Doçent HATİCE PEKMEZ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   pekmez@gantep.edu.tr      (0342) 3601200/3796  
YÖK Akademik Scopus Google Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Tahıl Teknolojisi
Özgeçmiş (CV) İndir

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

10 Adet
1
Turizmde İleri Araştırmalar

Bölüm Adı: Geleceğin Mutfağı: "Yapay Et, Bitkisel Proteinler ve Alternatif Gıdalar"
Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Yaz Yayınları ISBN: 978-625-6171-96-1, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler Cilt 1

Bölüm Adı: Bölüm 22. Gaziantep Mutfağı ve Gastromilliyetçilik
Yazar(lar): KASAR FATİH BERZAN, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Serüven Yayınevi ISBN: 978-625-6760-82-0, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
Sosyal & Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler-1

Bölüm Adı: Bölüm 12. Kilis Yöresel Türkülerinde Mutfak Kültürün İncelenmesi
Yazar(lar): GÖÇER İBRAHİM, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Gece Kitaplığı ISBN: 978-625-425-398-0, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
4
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler I

Bölüm Adı: Bölüm 6. Gaziantep ve Gastronomi Üzerine
Yazar(lar): NACAR GAMZE, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Platanus Publishing ISBN: 978-625-6517-42-4, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler II

Bölüm Adı: Uluslararası perspektiften Türkiye’nin coğrafi işaret üzerine yapılan çalışmaların incelenmesi
Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE, PEKMEZ BAHÇECİ AYÇA
Yayın Yeri: Duvar Yayınları ISBN: 978-625-8261-66-0, TÜRKİYE, İzmir, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
6
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Teori ve Araştırmalar

Bölüm Adı: Bölüm 31. Türkiye'de Gastronomi Turizmi Üzerine Yapılan Çalışmaların İncelenmesi
Yazar(lar): PEKMEZ BAHÇECİ AYÇA, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Serüven Yayınevi ISBN: 978-625-7721-81-3, TÜRKİYE, İzmir, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
7
MÜHENDİSLİK VEMİMARLIK BİLİMLERİTeori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler/2

Bölüm Adı: BÖLÜM IV. UN ÜRETİMİNDE BUĞDAYI TAVLAMA ve ÖĞÜTME PROSESLERİ
Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: IVPE Yayınevi ISBN: 978-9940-46-056-3, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
8
MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK BİLİMLERİ: Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler

Bölüm Adı: BÖLÜM III. UN ÜRETİMİNDE BUĞDAY TEMİZLEME PROSESLERİ
Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: IVPE Yayınevi ISBN: 978-9940-46-046-4, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
9
Gıda Bilimi ve Teknolojisi için Teknik İngilizce/ Technical English for Food Science and Technology

Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-2323-99-1, 2018

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
10
Effect of Ozonation on Selected Properties of Starches

Yazar(lar): PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Scholars’ Press ISBN: 978-3-639-66100-2, 2014

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

27 Adet
1
Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities

YÜKSEKAYA ŞEHRİBAN,BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,PEKMEZ HATİCE,CANSU ÜMRAN,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Yaslıca beldesi ve Arıkök mahallesi (Şanlıurfa)’nin etnobotanik açıdan araştırılması

ASLAN SULTAN,AKAN HASAN,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Biological Diversity and Conservation
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Quality characteristics and antioxidant properties of bread incorporated by black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: GIDA
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
Properties of Flour used in Flat Bread (Gaziantep pita) Production

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi/ Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Türkçe, Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
5
Effect of Ozonation on the Properties of Dry and Moisturized Bread Wheat Grain with and without Bran

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
Anthocyanin Enigma

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: Biological and Chemical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar
7
Properties of Gaziantep Pita

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Biological and Chemical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar
8
Ortaca (Muğla) Yöresinde Halk Arasında Kullanılan Bazı Bitkiler/ Some of the Plants Species used Among the Local People in Ortaca (Muğla)

AKAN HASAN,ÖZ AYDIN,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi/ Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Türkçe, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
9
Quality and Antioxidant Properties of Black Carrot(Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef.) FiberFortified Flat Bread (Gaziantep Pita)

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology B
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar, Chemical Abstracts Service (CAS), USA, Ulrich’xxs Periodicals
10
Physicochemical characteristics and flourgraph properties of wheat varieties (Triticum aestivum L.) used in flat bread (Gaziantep pita)

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: CyTA - Journal of Food
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
11
Pulse processing technology

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: The Eurasia Proceedings of Science, Technology, Engineering Mathematics (EPSTEM)
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
12
Pasta and Healthy Nutrition/ Makarna ve Sağlıklı Beslenme

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Makarna Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
13
Makarna üretiminde kullanılan hammaddelerin özellikleri/ The characteristics of raw materials used in pasta production

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Makarna Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
14
Bakliyat İşleme Teknolojisi

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: La Recolte Du Monde
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
15
Tahıl Ürünlerinde Lisanslı Depoculuk

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: La Recolte Du Monde
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
16
Cereal Storage Techniques: A Review

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology B
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar, Chemical Abstracts Service (CAS), USA, Ulrich’xxs Periodicals
17
Haber Katkı Maddeleri Bilimsel Kurutulmuş nanenin genel özellikleri

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Elektronik, 2016

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
18
Effects of Semicontinuous and Batch System Ozonation on Wheat and Corn Starches

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Ozone: Science & Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
19
Kurutulmuş nanenin genel özellikleri

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2015

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
20
Effect of aqueous ozonation on the pasting flow and gelatinization properties of wheat starch

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
21
Effects of ozonation on thermal structure and rheological properties of rice starch in aqueous solution

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: GIDA
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2013

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
22
Effect of drying methods on the moisture sorption isotherms and thermodynamic properties of mint leaves

DALGIÇ ALİ COŞKUN,PEKMEZ HATİCE,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Ozonation of corn and potato starch in aqueous solution: effects on the thermal pasting and structural properties

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: International Journal of Food Science Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Effects of ozone on functional properties of proteins

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA,PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
25
Structure Physico chemical and Microbiological Properties of Ozone oxidized Wheat Corn Potato and Rice Starches

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Database of EBSCO, Massachusetts, USAChemical Abstracts Service (CAS), USACambri
26
Gıdaların Ozonlanması

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2010

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
27
Makarna çeşitleri ve şekilleri/ Pasta varieties and shapes

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Makarna Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik,

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale

Bildiriler

29 Adet
1
Türkiye'nin Bölgesel Vegan ve Vejetaryen Yemekleri

GÜLLÜOĞLU SENA, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Selcuk 9th International Conference on Social Sciences
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 15.12.2023

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Vegan Yiyecek (Vegan Food) Üzerine Yapılmış Çalışmaların İncelenmesi

ERİK SEMA NUR, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Selcuk 9th International Conference on Social Sciences
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 15.12.2023

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Keme Mantarı (Terfezia Boudieri Chatin) Üzerine Yapılan Çalışmaların İncelenmesi/ Studies on Keme Mushroom (Terfezia Boudieri Chatin)

PEKMEZ HATİCE, GÜLLÜOĞLU SENA
Yayın Yeri: 2. International Anatolian Scientific Research Congress
TÜRKİYE, Şanlıurfa, Türkçe, 25.09.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Coğrafi İşaretler ve Gastronomi Turizmi ile Markalaşan Şehir Gaziantep/ Gaziantep, The City Branded with Geographical Signs and Gastronomy Tourism

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 3. GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi
TÜRKİYE, İstanbul, Türkçe, 06.05.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
A study on determining the unit price of black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber fortified bread

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: EJONS V – International Confrence on Mathematics – Engineering – Natural Medical Sciences
İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Quality characteristics and antioxidant properties of bread incorporated by black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Euro-Global Conference on Food Science, Agronomy and Technology- FAT 2018
İngilizce, 20.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
Şanlıurfa’da Doğal Beslenmede Kullanılan Bazı Gıda Bitkileri

BALOS MEHMET MARUF,AKAN HASAN,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: ‘The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018
İngilizce, 12.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Quality and antioxidant properties of black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber fortified Gaziantep pita

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi- UMTEB 2018
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Wheat to Bulgur

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Türkçe, 04.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
Cowpea Processing

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Türkçe, 04.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
11
Properties of Gaziantep pita

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
Anthocyanin Enigma

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
13
Properties of Mint due to Usage Areas

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: International Advanced Researches and Engineering Congress
İngilizce, 16.11.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Pulse processing technology

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: International Conference on Technology, Engineering and Science (IConTES)
İngilizce, 26.10.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Semolina Properties in Pasta

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
16
Licensed Storage of Cereal and Cereal Products

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
TÜRKİYE, Nevşehir, Türkçe, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
17
Production and properties of yufka used in baklava making

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
18
Cereal storage techniques

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
19
Baklava

KOÇ BANU,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: The 3 rd International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
BOSNA HERSEK, İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
20
Gaziantep Baklavasında Kullanılan Hammaddelerin Özellikleri

PEKMEZ HATİCE,KOÇ BANU
Yayın Yeri: 5. Gıda Güvenliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
21
Ekmek İsrafı ve Bayat Ekmekli Yemekler Konferansı 2014

PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 16 Ekim Dünya Gıda Günü Etkinliği
TÜRKİYE, Türkçe, 16.10.2014

Ulusal  Tam metin bildiri
22
Farklı kurutma tekniklerinin nanenin rengi üzerine etkileri

PEKMEZ HATİCE,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: TGDF Gıda Kongresi 2013
TÜRKİYE, Türkçe, 12.11.2013

Ulusal  Özet bildiri
23
Farklı seyreltide hazırlanarak ozonlanmış mısır nişastasının jelatinizasyon özellikleri

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: TGDF Gıda Kongresi 2013
TÜRKİYE, Türkçe, 12.11.2013

Ulusal  Özet bildiri
24
Effect of ozonation on the structure characteristics of wheat corn and potato starches

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approches in Food Industry, NAFI 2011
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
25
Ozonation of wheat kernels

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approches in Food Industry, NAFI 2011
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
26
Ozonation of hard soft wheat without bran

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: The 1st International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’
İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
27
Gıdaların Ozonlanması

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ESRA,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Türkiye 10. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 21.05.2008

Ulusal  Tam metin bildiri
28
Ozonation of cereal and cereal products

PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ESRA,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Bosphorus 2008 ICC International Conference
İngilizce, 24.04.2008

Uluslararası  Özet bildiri
29
Nanenin Su Soğurma İzotermlerinin Modellenmesi

PEKMEZ HATİCE,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri

Projeler

4 Adet
1
Yaslıca Beldesi ve Arıkök Köyü’nün Etnobotanik Açıdan Araştırılması


21.05.2018 - 21.10.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
2
TÜBİTAK 2237-A Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması Projesi


16.10.2024 - 18.12.2024
Diğer (Ulusal),   Eğitmen 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Kırmızı Renkli Meyvelerden Elde Edilecek Meyve Suyu Konsantrelerinin ve Bu Konsantrelerle Hazırlanacak Sosların Fizikokimyasal Duyusal ve Reolojik Özellikleri


02.06.2010 - 20.02.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"


01.03.2024 - 30.12.2024
Diğer (Uluslararası),   Yürütücü 

ULUSLARARASI  Tamamlandı

Editörlükler

6 Adet
1
Food Chemistry, Processing, and Storage

Yazar Adı: BULUT SOLAK BİRSEN,PEKMEZ HATİCE,KESKİN NURHAN , Yayın Yeri: Clausius Scientific Press Inc.
Dergi, İngilizce, 2024,   Uluslararası  Academic Journals DatabaseAcademic KeysDOAJAccess to Research for Development and Innovation (ARDI)Advanced Technologies Database with AerospaceAiritiLibraryConference Proceedings Citation Index(CPCI)Base-SearchBibliographies of Scientific Literature  Basılı+Elektronik

2
Turizmde İleri Araştırmalar

Yazar Adı: PEKMEZ HATİCE , Yayın Yeri: Yaz Yayınları
Kitap, Türkçe, 2024,   Uluslararası  Elektronik

3
Mesleki İngilizce: Dış Ticarette Kullanılan Belgeler/Technical English: Documents Used in Foreign Trade

Yazar Adı: PEKMEZ HATİCE , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Yayınları
Kitap, İngilizce, 2024,   Uluslararası  Basılı

4
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Alanında Araştırmalar ve Değerlendirmeler

Yazar Adı: PEKMEZ HATİCE , Yayın Yeri: Gece Kitaplığı
Kitap, Türkçe, 2024,   Uluslararası  Elektronik

5
SCIREA Journal of Food

Yazar Adı: PEKMEZ HATİCE , Yayın Yeri: SCIREA
Dergi, İngilizce, 2020,   Uluslararası  Google Scholar and other databases  Elektronik

6
Journal of Modern Crop Science

Yazar Adı: PEKMEZ HATİCE,KUNTER BİRHAN,KESKİN NURHAN,KOMA A J,BOUND SALLY,ESTREMS MANUEL,CAI E V,ZHENG H K,ÇAKIR EMRE S,VIRTANEN T KRYSZTOD , Yayın Yeri: Clausius Scientific Press Inc.
Dergi, İngilizce, 2020,   Uluslararası  Academic Journals DatabaseAcademic KeysDOAJAccess to Research for Development and Innovation (ARDI)Advanced Technologies Database with AerospaceAiritiLibraryConference Proceedings Citation Index(CPCI)Base-SearchBibliographies of Scientific Literature  Basılı+Elektronik

İdari Görevler

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2021-2022 ÜRGE599 Yüksek Lisans Tez Çalışması Türkçe 0
2 2021-2022 ÜRGE899 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Türkçe 0
3 2022-2023 SBE501 Sosyal Bilimlerde Etik ve Araştırma Yöntemleri Türkçe 3
4 2022-2023 GMS899 Uzmanlık Alanı Türkçe 0
5 2022-2023 GMS598 Yüksek Lisans Tezi Türkçe 0
6 2023-2024 GMS525 Proje Hazırlama ve Yönetimi Türkçe 3
7 2023-2024 GMS526 Gastronomide Fonksiyonel Gıdalar Türkçe 3
8 2023-2024 GMS598 Yüksek Lisans Tezi Türkçe 0
9 2023-2024 GMS899 Uzmanlık Alanı Türkçe 0
10 2023-2024 GMS799 Seminer Türkçe 0
11 2024-2025 GMS799 Seminer Türkçe 0
12 2024-2025 GMS899 Uzmanlık Alanı Türkçe 0
13 2024-2025 GMS598 Yüksek Lisans Tezi Türkçe 0
14 2024-2025 GMS526 Gastronomide Fonksiyonel Gıdalar Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2022-2023 GMS101 Beslenmenin Temel ilkeleri Türkçe 3
2 2022-2023 GMS307 Menü Planlama ve Maliyet Analizi Türkçe 2
3 2022-2023 GMS403 İçecekler ve Özellikleri Türkçe 2
4 2022-2023 GMS407 Bitirme Projesi I Türkçe 1
5 2022-2023 GMS425 Vejetaryen Mutfak Türkçe 4
6 2022-2023 GMS102 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Türkçe 3
7 2022-2023 GMS310 Kalite Yönetimi ve Katkı Maddeler Türkçe 3
8 2022-2023 GMS408 Bitirme Projesi II Türkçe 2
9 2023-2024 GMS407 Bitirme Projesi I Türkçe 1
10 2023-2024 GMS327 Gıda ve Beslenme Enformasyonu Türkçe 2
11 2023-2024 GMS328 Gastronomide Tahıl ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 2
12 2023-2024 GMS403 İçecekler ve Özellikleri Türkçe 2
13 2024-2025 GMS407 Bitirme Projesi I Türkçe 1
14 2023-2024 GMS102 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Türkçe 3
15 2023-2024 GMS408 Bitirme Projesi II Türkçe 2
16 2024-2025 GMS101 Beslenmenin Temel ilkeleri Türkçe 3
17 2024-2025 GMS327 Gıda ve Beslenme Enformasyonu Türkçe 2
18 2024-2025 GMS328 Gastronomide Tahıl ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 NTGT 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
2 2013-2014 NTKT 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
3 2013-2014 NTUP 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
4 2013-2014 NTKT 215 Enstrumental Analiz Türkçe 2
5 2013-2014 NTUP 215 Enstrumental Analiz Türkçe 2
6 2014-2015 NTGT 181 GENEL VE MESLEKİ ETİK Türkçe 2
7 2014-2015 NTKT 181 GENEL VE MESLEKİ ETİK Türkçe 2
8 2014-2015 NTUP 181 GENEL VE MESLEKİ ETİK Türkçe 2
9 2014-2015 NTGT 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
10 2014-2015 NTKT 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
11 2014-2015 NTUP 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
12 2014-2015 NTUP 201 TAHIL ÜRÜNLERİ DEĞİRMENCİLİĞİ Türkçe 3
13 2014-2015 NTGT 203 HUBUBAT VE BAKLİYAT ÜRÜNLERİ Türkçe 3
14 2014-2015 NTED 100 İŞYERİ EĞİTİMİ I Türkçe 6
15 2014-2015 NTGT 204 MESLEKİ İNGİLİZCE II İngilizce 2
16 2014-2015 NTKT 204 MESLEKİ İNGİLİZCE II İngilizce 2
17 2014-2015 NTUP 204 MESLEKİ İNGİLİZCE II İngilizce 2
18 2014-2015 NTKT 106 GIDA KİMYASI Türkçe 4
19 2014-2015 NTUP 208 UN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
20 2014-2015 NTUP 210 EKMEK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
21 2014-2015 NTUP 214 MAKARNA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
22 2014-2015 NTUP 218 BULGUR TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
23 2014-2015 NTGT 206 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
24 2014-2015 NTED 200 İŞYERİ EĞİTİMİ II Türkçe 6
25 2015-2016 NTGT203 HUBUBAT VE BAKLİYAT ÜRÜNLERİ Türkçe 3
26 2015-2016 NTUP201 TAHIL ÜRÜNLERİ DEĞİRMENCİLİĞİ Türkçe 3
27 2015-2016 NTED 200 İŞYERİ EĞİTİMİ 2 Türkçe 6
28 2015-2016 NTGT 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
29 2015-2016 NTKT 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
30 2015-2016 NTUP 209 MESLEKİ İNGİLİZCE I İngilizce 2
31 2015-2016 INF 297 ETKİNLİKLERE KATILIM Türkçe 6
32 2015-2016 NTGT 204 MESLEKİ İNGİLİZCE 2 İngilizce 2
33 2015-2016 NTKT 204 MESLEKİ İNGİLİZCE 2 İngilizce 2
34 2015-2016 NTUP 204 MESLEKİ İNGİLİZCE 2 İngilizce 2
35 2015-2016 NTED 200 İŞYERİ EĞİTİMİ 2 Türkçe 6
36 2015-2016 NTED 100 İŞYERİ EĞİTİMİ 1 Türkçe 6
37 2015-2016 NTUP 214 MAKARNA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
38 2015-2016 NTUP 218 BULGUR TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
39 2015-2016 NTUP 216 SİLO VE DEPOLAMA TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
40 2016-2017 NTGT 203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
41 2016-2017 NTGT 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
42 2016-2017 NTKT/NTUP 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
43 2016-2017 NTED 200 İş yeri Eğitimi II İngilizce 6
44 2016-2017 INF 297 Etkinliklere Katılım Türkçe 6
45 2016-2017 NTUP 201 Tahıl Ürünleri Değirmenciliği Türkçe 3
46 2016-2017 NTED 100 İş yeri Eğitimi I Türkçe 6
47 2016-2017 NTGT 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
48 2016-2017 NTKT/NTUP 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
49 2016-2017 NTUP 214 Makarna Üretim Teknolojisi Türkçe 2
50 2016-2017 NTUP 216 Silo ve Depolama Teknolojisi Türkçe 3
51 2016-2017 NTUP 208 Un Üretim Teknolojisi Türkçe 2
52 2016-2017 NTUP 210 Ekmek Üretim Teknolojisi Türkçe 2
53 2016-2017 NTKT 208 Kalite Güvence Sistemleri Türkçe 3
54 2016-2017 NTUP 202 Hububat Analizleri ve Katkı Maddeleri Türkçe 4
55 2016-2017 NTUP 220 Bakliyat İşleme Teknolojisi Türkçe 2
56 2016-2017 NTUP 218 Bulgur Teknolojisi Türkçe 2
57 2016-2017 NTUP 205 Değirmencilik Bilimi ve İlkeleri Türkçe 4
58 2016-2017 NTUP 207 Değirmen Bakımı ve Uzmanlığı Türkçe 2
59 2017-2018 NTUP207 Değirmen Bakımı ve Uzmanlığı Türkçe 2
60 2017-2018 NTUP213 Değirmencilik Bilimi ve İlkeleri Türkçe 4
61 2017-2018 NTUP203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
62 2017-2018 NTGT203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
63 2017-2018 NTUP107 Hububat Bilimi ve Sanayisine Giriş Türkçe 2
64 2017-2018 NTGT/NTKT209 Enstrümental Analiz Türkçe 2
65 2017-2018 NTUP209 Tahıl Ürünlerinde Enstrümental Analiz Türkçe 2
66 2017-2018 NTKT208 Kalite Güvence Sistemleri Türkçe 3
67 2017-2018 NTGT204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
68 2017-2018 NTUP204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
69 2017-2018 NTKT/NTUP204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
70 2017-2018 NTUP214 Makarna Üretim Teknolojisi Türkçe 2
71 2017-2018 NTUP202 Hububat Analizleri Türkçe 4
72 2017-2018 NTUP208 Un ve Ekmek Üretim Teknolojisi Türkçe 3
73 2018-2019 NTGT/NTUP203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
74 2018-2019 NTUP107 Hububat Bilimi ve Sanayisine Giriş Türkçe 2
75 2018-2019 NTGT/NTUP201 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 3
76 2018-2019 NTGT213 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi Türkçe 3
77 2018-2019 NTED100 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
78 2017-2018 NTED100 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
79 2017-2018 NTED200 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
80 2018-2019 NTED200 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
81 2018-2019 NTGT204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
82 2018-2019 NTUP204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
83 2018-2019 NTUP214 Makarna Üretim Teknolojisi Türkçe 2
84 2018-2019 NTUP202 Hububat Analizleri Türkçe 4
85 2018-2019 NTED İşyeri Eğitimi Türkçe 6
86 2017-2018 NTED İşyeri Eğitimi Türkçe 6
87 2016-2017 NTED İşyeri Eğitimi Türkçe 6
88 2016-2017 NTKT 201 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 3
89 2019-2020 NTGT/NTUP201 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 3
90 2019-2020 NTGT/NTUP203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
91 2019-2020 NTED100 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
92 2019-2020 NTED200 İşyeri Eğitimi Türkçe 5
93 2019-2020 NTGT109 Matematik Türkçe 3
94 2019-2020 NTUP109 Matematik Türkçe 3
95 2019-2020 NTUP213 Değirmencilik Bilimi ve İlkeleri Türkçe 4
96 2019-2020 NTGT204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
97 2019-2020 NTUP204 Mesleki İngilizce İngilizce 3
98 2019-2020 NTUP214 Makarna Üretim Teknolojisi Türkçe 2
99 2019-2020 NTUP202 Hububat Analizleri Türkçe 4
100 2019-2020 NTGT106 Gıda Kimyası Türkçe 4
101 2019-2020 TDP101Toplumsal Duyarlılık Projesi-I Türkçe 1
102 2019-2020 TDP102 Toplumsal Duyarlılık Projesi-II Türkçe 2
103 2020-2021 NTGT109 MATEMATİK Türkçe 3
104 2020-2021 NTGT204 MESLEKİ İNGİLİZCE İngilizce 3
105 2020-2021 NTUP214 MAKARNA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
106 2020-2021 NTUP202 HUBUBAT ANALİZLERİ Türkçe 4
107 2020-2021 NTED100 İŞYERİ EĞİTİMİ Türkçe 5
108 2020-2021 NTED200 İŞYERİ EĞİTİMİ Türkçe 5
109 2020-2021 NTUP109 MATEMATİK Türkçe 3
110 2020-2021 NTUP204 MESLEKİ İNGİLİZCE İngilizce 3
111 2020-2021 NTUP167 DEĞİRMENCİLİK BİLİMİ ve İLKELERİ Türkçe 4
112 2020-2021 NTUP003 HUBUBAT ve BAKLİYAT ÜRÜNLERİ Türkçe 3
113 2020-2021 NTUP163 HUBUBAT ve BAKLİYAT ÜRÜNLERİ Türkçe 3
114 2021-2022 NTGT109 MATEMATİK Türkçe 3
115 2021-2022 NTUP109 MATEMATİK Türkçe 3
116 2021-2022 NTED200 İŞYERİ EĞİTİMİ Türkçe 5
117 2021-2022 NTGT204 MESLEKİ İNGİLİZCE İngilizce 3
118 2021-2022 NTUP204 MESLEKİ İNGİLİZCE İngilizce 3
119 2021-2022 NTUP214 MAKARNA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
120 2012-2013 NTUP 104 Tahıl İşleme İlkeleri I Türkçe 4
121 2012-2013 NTGT 203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
122 2012-2013 NTKT 215 Enstrumental Analiz Türkçe 2
123 2012-2013 NTGT 215 Enstrumental Analiz Türkçe 2
124 2012-2013 NTKT 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
125 2012-2013 NTGT 209 Mesleki İngilizce I İngilizce 2
126 2012-2013 NTGT 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
127 2012-2013 NTED 100 İşyeri Eğitimi I Türkçe 6
128 2013-2014 NTGT 181 Genel ve Mesleki Etik Türkçe 2
129 2013-2014 NTKT 181 Genel ve Mesleki Etik Türkçe 2
130 2013-2014 NTUP 181 Genel ve Mesleki Etik Türkçe 2
131 2013-2014 NTGT 203 Hububat ve Bakliyat Ürünleri Türkçe 3
132 2013-2014 NTUP 201 Tahıl Ürünleri Değirmenciliği Türkçe 3
133 2013-2014 NTED 100 İşyeri Eğitimi I Türkçe 6
134 2013-2014 NTGT 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
135 2013-2014 NTKT 106 Gıda Kimyası Türkçe 4
136 2013-2014 NTKT 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
137 2013-2014 NTED 200 İşyeri Eğitimi II Türkçe 6
138 2013-2014 NTUP 106 Gıda Kimyası Türkçe 4
139 2013-2014 NTUP 204 Mesleki İngilizce II İngilizce 2
140 2013-2014 NTUP 210 Ekmek Üretim Teknolojisi Türkçe 2
141 2013-2014 NTUP 214 Makarna Üretim Teknolojisi Türkçe 2

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Yaslıca Beldesi ve Arıkök Köyü (Şanlıurfa)'nün etnobotanik açıdan araştırılması Sultan Aslan Beyan 2019
2 Tamamlandı Kiraz (Prunus avium L.) dokularının (posa, meyve eti, sap ve yaprak) fenolik madde içerikleri ve biyolojik aktivitelerinin araştırılması Şehriban Yüksekkaya Beyan 2019

Araştırmalar

65 Adet
1
Temel Yangın Eğitimi

GAÜN Sivil Savunma Birimi tarafından Temel Yangın Eğitimi ve yangın tatbikatı
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuğlu MYO, Gaziantep/Türkiye   Ulusal  Sertifika

2
Yayın hakemliği

"Effects on nutrients, functional properties and physicochemical characteristics of pretreated Highland barley by solid-state fermentation with Agaricus sinodeliciosus var. Chaidam ZJU-TP-08" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science and Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

3
Yayın hakemliği

"Structural, functional, rheological and bilogical properties of collagen from the swim bladder of the Grass carp (Ctenopharyngodon idella)" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

4
Yayın hakemliği

”Determination of Structural and Physical Properties of Starches Isolated from Six Varieties of Millet Grown in China” makalesinin değerlendirilmesi
International Journal of Food Properties,   Uluslararası  Değerlendirme

5
Yayın hakemliği

”Isolation and Characterization of Starch from Pearl Millet(Pennisetum Typhoidium) flours” makalesinin değerlendirilmesi
International Journal of Food Properties,   Uluslararası  Değerlendirme

6
Yayın hakemliği

"The effects of use of stale bread in tarhana production on product quality" makalesinin değerlendirmesi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi,   Ulusal  Değerlendirme

7
Yayın hakemliği

”Effects of temperature annealing and additives on the textural characteristics of corn starch” makalesinin değerlendirilmesi
International Journal of Food Properties,   Uluslararası  Değerlendirme

8
ISO 22000: 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (GGYS) Temel Eğitimi (Eğitmen)

ISO 22000; 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (GGYS) Temel Eğitimi'nde eğitmenlik görevi
GÜSEM,   Ulusal  Sertifika

9
Eğiticinin Eğitimi

Eğiticilerin eğitim tasarlarken konu hakimiyeti, katılım, risk, dikkat, esneklik, geribldirim ve zamanlama konularında eğitilmesi
Target TTO Akademi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

10
F4ST Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Uzmanı Eğitimi Programı

"Avrupa Birliği'nde Gıda Güvenliği Denetim Sistemleri Semineri"
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

11
Yayın hakemliği

”Qality evaluation of noodles with cowpea substitution” makalesinin değerlendirilmesi
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF),   Uluslararası  Değerlendirme

12
3. Uluslararası Zeugma Bilimsel Araştırmalar Kongresi Bilim ve Danışma Kurulu Üyeliği

Bilimsel Araştırmalar
Türkiye,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

13
ISO 9001: 2015 Revision

ISO 9001: 2015 Revizyonu
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

14
ISO 9001: 2008 Internal Assessor

ISO 9001: 2008 İç Tetkikçi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

15
ISO 9001: 2008 Quality Management System

ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

16
ISO 5001 Energy Management System

ISO 5001 Enerji Yönetim Sistemi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

17
Stres ve Zaman Yönetimi

Stres ve Zaman Yönetimi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

18
Etkili Konuşma ve Diksiyon

Etkili Konuşma ve Diksiyon
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

19
Takım Çalışması ve Yönetim Becerileri

Takım Çalışması ve Yönetim Becerileri
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

20
Etkili İletişim, Beden Dili ve İmaj Yönetimi

Etkili İletişim, Beden Dili ve İmaj Yönetimi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

21
Cv Oluşturma ve Mülakat Teknikleri

Cv Oluşturma ve Mülakat Teknikleri
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

22
OHSAS 18001Occupational Helath and Safety

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

23
ISO 14001 Environmental Management System

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

24
Eğiticiler için Diyagram Eğitimi

Eğiticiler için Diyagram Eğitimi Konuları✓ Öğütme Nedir? Diyagram Nedir? Diyagramcı Kimdir? ✓Öğütme elemanlarının sıralanışı, ✓ Öğütme elemanlarının çeşit, sayı ve özellikleri✓ Öğütme elemanlarının seçimi ve dizaynı✓ Doğru diyagram nasıl yapılır ve
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuğlu MYO, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

25
Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile İşletme Denetimi

Yağlı Köfte için "coğrafi işaret tescilli" ibaresini kullanan işletmelerin denetimi
Gaziantep,   Ulusal  Değerlendirme

26
TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitiimi

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

27
Makarnalık Buğday Çalıştayı

Makarnalık buğday hakkında bilgiler, yetiştirilmesi, işlenmesi, verilen teşvikler, karşılaşılan sorunlar vs.
Gaziantep Divan Otel, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Çalıştay

28
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Paydaşlar Çalıştayı

Üniversite-Sanayi İşbirliği, Kalkınma Çalışmaları ve Uygulamaları
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kampüsü, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Çalıştay

29
Yayın hakemliği

”Effects of ultrasonication and aqueous ozonation on gelatinization and flow properties of potato starch” makalesinin değerlendirilmesi
Ozone: Science Engineering,   Uluslararası  Değerlendirme

30
TÜKSİAD Genel Kurul Toplantısı

Kuruyemiş Sektörü Stratejisi Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma
Antalya, Türkiye/ Antalya   Ulusal  Çalıştay

31
Yayın hakemliği

"Role of honey diastase on textural, thermal, microstructural, chemical, and sensory properties of different dodols" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

32
Yayın hakemliği

”Characteristics of variably oxidized, cross-linked and cross-linked oxidized lotus (Nelumbo nucifera) rhizome starch” makalesinin değerlendirilmesi
International Journal of Food Properties,   Uluslararası  Değerlendirme

33
TS EN ISO 17025:2017 Temel Eğitimi

TS EN ISO 17025:2017 Temel Eğitimi
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

34
İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programları

İpekyolu Kalkınma Ajansı KAYS Proje Değerlendirmede Bağımsız Değerlendiricilik (13 adet proje değerlendirme)
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Rapor

35
Metod Validasyon

Metod Validasyon Eğitimi
Naci Topçuoğlu MYO, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

36
Dünya Gıda Günü Semineri

OSB Koleji öğrencilerini Dünya Gıda Günü hakkında bilgilendirme
OSB Koleji Konferans Salonu, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Seminer

37
Ekmek İsrafı ve Bayat Ekmekli Yemekler Konferansı

Dünya Gıda Günü’xxnde ekmek israfı ve bayat ekmekli yemekler hakkında üniversite öğrenci ve çalışanlarını bilgilendirme
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Seminer

38
Ölçme ve Değerlendirme Seminerleri

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
Gaziantep Üniversitesi Müh. Fak. Konferans Salonu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

39
Yayın hakemliği

”Effect of extraction pH on the yield and physicochemical properties of polysaccharides extracts from peanut sediment of aqueous extraction process” makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science and Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

40
Chair in Session 2-D of "International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies"

Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Nevşehir, Turkey/ Nevşehir   Uluslararası  Kongre Düzenleme

41
ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemleri (KYS) Temel Eğitimi (Eğitmen)

ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemleri (KYS) Temel Eğitimi'nde eğitmenlik görevi
GÜSEM,   Ulusal  Sertifika

42
Konuşmacı

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı
Kosova-Türkiye (Online),   Uluslararası  Seminer

43
Genel Metroloji ve Kalibrasyon

Genel Metroloji ve Kalibrasyon Eğitimi
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

44
Yayın hakemliği

"Improvement of the nutritional value, sensory properties, antioxidant capacity and bioavailability of corn gluten-wheat bran mixture by solid state fermentation with lactic acid bacteria and acid protease” makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science and Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

45
Yayın hakemliği

"Modified Sweet Potato Starch Edible Coating Incorporated with Cumin Essential Oil Preserves Storage Quality of Early Crisp Pear" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

46
Yayın hakemliği

”Gaseous Ozone at Low Concentration Modifies Crystallinity,Granular Morphology, Functional, Pasting and ThermalProperties of Arrowroot Starch (Maranta arundinaceae)” makalesinin değerlendirilmesi
Starch,   Uluslararası  Değerlendirme

47
Yayın hakemliği

”Gaseous Ozone at Low Concentration Modifies Crystallinity, Granular Morphology, Functional, Pasting and Thermal Properties of Arrowroot Starch (Maranta arundinaceae)” makalesinin değerlendirilmesi
Starch,   Uluslararası  Değerlendirme

48
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/ Gaziantep   Ulusal  Sertifika

49
SPSS Programı

SPSS istatistik programı öğrenme ve uygulama
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Kurs

50
Yayın hakemliği

”Investigation of The Effect of Whole Pumpkin (Cucurbita pepo L.) Powder on Quality Criteria of Biscuits” makalesinin değerlendirilmesi
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF),   Uluslararası  Değerlendirme

51
Chair in Session-1 of "GANUD - 3 International Conference On Gastronomy, Nutrition and Dietetics"

Gastronomy, Nutrition and Dietetics
İstanbul Gedik Üniversitesi,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

52
Yayın hakemliği

”Effect of extraction pH on the yield and physicochemical properties of polysaccharides extracts from peanut sediment of aqueous extraction process” makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science and Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

53
Panelist

Gastrodiplomasinin Sosyal ve Ekonomik Etkileri
Kosova-Priştine,   Uluslararası  Seminer

54
GAZİANTEP ESNAF AKADEMİSİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (GESMEM)KAPASİTE GELİŞTİRME FİZİBİLİTE RAPORU

Gaziantep Esnaf Akademisi Mesleki Eğitim Merkezi(GESMEM) Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İpekyolu Kalkınma Ajansı Fizibilite Destek Programı kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği tarafından 2019 yılında hazırlanarak, finan
Gaziantep ÜniversitesiTARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Rapor

55
Yayın hakemliği

"Fate of Fusarium and Alternaria mycotoxins in whole grain triticale flour during extrusion process" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science and Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

56
Yayın hakemliği

“Nutritional and functional properties of maize-beans composite flours” makalesinin değerlendirilmesi
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF),   Uluslararası  Değerlendirme

57
English for Academics

English for Academics
Online,   Ulusal  Kurs

58
Yayın hakemliği

"Role of honey diastase as a starchy food texture-modifier: Characterisation of textural, structural breakdown, mechanical, microstructural, chemical, and sensory properties of dodol" makalesinin değerlendirilmesi
LWT - Food Science Technology,   Uluslararası  Değerlendirme

59
Eğitmen

Gaziantep Mutfak Atölyesi
Kosova-Prizren,   Uluslararası  Sertifika

60
Bilirkişi raporu

Öğretim elemanı sınav incelemesi
Gaziantep Bölge İdaresi Mahkemesi,   Ulusal  Rapor

61
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, 12. Uluslararası Kongre ve Sergisi

Global Ticaret ve Değirmen Teknolojileri
Antalya, Türkiye/ Antalya   Uluslararası  Çalıştay

62
Yayın hakemliği

”Effect of drying and ozonation process on naturally contaminated wheat seeds” makalesinin değerlendirilmesi
Journal of Cereal Science,   Uluslararası  Değerlendirme

63
Uluslararası Multidisipliner Doğa Bilimleri ve Mühendislik Kongresi (ICOMNAS-2021) Bilim Kurulu Üyeliği

Doğa Bilimleri ve Mühendislik
Türkiye,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

64
2.Uluslararası Mühendislik ve Doğa Bilimleri Çalışmaları Kongresi (ICENSS-2022) Bilim Kurulu Üyeliği

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Çalışmaları
Türkiye,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

65
Gaziantep Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğretmenlik Uygulaması (Eğitmen)

Gaziantep Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğretmenlik Uygulaması (Eğitmen)
Gaziantep ,   Ulusal  Değerlendirme

Üyelikler

8 Adet
1
Uluslararası Multidisipliner Doğa Bilimleri ve Mühendislik Kongresi Bilim Kurulu

 Üye    2021 

2
3. Uluslararası Zeugma Bilimsel Araştırmalar Kongresi Bilim ve Danışma Kurulu

 Üye    2019 

3
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO, Performans Değerlendirme Kurulu

 Başkan    2018 

4
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO, İşyeri Eğitimi Takip Kurulu (İTAK)

 Başkan    2016 

5
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi Programı Danışma Kurulu

 Üye    2015 

6
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO Un ve Unlu Mamüller Programı Danışma Kurulu

 Üye    2015 

7
Gaziantep Sanayi Odası 3 No'lu Mesleki Komite Grubu (Tahılların Öğütülmesi ve Un İmalatı)

 Üye    2014 

8
Gaziantep Sanayi Odası 6 No'lu Mesleki Komite Grubu (Bisküvi, Makarna ve Baklava İmalatı)

 Üye    2014