Doçent SONGÜL KESEN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NACİ TOPÇUOĞLU M.Y.O. GIDA İŞLEME

   kesen@gantep.edu.tr      1017  
YÖK Akademik Scopus ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Bitkisel Yağ Teknolojisi  Gıda Biyoteknolojisi  Gıda Kimyası

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

7 Adet
1
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Çalışmaları

Bölüm Adı: Aroma Extraction Methods
Yazar(lar): KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: YAZ Yayınları ISBN: 978-625-6642-90-4, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Çalışmaları

Bölüm Adı: Aroma and Aroma-Active Compounds of Olive Oil
Yazar(lar): UZUN KARKA HİCRAN,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: YAZ Yayınları ISBN: 978-625-6642-90-4, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Bölüm Adı: Nanotechnological Applications in Food Science and Technology
Yazar(lar): KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Yaz Yayınları ISBN: 978-625-6104-62-4, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Bölüm Adı: Gıda Katkı Maddeleri
Yazar(lar): KESEN SONGÜL,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: Yaz Yayınları ISBN: 978-625-6104-62-4, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar

Bölüm Adı: İŞLENMİŞ GIDALAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Yazar(lar): KESEN SONGÜL,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: Yaz Yayınları ISBN: 978-625-6171-56-5, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
6
Gıda Bilimleri ve Mühendisliğinde İleri Araştırmalar

Bölüm Adı: GREEN EXTRACTION TECHNIQUES IN FOOD PROCESSING
Yazar(lar): UZUN KARKA HİCRAN,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Yaz Yayınları ISBN: 978-625-6171-56-5, TÜRKİYE, Afyonkarahisar, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
7
Black cumin (Nigella sative)seeds: Chemistry,Technology, Functionality,and Applications

Bölüm Adı: Composition and Functionality of Nigella sativa Seed Extracts
Yazar(lar): KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Sprınger Nature ISBN: 978-3-030-48797-3, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

26 Adet
1
Comparison of aroma, aroma-active, and phenolic compounds of crude and refined hazelnut oils

KESEN SONGÜL, SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH, KELEBEK HAŞİM, SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Characterization of aroma and aroma-active compounds of Turkish turmeric (Curcuma longa) extract

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Journal of Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ADVANCED SCIENCE INDEX (ASI)
3
LC-DAD-ESI-MS/MS and GC-MS profiling of phenolic and aroma compounds of high oleic sunflower oil during deep-fat frying

SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KESEN SONGÜL,AMANPOUR ASGHAR,GÜÇLÜ GAMZE,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Basılı, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Using chromatographic methods in detection of olive oil adulteration (Zeytinyağı tağşişinin belirlenmesinde kromatografik yöntemlerin kullanılması)

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
5
Monitoring Fatty Acid and Sterol Profile of Nizip Yaglik Olive Oil Adulterated by Cotton and Sunflower Oil

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Journal of Oleo Science
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
LC‐DAD‐ESI‐MS/MS and GC‐MS profiling of phenolic and aroma compounds of high oleic sunflower oil during deep‐fat frying

SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KESEN SONGÜL,ASGHAR AMANPOUR,GÜÇLÜ GAMZE,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Characterization of Volatile Compounds of Bulgur (Antep Type) Produced from Durum Wheat

Yousif Saad İbrahim,BAYRAM MUSTAFA,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Volatile Compounds of Shade-Dried Tussilago farfara L. Using Purge and Trap Extraction Technique

SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,SEVİNDİK ONUR,KESEN SONGÜL,GÜÇLÜ GAMZE,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı, 2018

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  BASE
9
Characterization of Aroma-Active Compounds in Seed Extract of Black Cumin (Nigella sativa L.) by Aroma Extract Dilution Analysis

KESEN SONGÜL,ASGHAR AMANPOUR,Tsouli Sahrir Salwa,SEVİNDİK ONUR,GÜÇLÜ GAMZE,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Foods
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Characterization of the key aroma compounds in tomato pastes as affected by hot and cold break process

KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,ÇETİNER BAŞAK,KOLA OSMAN,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Comparative Evaluation of the Fatty Acids and Aroma Compounds in Selected Iranian Nut Oils

KESEN SONGÜL,ASGHAR AMANPOUR,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
12
GC-MS olfactometric and LC-DAD-ESI-MS/MS characterization of key odorants and phenolic compounds in black dry-salted olives

SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
13
Effects of Cultivar, Maturity Index and Growing Region on Fatty Acid Composition of Olive Oils

KESEN SONGÜL,ASGHAR AMANPOUR,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  DRJI
14
Characterization of fatty acids composition in Iranian Phishomi extra-virgin olive oil

ASGHAR AMANPOUR,KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  DRJI
15
Bioactive compounds and antioxidant potential in tomato pastes as affected by hot and cold break process

KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN,KADİROĞLU PINAR,KOLA OSMAN,KESEN SONGÜL,UÇAR BURÇAK,ÇETİNER BAŞAK
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Characterization of Aroma-Active Compounds in Iranian cv. Mari Olive Oil by Aroma Extract Dilution Analysis and GC–MS-Olfactometry

Amanpour Asghar,KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists’xx Society
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
17
Ham ve Rafine Fındık Yağlarının Yağ Asitleri Bileşimi

KESEN SONGÜL,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı, 2016

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  BASE
18
Comparative Study of Bioactive Constituents in Turkish Olive Oils by LC ESI MS MS

KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Characterization of potent odorant compounds in Turkish olive oils by GC-MS-olfactometric techniques

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Studies
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO
20
LC–ESI–MS Characterization of Phenolic Profiles Turkish Olive Oils as Influenced by Geographic Origin and Harvest Year

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists’xx Society
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
21
Adana İli Gemlik Ve Barnea Zeytinyağlarının Aroma Maddelerinin Kıyaslanması

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM,CABAROĞLU TURGUT,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET
Yayın Yeri: GIDA
Türkçe, Basılı, 2014

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
22
Characterization of the Key Aroma Compounds in Turkish Olive Oils from Different Geographic Origins by Application of Aroma Extract Dilution Analysis (AEDA)

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Journal of Agricultural and Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
23
GC–MS–olfactometric characterization of the key aroma compounds in Turkish olive oils by application of the aroma extract dilution analysis

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Food Research International
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
24
Characterization of the Volatile Phenolic and Antioxidant Properties of Monovarietal Olive Oil Obtained from cv Halhali

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
25
Zeytinyağı Aroma Maddeleri Ekstraksiyonunda Kullanılacak Çözgenin Temsili Testlerle Belirlenmesi

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: ZEYTİN BİLİMİ
Türkçe, Basılı, 2012

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
26
Gemlik Zeytin Çeşidinden Elde Edilen Natürel Zeytinyağında Fenol Bileşiklerinin ve Antioksidan Kapasitenin Belirlenmesi

KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SABBAĞ ÇİĞDEM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: GIDA
Türkçe, Basılı, 2012

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN

Bildiriler

29 Adet
1
FARKLI YÖNTEMLERLE KURUTULAN MOR PATATESİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

KILIÇ EDA ELGİN,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: 6. BİLSEL INTERNATIONAL EFES SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, 22/23 FEBRUARY, 2025 İZMİR TÜRKİYE
TÜRKİYE, İZMİR, Türkçe, 22.02.2025

Uluslararası  Özet bildiri
2
FARKLI DUVAR MATERYALLERİ İLE KAPSÜLLENEN SIZMA ZEYTİNYAĞININ KALİTE PARAMETRELERİ

KESEN SONGÜL,KILIÇ EDA ELGİN
Yayın Yeri: 6. BİLSEL INTERNATIONAL EFES SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, 22/23 FEBRUARY, 2025 İZMİR TÜRKİYE
TÜRKİYE, İZMİR, Türkçe, 22.02.2025

Uluslararası  Özet bildiri
3
CHARACTERIZATION OF FATTY ACID METHYL AND ETHYL ESTERS IN VIRGIN OLIVE OILS AS AFFECTED BY CULTIVAR

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: The İnternational Conference of Materials and Engineering Technologies (TICMET’19)
İngilizce, 10.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
4
DETERMINATION OF STEROL PROFILES OF SELECTED TURKISH OLIVE OILS USING GC-FID

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: The İnternational Conference of Materials and Engineering Technologies (TICMET’19)
İngilizce, 10.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
5
ZEYTİNYAĞINDAKİ TAĞŞİŞİ BELİRLEMEDE YAĞ ASİTLERİNİN KULLANIMI

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Vocational and Technical Sciences
Türkçe, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
ZEYTİNYAĞI STEROLLERİNİN TAĞŞİŞ BELİRLEMEDEKİ ÖNEMİ

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Vocational and Technical Sciences
Türkçe, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Volatile compounds of Moroccan argan oil using purge and trap extraction system prior to GC-MS-FID

SEVİNDİK ONUR,ASGHAR AMANPOUR,Tsouli Sahrir Salwa,KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Identification of volatiles compounds of Nigella sativa L. extractusing purge and trap extraction system

KESEN SONGÜL,ASGHAR AMANPOUR,Tsouli Sahrir Salwa,SEVİNDİK ONUR,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Determination of Sterol Composition of Virgin Olive Oil

KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
Domates Salçasının Farklı Endüstriyel Üretimlerinin Karotenoidler Üzerine Etkileri

KELEBEK HAŞİM,Uçar Burçak,KADİROĞLU KELEBEK PINAR,KESEN SONGÜL,KOLA OSMAN,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 10. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 09.11.2017

Ulusal  Özet bildiri
11
Purge and Trap Extraction Use For the Characterization of Volatile Compounds of Shade-Dried Tussilago farfara L.

SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,SEVİNDİK ONUR,KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
12
Effects of Cultivar, Maturity Index and Growing Region on Fatty Acid Composition of Olive Oils

KESEN SONGÜL,AMANPOUR ASGHAR,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
13
Characterization of fatty acids composition in Iranian Phishomi extra-virgin olive oil

AMANPOUR ASGHAR,KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Aroma Active Compounds of Five Well KnownTurkish Olive Oils

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM,GÜÇLÜ GAMZE
Yayın Yeri: 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress
İngilizce, 26.10.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
15
Sıcak ve Soğuk İşleme Yöntemleriyle Domates Salçası Üretiminin Fenolik Bileşikler Antioksidan Kapasite ve Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri

KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN,KOLA OSMAN,UÇAR BURÇAK,KESEN SONGÜL,ÇETİNER BAŞAK,ÇETİNER BAŞAK,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH
Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 05.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
16
Effect of Deep Fat Frying Process on Aroma Compounds of Sunflower Seed Oil

KESEN SONGÜL,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 19th International Sunflower Conference
İngilizce, 29.05.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
17
Aroma Determination of a Refined Sunflower Seed Oil by Gas Chromatography Mass Spectrometry Using Different Extraction Methods

AMANPOUR ASGHAR,GÜÇLÜ GAMZE,KESEN SONGÜL,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 19th International Sunflower Conference
İngilizce, 29.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
18
LC DAD ESI MS MS Characterızatıon of Phenolic Compounds Of Sunflower Oil

KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,KESEN SONGÜL,GÜÇLÜ GAMZE,KOLA OSMAN
Yayın Yeri: 19th International Sunflower Conference
İngilizce, 29.05.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
19
Bulgur Process and Technology

YOUSIF SAAD IBRAHIM,DEMİR MUSTAFA CARGI,KESEN SONGÜL,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
20
Effect of Geographic Origin on the Aroma Active Compounds of Turkish Olive Oils

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 13th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
21
Ülkemizin Önemli Bazı Zeytinyağlarının Aroma Maddeleri Bileşimi

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
22
Comparative Evaluation of Fatty Acid Compositions in Turkish Olive Oils as Affected by Geographic Origin and Harvest Year

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 12th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
23
Characterization of Potent Odorant Compounds in Turkish Olive Oils by GC MS Olfactometric Techniques

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM
Yayın Yeri: INTERNATIONAL FOOD CONGRESS Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
24
Comparative Evaluation of the Aroma Compounds in Turkish Olive Oils from Different Geographic Origin by GC MS and GC FID Techniques

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: INTERNATIONAL FOOD CONGRESS Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
25
Gemlik Zeytinyağının Aroma Maddelerinin GC MS ve GC FID Teknikleriyle Belirlenmesi

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,ŞEN KEMAL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi
TÜRKİYE, ŞANLIURFA, Türkçe, 02.10.2012

Ulusal  Özet bildiri
26
Zeytinyağının Aroma Maddeleri

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 02.10.2012

Ulusal  Özet bildiri
27
Farklı Koşullarda Yetiştirilen Bazı Zeytin Olea europaea L Çeşitleri Yapraklarındaki Oleuropein Miktarının Belirlenmesi

ÇETİNKAYA HAKAN,DOĞANÇAY GÜLSÜM,KESEN SONGÜL,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: 21.Ulusal Biyoloji Kongresi İzmir
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 03.09.2012

Ulusal  Özet bildiri
28
Evaluation of Phenolic Profile and Antioxidant Potential of Virgin Olive Oil Obtained from cv Gemlik Olea europaea

KELEBEK HAŞİM,KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN
Yayın Yeri: 5th International Conference on Polyphenols and Health
İngilizce, 17.10.2010

Uluslararası  Özet bildiri
29
Enzim Muamelesi ile Zeytinyağı Veriminin Arttırılması ve Kalitenin İyileştirilmesi

İBANOĞLU ESRA,FADILOĞLU SİBEL,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu
TÜRKİYE, İngilizce, 06.06.2000

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

6 Adet
1
Gemlik ve Barnea Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Aroma Maddeleri Bileşimlerinin Belirlenmesi

Araştırma Projesi
20.09.2012 - 20.01.2014
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Merkez Laboratuarı

Altyapı Projesi
20.09.2010 - 20.01.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Ham ve Rafine Fındık Yağlarının Aroma Aktif Bileşiklerinin GC MS Olfaktometri Tekniği ve Fenol Bileşiklerinin LC MS MS ile Karakterizasyonu ve Kıyaslanması

Araştırma Projesi
20.01.2014 - 30.12.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Gaziantep Üniversitesi Ayakkabı Test laboratuvarı Kurulumu ve Akreditasyon Projesi

Ayakkabı Test laboratuvarı Kurulumu ve Akreditasyonu
18.01.2018 - 18.12.2019
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
5
Domates Salçasının Endüstriyel Üretiminde İşlem Basamaklarının Aroma Aroma Aktif ve Biyoaktif Bileşenler Üzerine Etkileri

Araştırma Projesi
15.11.2014 - 29.12.2016
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Ülkemizin Önemli Yağlık Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytin Yağlarının Aroma Aktif Maddeleri Yağ Asitleri Fenol Bileşikleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Araştırma Projesi
01.04.2011 - 01.04.2013
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
Lebsan Gıda San. A.Ş.

Gıda Mühendisi
Kuruyemiş ve sakız üretiminin imalat sorumluluğu,

1996 - 1997

Editörlükler

1 Adet
1
GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMALARI

Yazar Adı: KESEN SONGÜL , Yayın Yeri: YAZ Yayınları
Kitap, Türkçe, 2024,   Uluslararası  Elektronik

İdari Görevler

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2022-2023 MASS SPECTROMETRY AND CHROMATOGRAPHY İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2014-2015 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
2 2014-2015 GIDA KİMYASI Türkçe 4
3 2016-2017 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 4
4 2015-2016 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
5 2015-2016 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
6 2016-2017 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
7 2016-2017 GIDA KİMYASI Türkçe 4
8 2015-2016 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
9 2016-2017 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
10 2015-2016 GIDA KİMYASI Türkçe 4
11 2014-2015 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
12 2014-2015 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
13 2015-2016 ENSTRÜMENTAL ANALİZ Türkçe 2
14 2016-2017 ENSTRÜMENTAL ANALİZ Türkçe 2
15 2016-2017 TEMEL HESAPLAMA TEKNİKLERİ Türkçe 3
16 2015-2016 TEMEL HESAPLAMA TEKNİKLERİ Türkçe 3
17 2017-2018 GIDA KİMYASI Türkçe 4
18 2017-2018 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
19 2017-2018 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
20 2017-2018 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
21 2017-2018 TAHILLARDA LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
22 2009-2010 GIDA KİMYASI Türkçe 3
23 2009-2010 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
24 2018-2019 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
25 2018-2019 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
26 2018-2019 TAHILLARDA LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
27 2018-2019 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
28 2018-2019 GIDA KİMYASI Türkçe 4
29 2018-2019 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 4
30 2018-2019 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
31 2016-2017 TAHILLARDA ENSTRÜMENTAL ANALİZ Türkçe 2
32 2019-2020 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
33 2019-2020 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
34 2019-2020 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
35 2019-2020 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
36 2019-2020 GIDA KİMYASI Türkçe 4
37 2020-2021 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
38 2020-2021 GIDA KİMYASI Türkçe 4
39 2020-2021 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
40 2020-2021 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
41 2020-2021 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
42 2021-2022 GIDA KİMYASI Türkçe 4
43 2021-2022 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
44 2021-2022 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
45 2021-2022 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
46 2021-2022 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
47 2022-2023 TEMEL HESAPLAMA TEKNİKLERİ Türkçe 3
48 2022-2023 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
49 2022-2023 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
50 2022-2023 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
51 2022-2023 GIDA KİMYASI Türkçe 4
52 2022-2023 BESLENME İLKELERİ Türkçe 3
53 2021-2022 TAHILLARDA LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
54 2022-2023 TAHILLARDA LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
55 2024-2025 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Türkçe 3
56 2024-2025 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 3
57 2024-2025 GIDA ANALİZLERİ Türkçe 4
58 2024-2025 GIDA KİMYASI Türkçe 4
59 2012-2013 GIDA KİMYASI Türkçe 3
60 2010-2011 GIDA KİMYASI Türkçe 3
61 2013-2014 GIDA KİMYASI Türkçe 4
62 2013-2014 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
63 2012-2013 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
64 2011-2012 GIDA İŞLEME İLKELERİ Türkçe 3
65 2011-2012 BESLENME İLKELERİ Türkçe 3
66 2010-2011 BESLENME İLKELERİ Türkçe 3
67 2013-2014 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJSİ Türkçe 4
68 2011-2012 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJSİ Türkçe 4
69 2012-2013 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJSİ Türkçe 4
70 2010-2011 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJSİ Türkçe 4
71 2012-2013 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
72 2011-2012 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
73 2010-2011 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
74 2013-2014 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
75 2010-2011 HUBUBAT VE BAKLİYAT ÜRÜNLERİ Türkçe 3
76 2010-2011 GENEL MİKROBİYOLOJİ Türkçe 3
77 2008-2009 YAĞ KİMYASI Türkçe 4
78 2006-2007 YAĞ KİMYASI Türkçe 4
79 2005-2006 YAĞ KİMYASI Türkçe 4
80 2007-2008 YAĞ KİMYASI Türkçe 4
81 2004-2005 GENEL KİMYA Türkçe 4
82 2002-2003 GENEL KİMYA Türkçe 4
83 2003-2004 GENEL KİMYA Türkçe 4
84 2001-2002 GENEL KİMYA Türkçe 4
85 2000-2001 GENEL KİMYA Türkçe 4
86 2008-2009 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
87 2007-2008 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
88 2006-2007 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
89 2005-2006 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
90 2003-2004 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
91 2004-2005 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
92 2000-2001 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı The effects of processing techniques on the flavor of bulgur SAAD IBRAHIM YOUSIF TezMerkezi 2018
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Detection of olive oil adulteration with vegetable oils using chromatographic, spectroscopic and chemometric methods KEVSER BATMANLI TezMerkezi 2022

Araştırmalar

13 Adet
1
TE EN ISO 9001:2015 Eğitim Programı

Kaliye Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

2
Eğitim Sertifikası

Uluslararası Değirmencilik Eğitim Programı
TÜYAP Fuar Merkezi, Türkiye/İstanbul   Uluslararası  Sertifika

3
Eğitim Sertifikası

’Fourier Dönüşümlü Infrared Spektrometre Sistemi (FTIR)’ Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

4
Eğitim Sertifikası

’UV-Visible Spektrofotometre Sistemi’ Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

5
Katılım Belgesi

Temel SPSS Kursu
Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Kurs

6
Eğitim Sertifikası

Technical Course for Olive Oil Tasters
Gaziantep Ticaret Borsası, Türkiye/Gaziantep   Uluslararası  Kurs

7
Katılım Belgesi

Molecular Sensory Science: Linking Food Aroma to Odor-Active Key Molecules
Çukurova Üniversitesi Biyoteknolojo Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkiye/Adana   Uluslararası  Kurs

8
Eğitim Sertifikası

’Gaz Kromatografi Kütle Spektrometre Sistemi (GC-MS)’ Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

9
TS EN ISO 22000 Eğitim Programı

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

10
Eğitim Sertifikası

’Enerji Dağılımlı X-Raf Floresan Spektrometre Sistemi (ED-XRF)’ Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

11
Eğitim Sertifikası

’İndüktif Eşleşmiş Plazma Kütle Spektrometre Sistemi (ICP-MS)’Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

12
Eğitim Sertifikası

’Sıvı Kromatografi-3’xxlü Quadrupole Kütle Spektrometre Sistemi (LC-MS-MS)’ Kullanıcı Eğitimi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

13
Eğitim Semineri

Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Semineri
Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Seminer