Doktor Öğretim Üyesi HASENE KESKİN ÇAVDAR

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   hasenekeskin@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 19  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Kimyası  Gıda Teknolojileri  Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

FE 311 and FE 361 Makeups will be done on 11.12.2014 at 10:30

The lecture notes were added as FE 361 lecture notes 1, lecture notes 2, and lecture notes 3. Please print all the documents under those announcements. 

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Plant and Human Health, Volume 2: Phytochemistry and Molecular Aspects

Bölüm Adı: Active Compounds, Health Effects, and Extraction of Unconventional Plant Seed Oils
Yazar(lar): KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: Springer ISBN: 978-3-030-03343-9, İSVİÇRE, 2019

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

22 Adet
1
Health Impacts and Innovative Extraction Methods of Fish Oil: A Review

KALKAN EZGİ,KESKİN ÇAVDAR HASENE,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
2
Ultrasound‐Assisted Extraction Improved the Extraction Rate, Omega‐3, and Polyunsaturated Fatty Acid Content of Fish Oil From Atlantic Bonito Waste

ÇİFTÇİ ÖZLEM,KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Ultrasonic Extraction of Inula viscosa: Enhancing Antioxidant Bioactivity And Its Application In Sunflower Oil As An Antioxidant

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Avşar Sultan
Yayın Yeri: Ultrasonics Sonochemistry
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Alteration of the Morphological and Physicochemical Characteristics of Corn and Wheat Starch via Dry Heating with Whey Protein Isolates

ADAL KARAKAYA EDA,AKTAR KÜÇÜKASLAN TUĞBA,KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: Foods
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Ultrasound‐ and Microwave‐Assisted Extractions Facilitate Oil Recovery from Gilthead Seabream (Sparus aurata) By‐Products and Enhance Fish Oil Quality Parameters

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Bilgin Hakkı,Fadıloğlu Sibel,Yılmaz Fatih Mehmet
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Effect of Freeze-Drying and Oven-Drying on Volatiles, Bioactive and Structural Properties of Hawthorn (Crataegus tanacetifolia) Fruit

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Adal Karakaya Eda
Yayın Yeri: Akademik Gida
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
Single Ultrasonic-Assisted Washing for Eco-Efficient Production of Mackerel (Auxis thazard) Surimi

Panpipat Worawan, Thonkam Porntip, KESKİN ÇAVDAR HASENE, Chaijan Manat
Yayın Yeri: Foods
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Surimi Production from Tropical Mackerel: A Simple Washing Strategy for Better Utilization of Dark-Fleshed Fish Resources

Panpipat Worawan,Thonkam Porntip,Boonmale Suppanyo,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Chaijan Manat
Yayın Yeri: Resources-Basel
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI
9
Assessment Of Physicochemical Characteristics, Oxidative, And Thermal Properties Of Butters

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: Gıda / The Journal of Food
İngilizce, Elektronik, 2022

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
10
Evaluation Of The Effect Of Geographical Origin And Extraction Solvents On Bioactive And Antioxidative Properties Of Inula Viscosa L. Grown İn Turkey By Chemometric Approach

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Yıldırım Zeynep İdil,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2‐Monoacylglycerol with N‐acetyl‐l‐leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Microwave-assisted Extraction Of Non-polar Compounds from Pistachio Hull and Characterization Of Extracts

Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Fadıloğlu Sibel,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Grasas Y Aceites
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Optimization Of Microwave-Assisted Extraction Of Pomegranate (Punica Granatum L.) Seed Oil And Evaluation Of İts Physicochemical And Bioactive Properties

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Gök Uğur,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Silo Design Using Eurocode

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Bayram Mustafa
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
15
Acidolysis Of Terebinth Fruit Oil With Palmitic And Caprylic Acids İn A Recirculating Packed Bed Reactor: Optimization Using Response Surface Methodology

Koçak Yanık Derya,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Valorization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Mucuk Hatice Neval,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Mapping The Structure-Activity Relationship Of β-Sitosteryl Fatty Acid Esters In Condensing Phospholipid Monolayers

Panpipat Worawan,KESKİN HASENE,Guo Zhang
Yayın Yeri: Frontiers of Chemical Science and Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Volatiles of Fresh and Commercial Sweet Red Pepper Pastes: Processing Methods and Microwave Assisted Extraction

Göğüş Fahrettin,Mustafa Zafer Özel,KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Lewis Alastair C
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Handling and Storage of Dried Distillers Grains with Solubles DDGS

KESKİN HASENE,Bayram Mustafa
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
20
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

Koçak Yanık Derya,KESKİN HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Enzymatic Acidolysis Of Triolein With Palmitic And Caprylic Acids: Optimization Of Reaction Parameters By Response Surface Methodology

KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

Koçak Yanık Derya,KESKİN HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

35 Adet
1
Utilization of Medicinal and Aromatic Plant Extracts in Food Products

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 21th International Scientific Research Congress
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 12.10.2024

Uluslararası  Özet bildiri
2
Influence Of Ultrasound-Assisted Extraction On The Valorization Of Food Processing Wastes

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: II. International Food, Agriculture And Veterinary Congress
TÜRKİYE, Erzurum, İngilizce, 04.10.2024

Uluslararası  Özet bildiri
3
Extraction of Various Mulberry Fruits by Novel Methods and Determination of Bioactive Components and Biological Activities of the Extracts

Günenç Sema Nur,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Gezici Sevgi
Yayın Yeri: The 10th International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 25.04.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Production Of Functional Yogurt Enriched With Vegetable And Fruit Waste

Güler Uğurlu Büşra,Adal Karakaya Eda,KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 16th International Conference On Mathematics, Engineering, Natural And Medical Sciences
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 11.11.2023

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Utilisation Of Seafood Waste Products In Functional Foods

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 16th International Conference On Mathematics, Engineering, Natural And Medical Sciences
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 11.11.2023

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Antioxidants To İmprove The Oxidative Stability Of Fish Oil

Solak Esra,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 5th International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress
TÜRKİYE, Kars, İngilizce, 17.03.2023

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Recovery Of Valuable Compounds From The Fish Processing By-Products

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 15th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 01.11.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
8
Novel Extraction Techniques For Natural Bioactive Compounds

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 2nd International Virtual Conference On Raw Materials To Processed Foods
TÜRKİYE, İngilizce, 03.06.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Novel Extraction Methods Of Fish Oil From Fish By-Products

Bilgin Hakkı,Fadıloğlu Sibel,KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 1th Science And İnnovation Congress
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 20.12.2020

Uluslararası  Özet bildiri
10
Extraction Of Fish Waste Oil By Ultrasound Assisted Extraction- A Review

Çiftçi Özlem,Fadıloğlu Sibel,KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 1st International Science And Innovation Congress
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 20.12.2020

Uluslararası  Özet bildiri
11
Enzyme-Assisted Aqueous Extraction Of Speciality Oils From Plant Seeds

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 8th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education
AVUSTURYA, Viyana, İngilizce, 11.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
A Literature Survey: Active Compounds and Health Effects of Plant Seed Oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
13
Characterization of a Novel Modified Lipid: Nα-acetyl-L-leucine Incorporated 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from Pistachio (Pistacia vera L.) hull and characterization of extracts

Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Fadıloğlu Sibel,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Sciences
MACARİSTAN, Budabest, İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Lipase Catalyzed Esterification of 2 Monoacylglycerol with N -Ac-Leu(Val)-OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş FAHRETTİN,Fadıloğlu SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
LİTVANYA, Riga, İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
16
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
BOSNA HERSEK, Sarajevo, İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
17
Microwave Assisted Extraction of Pectin from Grapefruit Peel Optimization of Extraction Conditions

Koyuncu Çağla,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
18
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Fadıloğlu Sibel,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
19
Microwave Assisted Extraction of Pomegranate Punica granatum L Seed Oil using Response Surface Methodology

Gök Uğur,KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İTALYA, Floransa, İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
20
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N -acetyl L leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İTALYA, Floransa, İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
21
Yağ Yerine Kullanılan Maddeler Yağ İkameleri ve Yağ Taklitleri

Koçak Yanık Derya,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: II. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Tekirdağ, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
22
Çevre Dostu Amino Asit Bazlı Sürfaktantlar

KESKİN ÇAVDAR HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Nevşehir, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
23
Utilization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Production of 2-monoacylglycerol

KESKİN HASENE,Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: ICBET 2014: XII International Conference on Bioscience Engineering and Technology
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 22.12.2014

Uluslararası  Özet bildiri
24
Condensing Effects of Sitosteryl Aliphatic Esters on Dipalmitoyl Phosphatidylcholine DPPC Monolayers A Structure Activity Relationship Study

Guo Zhang,Panpipat Worawan,Xia Dan,KESKİN HASENE,Dong Mingdong,Xu Xuebing
Yayın Yeri: 12. Eurofedlipid Congress
FRANSA, Montpellier, İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
25
Synthesis of 2 Monoacylglycerol with Enzymatic Hydrolysis using Porcine Pancreatic Lipase

KESKİN HASENE,Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
TÜRKİYE, Kuşadasi, İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
26
Enzymatic production of 2-monoacylglycerol from olive pomace oil

Mucuk Hatice Neval,KESKİN HASENE,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry,
TÜRKİYE, Kuşadasi, İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
27
The Effect Of Reaction Variables On The Synthesis Of 2-Monoacylglcycerol From Refined Olive Pomace Oil

KESKİN HASENE,Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
YUNANİSTAN, Atina, İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
28
Effect of Production Methods on the Volatile Compounds of Sweet Red Pepper Paste

Göğüş Fahrettin,Özel Mustafa Zafer,KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Lewis Clastair A
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
YUNANİSTAN, Atina, İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
29
Traditional Bitter Orange Citrus Aurantium L. Molasses

KESKİN HASENE,Mucuk Hatice Neval,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Ohrid, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
30
A Traditional Natural and Nutrious Food Product Molasses

Mucuk Hatice Neval,KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Ohrid, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
31
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids in a Recirculating Packed Bed Reactor Optimization using Response Surface Methodology

Koçak Yanık Derya,KESKİN ÇAVDAR HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: 11. Eurofedlipid Congress
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 27.09.2013

Uluslararası  Özet bildiri
32
Menengiç Meyve Yağının Palmitik ve Kaprilik Asit ile Enzimatik Asidolizi Tepki Yüzey Metodu ile Reaksiyon Koşullarının Optimizasyonu

Koçak Yanık Derya,KESKİN HASENE,Fadıloğlu Sibel,Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Adana, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
33
Trioleinin Enzimatik Asidoliz Metoduyla Modifikasyonu

KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Adana, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
34
Interesterification of Triolein with Palmitic and Caprylic Acids Optimization of Reaction Parameters by Response Surface Methodology

KESKİN HASENE,Koçak Yanık Derya,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 9. Eurofedlipid Congress
HOLLANDA, Roterdam, İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
35
New Developments in the Synthesis of Reduced Calorie Fats

KESKİN HASENE,Koçak Yanık DERYA,Göğüş Fahrettin,Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

9 Adet
1
Çipura (sparus aurata) Balığı Atıklarından Ultrason Destekli Enzim Ekstraksıyonu ile Balık Yağı Elde Edilmesi ve Elde Edilen Yağın Karakterizasyonu

Sunulan çalışmanın amacı, Çipura (Sparus aurata) balık atıklarından (kafa, kılçık, kuyruk, yüzgeç) ultrasonik destekli enzim ekstraksyonu (UAEE) ile yüksek verimde ve kalitede balık yağı elde etmektir. Bu amaçla yüzey tepki metodu (RSM) kullanılarak
27.09.2021 - 14.12.2022
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Nar Kabuğu Ekstraktı Eklenmiş Balık Yağının Oksidatif Kararlılığının İncelenmesi

Sunulan çalışmanın amacı hamsi (Engraulis encrasicolus) yağına farklı konsantrasyonlarda (100 ppm ve 500 ppm) eklenen nar kabuğu ekstraktı ile 100 ppm konsantrasyonunda eklenen sentetik antioksidantın (Butylated hydroxy toluene, BHT) 4, 25 ve 60°C'de
19.04.2023 - 29.05.2024
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Enzimatik Etanoliz Yoluyla 2 MAG Sentezlenmesinde Farklı Enzimlerin Etkisi


18.12.2013 - 09.01.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Türkiye'nin Farklı Bölgelerinden Temin Edilen Inula Viscosa Bitkisinin Ekstraksiyonu Ve Karakterizasyonu

Bu çalışmada, Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinden toplanan Inula viscosa bitkisinin farklı ekstraksiyon çözgenleri kullanılarak elde edilen ekstaktlarının bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri, toplam fenolik madde içeriği, fenolik asit profili
11.02.2020 - 15.03.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
5
Hidrojen Yakıtlı, Küçük Watajlı Otomotiv Uygulamaları İçin Akuple, Mekanik, Kademesiz Bir Hız Değiştirici Ve Düz Dişli Diferansiyeli Tasarım, İmalat Ve Uygulaması


10.08.2011 - 10.02.2014
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Spektral Gıda Analiz Ekipmanlarının Sürdürebilir Performansı İçin Entegre Bakım Ve Kalibrasyon Projesi


02.10.2023 - 01.06.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
7
Kromatografik Analiz Ekipmanlarının Sürdürülebilir Performansı İçin Entegre Bakım Ve Kalibrasyon Stratejisi Geliştirme Projesi


02.10.2023 - 01.04.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
8
Enzimatik İnteresterifikasyon ile Menengiç Meyve Yağından Düşük Kalorili-Sürülebilir Yağ Üretilmesi


02.06.2010 - 02.03.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Rafine Edilmiş Pirina Yağına Enzimatik Yöntemle Hidrofobik Ve Esansiyel Amino Asit Bağlayarak Modifiye Yağ Üretilmesi Ve Karakterizasyonu


01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

4 Adet
1
Helsinki Üniversitesi

Ziyaretçi

2015 - 2015
2
York Üniversitesi

Araştırmacı

2013 - 2013
3
Aarhus Üniversitesi

Araştırmacı

2012 - 2012
4
Hohenheim Üniversitesi

Bursiyer

2008 - 2008

Editörlükler

1 Adet
1
Current Perspectives on Medicinal and Aromatic Plants

Yazar Adı: ŞEKEROĞLU NAZIM,GEZİCİ SEVGİ,KESKİN ÇAVDAR HASENE , Yayın Yeri: Dergi Park
Dergi, İngilizce, 2024,   Uluslararası  Endekste taranmıyor  Basılı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasilgliserol üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş , Patent Buluş Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş
Patent No: TR 2014 10227 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2023-2024 FE 547 Functional and Nutraceutical Lipids İngilizce 3
2 2022-2023 FE 547 Functional and Nutraceutical Lipids İngilizce 3
3 2020-2021 FE 547 Functional and Nutraceutical Lipids İngilizce 3
4 2019-2020 FE 547 Functional and Nutraceutical Lipids İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2023-2024 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
2 2023-2024 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
3 2020-2021 FE 103 İngilizce 4
4 2023-2024 FE 356 Applied Mathematics in Food Engineering İngilizce 3
5 2023-2024 FE 361 Enzymology İngilizce 2
6 2023-2024 FE 461 Enzymes in Fats and Oil Industry İngilizce 2
7 2023-2024 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
8 2022-2023 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
9 2022-2023 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
10 2022-2023 FE 356 Applied Mathematics in Food Engineering İngilizce 3
11 2022-2023 FE 361 Enzymology İngilizce 2
12 2022-2023 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
13 2022-2023 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
14 2022-2023 FE 461 Enzymes in Fats and Oil Industry İngilizce 2
15 2021-2022 FE 103 General Chemistry İngilizce 3
16 2021-2022 FE 461 Enzymes in Fats and Oil Industry İngilizce 2
17 2021-2022 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
18 2021-2022 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
19 2021-2022 FE 547 Functional and Nutraceutical Lipids İngilizce 3
20 2021-2022 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
21 2021-2022 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
22 2021-2022 FE 361 Enzymology İngilizce 2
23 2020-2021 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
24 2020-2021 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
25 2020-2021 FE 361 Enzymology İngilizce 2
26 2020-2021 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
27 2020-2021 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
28 2020-2021 FE 103 General Chemistry İngilizce 3
29 2020-2021 FE 461 Enzymes in Fats and Oil Industry İngilizce 2
30 2019-2020 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
31 2019-2020 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
32 2019-2020 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
33 2019-2020 FE 361 Enzymology İngilizce 2
34 2019-2020 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
35 2019-2020 FE 103 General Chemistry İngilizce 3
36 2019-2020 FE 461 Enzymes in Fats and Oil Industry İngilizce 2
37 2018-2019 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 3
38 2018-2019 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
39 2018-2019 FE 311 Applied Kinetics of Biological Reactions İngilizce 3
40 2018-2019 FE 361 Enzymology İngilizce 2
41 2018-2019 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
42 2018-2019 FE 103 General Chemistry İngilizce 3
43 2017-2018 FE 103 General Chemistry İngilizce 3
44 2017-2018 FE 499 Graduation Project İngilizce 2
45 2017-2018 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4
46 2021-2022 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
47 2019-2020 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
48 2019-2020 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
49 2017-2018 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
50 2018-2019 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
51 2020-2021 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
52 2020-2021 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
53 2021-2022 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
54 2020-2021 FE 400 Engineering Orientation İngilizce 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Devam Ediyor Effects of cooking methods on lipid, protein and sensory quality of salmon fillets and anchovy fish: comparison with chemometric methods Burak Bülbül Beyan
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Comparison of oxidative stability of natural and synthetic antioxidant added fish oil ESRA SOLAK ÇELİK TezMerkezi 2024
2 Tamamlandı Production of functional yogurt enriched with red beetroot pomace BÜŞRA GÜLER UĞURLU TezMerkezi 2024
3 Tamamlandı Extraction and characterization of İnula viscosa plant supplied from different regions of Turkey ZEYNEP İDİL YILDIRIM TezMerkezi 2023
4 Tamamlandı Ultrasound-assisted extraction of fish oil from bonito fish by-products ÖZLEM ÇİFTÇİ TezMerkezi 2023
5 Tamamlandı Ultrasound assisted extraction of fish oil from fish waste with and without enzyme HAKKI BİLGİN TezMerkezi 2022
6 Devam Ediyor Extraction of mulberry fruits with innovative methods and determination of their bioactive activities Sema Nur Günenç Beyan
7 Devam Ediyor Recovery of bioactive components of white mulberry (Morus alba) fruit using supercritical-CO2 extraction method Merve Karayılan Beyan
8 Devam Ediyor Ultrasound-assisted enzymatic extraction of mulberry fruits and comparison of their bioactive activity Rukiye Şeysi Beyan
9 Devam Ediyor Superciritical carbon dioxide (SC-CO2) extraction of cherry stem Feyzullah Barlak Beyan
10 Devam Ediyor Ultrasound extraction of Inula viscosa and effect of extract on the oil oxidation stability Sultan Avşar Beyan
11 Devam Ediyor Investigation of Aronia (Aronia Melanocarpa) Coffee Ayşenur Yakdi Beyan

Araştırmalar

12 Adet
1
Hohenheim Üniversitesi IASTE Staj

Alman akademik değişim bursu (DAAD) ile Hohenheim üniversitesine üç aylık periyotta staj
Hohenheim Üniversitesi, Stuttgart, Almanya,   Uluslararası  Araştırma

2
Application of Novel Technologies on the Extraction of Fish Oils from Fish Processing Residues

Walailak Üniversitesi tarafından 30. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen 'Recent Updates in Food Research and Innovation' adlı webinara balık atıklarından teknolojik yöntemlerle balık yağı elde edilmesi isimli konuşmayla davetli panelist olarak katılı
Walailak Üniversitesi-Online Webinar,   Uluslararası  Konuşmalarım

3
Erasmus Personel Hareketliliği

Helsinki Üniversitesi Ziyaret
Helsinki Üniversitesi, Finlandiya, Helsinki,   Uluslararası  Araştırma

4
1st EUBis Training School on Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept

Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept
İBET, Portekiz, Portekiz/Lizbon   Uluslararası  Kurs

5
Teknofest Hakemlik

Gaziantep Üniversitesi görevlendirmesiyle Teknofest 2023 projelerinde hakemlik
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Değerlendirme

6
Aarhus Üniversitesi Erasmus Staj Hareketliliği

‘Biosynthesis of broad spectrum of sterol derivatives and physical characterization of its nano micelling behaviors’ adlı proje çalışmasına katılım
Aarhus University, Denmark/Aarhus   Uluslararası  Araştırma

7
York Üniversitesi COST Action TD1203

'Pectin extraction and characterization from grapefruit peel’ konusunda çalışma
York University, United Kingdom/York   Uluslararası  Araştırma

8
Bilimsel makale hakemlikleri

Çeşitli SCI ve TRdizin dergilerde hakemlik
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Değerlendirme

9
Jüri Üyelikleri

Yüksek lisans tez sınavı jüri üyelikleri, doktora yeterlilik sınavı jüri üyelikleri ve tez izleme komite üyelikleri
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Jüri Üyelikleri

10
Kalite Denetim

Gaziantep Üniversitesi birimlerinde (Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu) TS ISO 9001 ve TS13811 kapsamında iç denetçilik
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Değerlendirme

11
Editör Kurulu

DergiPark Current Perspectives on Medicinal and Aromatic Plants dergisi alan editörlüğü
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Değerlendirme

12
İç tetkikçi ve Baş tetkikçi Sertifika

Gaziantep Üniversitesi görevlendirilmesiyle, TSE uzmanları tarafından verilen ISO 9001:2015 KYS - Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerinde yapılan sınavların ardından iç tetkikçi sertifikasına almaya hak kazanılması
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Sertifika

Üyelikler

3 Adet
1
Institute of Food Technologists (IFT)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2015 

2
Yağ Bilimi ve Teknolojisi derneği (YABİTED)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2010 

3
European Federation for the Science and Technology of Lipids (Euro Fed Lipid)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2010