-25/191 
  | 
				
3 | 
					Anatolia Turizm Akademisi
						 
 Anatolia Turizm Akademisi 2020-2021 Güz Dönemi Online Dersler  
  | 
				
4 | 
					Milli Eğitim Bakanlığı İngilizce A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi
						 
 Milli Eğitim Bakanlığı İngilizce A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (23 Ekim 2014- 17 Ocak 2015) 
  | 
				
5 | 
					Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi
						 
 Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca A1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (19 Ekim 2015- 16 Aralık 2015) 
  | 
				
6 | 
					İş Yeri Açma Belgesi
						 
 İş Yeri Açma Belgesi(Lise Mezuniyeti sonunda verildi) 
  | 
				
7 | 
					Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi
						 
 Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Okul Birinciliği 
  | 
				
8 | 
					2.Gökçeada Ot Festivali
						 
 Jüri Üyeliği Teşekkür Belgesi 
  | 
				
9 | 
					Cittaslow Gökçeada 2.Eko- Gastronomi Kongresi Katılım Sertifikası
						 
 Cittaslow Gökçeada 2.Eko- Gastronomi Kongresi Katılım Sertifikası ( 13-14 Nisan) Mutfak Personeli 
  | 
				
10 | 
					Afet Farkındalık Eğitimi
						 
 Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü- Afet Farkındalık Eğitimi  
  | 
				
11 | 
					KOSGEB Girişimcilik Belgesi
						 
 KOSGEB Girişimcilik Belgesi (2017) 
  | 
				
12 | 
					Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
						 
 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi (4 yıllık gündüz öğretim okul birinciliği) 
  | 
				
13 | 
					Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesİ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
						 
 ÇÖMÜ tüm yüksekokullar arasında yüksek okullar birinciliğİ (yüksek onur öğrencisi takdir belgesi) 
  | 
				
14 | 
					ÇOMÜ Pedagojik Formasyon Belgesi
						 
 ÇOMÜ Pedagojik Formasyon Belgesi (2017) 
  | 
				
15 | 
					Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu Gaziantep Katılım Belgesi
						 
 Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu Gaziantep Katılım Belgesi( 9-10-11 Mayıs 2018) 
  | 
				
16 | 
					Amerikan Kültür İngilizce B1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi
						 
 Amerikan Kültür İngilizce B1 Seviye Kurs Bitirme Belgesi (2018) 
  | 
				
17 | 
					Milli Eğitim Bakanlığı Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi
						 
 Milli Eğitim Bakanlığı Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi  
  | 
				
18 | 
					Gaziantep Ulusal Yemek Yarışması "Şeflerin Kültür Buluşması" Festivali
						 
 Jüri Üyeliği Katılım Sertifikası, Jüri Üyeliği Plaketi  
  | 
				
19 | 
					İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası
						 
 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası(2-3 Nisan 2016) 
  | 
				
1 | 
					TAŞFED(GENÇ AŞÇILAR MİLLİ TAKIMI)
						 Üye 2017  | 
				
|---|---|
2 | 
					Çanakkale Aşçılar Derneği 
						 Üye 2010  | 
				
1 | 
					Tabaktaki Sanat 
						 
 Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Sanat Bilim Kültür Online Sanat Merkezi  
  | 
				
|---|