Profesör AHMET KAYA

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   kaya@gantep.edu.tr  
YÖK Akademik ORCID
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Temel İşlemler  Yağ Teknolojisi  Süt Teknolojisi

Duyuru / Döküman

FE483-DATA
Döküman/Dosya
fe483-data11026.docx

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

3 Adet
1
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar

Bölüm Adı: CHOCOLATE PRODUCTION
Yazar(lar): ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: YAZ Yayınları ISBN: 978-625-6171-56-5, TÜRKİYE, AFYONKARAHİSAR, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ

Bölüm Adı: Gıda Endüstrisinde Yapay Zekâ Uygulamaları
Yazar(lar): ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: YAZ Yayınları ISBN: 978-625-6104-62-4, TÜRKİYE, AFYONKARAHİSAR, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
KİMYA ARAŞTIRMALARI

Bölüm Adı: CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT
Yazar(lar): Auzay Izzatullah Muhammad,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Iksad Publications ISBN: 978-605-7811-53-0, TÜRKİYE, Ankara, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

30 Adet
1
Effects of shear and cooling rates on the crystallization behavior of cocoa butter

ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Farklı Oranlarda Gam, Protein ve Emülgatör Kullanımı ve Jelatinizasyonun Pirinç Makarnası Kalitesine Etkisi

BÜYÜKBEŞE DİLEK,EMRE EMİNE ELÇİN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Composition and thermal characterization of walnut oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Ejons International Journal On Mathematic, Engineering Natural Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SIS
4
Composition and shear crystallization of milkfat fractions extracted with supercritical carbon dioxide

BÜYÜKBEŞE DİLEK,Rousseau Derick,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Supercritical Carbon Dioxide Fractionation of Anhydrous Milk Fat

BÜYÜKBEŞE DİLEK,EMRE EMİNE ELÇİN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Viscosity and Color Change During In Situ Solidification of Grape Pekmez

KAYA AHMET,Sanghoon Ko,Gunasekaran Sundaram
Yayın Yeri: Food and Bioprocess Technology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
The Effect of Cooking Water Composition on Textural and Cooking Properties of Spaghetti

Nesli Sozer,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
THE EFFECT OF RESISTANT STARCH ADDITION ON VISCOELASTIC PROPERTIES OF COOKED SPAGHETTI

NESLI SOZER,KAYA AHMET,ALI COSKUN DALGIC
Yayın Yeri: JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Influence of fat replacers on chemical composition proteolysis texture profiles meltability and sensory properties of low fat Kashar cheese

Nuray Sahan,Kurban Yasar,Ali A Hayaloglu,KARACA OYA BERKAY,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Dairy Research
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Storage stability of butter oils produced from sheep s non pasteurized and pasteurized milk

ÖZKANLI OYA,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Thermal textural and cooking properties of spaghetti enriched with resistant starch

Sozer N,AC Dalgıç,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Rheological Behaviour and Time Dependent Characterisation of Gilaboru Juice Viburnum opulus L

ALTAN METE AYLİN,Kus Sibel,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
RHEOLOGICAL BEHAVIOR AND TIME DEPENDENT CHARACTERIZATION OF ICE CREAM MIX WITH DIFFERENT SALEP CONTENT

Sibel KUS,ALTAN METE AYLİN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Effects of Fat Reduction and Curd Dipping Temperature on Viscoelasticity Texture and Appearance of Gaziantep Cheese

Kahyaoglu T,KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Rheological behaviour of sour pomegranate juice concentrates Punica granatum L

KAYA AHMET,Nesli Sözer
Yayın Yeri: International Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Influence of soaking on the dimensions and colour of soybean for bulgur production

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
WATER ABSORPTION LEACHING and COLOR CHANGES DURING the SOAKING FOR PRODUCTION of SOY BULGUR

BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Changes in properties of soaking water during production of soy bulgur

BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
CHANGES IN COOKING AND TEXTURAL PROPERTIES OF SPAGHETTI COOKED WITH DIFFERENT LEVELS OF SALT IN THE COOKING WATER

Nesli SÖZER,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Color sorting systems for bulgur production

BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: CEREAL FOODS WORLD
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Rheology of solid Gazıantep Pekmez

KAYA AHMET,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Moisture sorption isotherms of grape pestil and foamed grape pestil

KAYA AHMET,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Nahrung-Food
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
RHEOLOGY OF MULBERRY PEKMEZ

KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Evaluation of sorption properties of Turkish tarhana powder

İBANOĞLU ŞENOL,KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Nahrung-Food
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Microwave drying effects on properties of whey protein isolate edible films

KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Properties and stability of butter oil obtained from milk and yoghurt

KAYA AHMET
Yayın Yeri: Nahrung-Food
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
MOISTURE SORPTION CHARACTERISTICS OF TARHANA A FERMENTED TURKISH CEREAL FOOD

KAYA SEVİM,İBANOĞLU ŞENOL,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
The effect of salt concentration on rancidity in Gaziantep cheese

KAYA SEVİM,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
SORPTION ISOTHERMS OF TURKISH DELIGHT

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Elektronik, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Oxidative Stability of Sunflower and Olive Oils Comparison between a Modified Active Oxygen Method and Long Term Storage

KAYA AHMET,TEKİN ALİ RIZA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

16 Adet
1
Chemical and Thermal Properties with Biological Activities of Achillea arabica Kotschy Essential oil

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,SICAK YUSUF,TAŞDEMİR DEMET,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry
İngilizce, 16.12.2020

Uluslararası  Özet bildiri
2
The chemical composition and biological activities of Epilobium hirsutum L. essential oil

ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,TAŞDEMİR DEMET,DOĞAN MUHİTTİN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry
İngilizce, 16.12.2020

Uluslararası  Özet bildiri
3
The chemical composition and biological activities of Epilobium hirsutum L. essential oil

ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,SICAK YUSUF,DOĞAN MUHİTTİN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry
İngilizce, 16.12.2020

Uluslararası  Özet bildiri
4
CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT

Auzay Izzatullah Muhammad,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: IX. UMTEB INTERNATIONAL CONGRESS ON VOCATIONAL TECHNICAL SCIENCES
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 07.02.2020

Uluslararası  Özet bildiri
5
Composition and thermal characterization of walnut oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Ejons 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresİ
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
6
Textural properties of honey chocolate

KOŞAR BURCU,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 3rd International EnergyEngineering Congress
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 18.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
Fat bloom problem in dark chocolate

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Zeugma I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi,
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 13.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
8
Supercritical fluid extraction in oil industry

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Zeugma I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 13.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Composition and properties of almond oil

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 4 th International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies (ITWCCST 2018
UKRAYNA, KİEV, İngilizce, 07.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Textural properties of spreadable pistachio paste.

KAYA AHMET,BÜLBÜL BURAK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK
Yayın Yeri: 4 th International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies (ITWCCST 2018).
UKRAYNA, KİEV, İngilizce, 07.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri
11
Crystallization properties of milkfat and its high molecular weight fraction.

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: UMTEB 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Composition and thermal characterization of pistachio oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: UMTEB 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.

KOÇ BANU, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
PORTEKİZ, Faro, İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Isothermal crystallization of low molecular weight milkfat fraction extracted with supercritical carbon dioxide

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ROUSSEAU DERICK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress-Oil, Fats, and Lipids: New Technologies and Applications for a Healtier Life.
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Isothermal Crystallization of Low Molecular Weight Fraction of Milkfat Extracted with Supercritical Carbon Dioxide

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,Rousseau Derick,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 15. Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
16
Physico Chemical Properties of Milkfat Fractions with Supercritical Carbon Dioxide at different Pressures

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ROUSSEAU DERICK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Euro Fed Lipid Congress
BELÇİKA, GENT, İngilizce, 18.09.2016

Uluslararası  Sözlü Bildiri

Projeler

4 Adet
1
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Süt yağı
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Çikolata Ürünlerinde Fat bloom Probleminin Önlenmesi

Çikolata
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Glutensiz Makarna Üretimi ve Viskoelastik Özellikleri

Tahıl
TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Besinsel Lif Katkılı Makarna Üretimi

Tahıl
TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
Antepfıstığı ve Tatlı Nar Konsantresi Karışımı

Patent Başvuru Sahipleri: AHMET KAYA , Patent Buluş Sahipleri: AHMET KAYA
Patent No: 2015/00851, 2016, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 Engineering Thermodynamics İngilizce 4
2 2013-2014 Instrumental Analysis İngilizce 4
3 2013-2014 Food Operations Laboratory İngilizce 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Investigation of fat bloom mechanism in dark chocolate GÜLTEN ŞEKEROĞLU TezMerkezi 2014
2 Tamamlandı Süt yağı ve fraksiyonlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri DİLEK BÜYÜKBEŞE TezMerkezi 2014
3 Tamamlandı Rheological properties of spaghetti enriched with resistant starch NESLİ SÖZER TezMerkezi 2006
4 Tamamlandı Production of bulgur-like foods from soybean and rye MUSTAFA BAYRAM TezMerkezi 2003
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Rheological behaviour of chocolate formulated with honey KADRİYE BURCU KOŞAR TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Characterization of the textural properties of spreadable pistachio nut products ÖKKEŞ BURAK BÜLBÜL TezMerkezi 2022
3 Tamamlandı Crystallization behavior of low molecular weight milk fat fractions IZZATULLAH MUHAMMAD AUZAY TezMerkezi 2021
4 Tamamlandı Crystallization behaviors of milk fat by seasons TUĞBA ELBİR TezMerkezi 2012
5 Tamamlandı Pirinç-mısır bazlı glütensiz makarnaların viskoelastik özellikleri DİLEK BÜYÜKBEŞE TezMerkezi 2008
6 Tamamlandı Cooking and textural properties of spaghetti NESLİ SÖZER TezMerkezi 2001
7 Tamamlandı Effect of salt concettration on the cooking properties of macaroni AZİZ KILIÇ TezMerkezi 2000
8 Tamamlandı Stability of butter oils OYA ÖZBAYRAM TezMerkezi 2000

Araştırmalar

1 Adet
1
SÜT YAĞI FRAKSİYONLARININ TERMAL VE REOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Süperkritik karbon dioksit yöntemiyle üretilen süt yağı fraksiyonlarının fiziko-kimyasal özellikleri, termal ve reolojik davranışları araştırılmıştır.
RYERSON ÜNİVERSİTESİ, KANADA / TORONTO   Uluslararası  Araştırma

Üyelikler

1 Adet
1
American Oil Chemists Society

 Üye    2013