GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NİZİP M.Y.O. BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRE.
1 |
Recent Headways in Pomology
Bölüm Adı: The importance of irrigation in pistachio and its historical development in Türkiye |
---|---|
2 |
CURRENT RESEARCH AND ASSESMENTS FOR AGRİCULTURAL SCİENCE
Bölüm Adı: GAP Bölgesi Yarı Kurak Iklim Koşullarında Class A Pan’dan Oluşan Günlük Buharlaşmanın Penman ve Priestley-Taylor (PT) Modelleri ile Tahmini |
3 |
ANTEPFISTIĞINDA FARKLI TERBİYE ŞEKİLLERİNİN AĞACIN GELİŞMESİ, VERİM VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yazar(lar): Aktuğ Tahtacı Sibel,Gözel Hatice,Yılmaz Ajlan,Sarpkaya Kamil,Kösetürkmen Serkan,AYDIN YUSUF,AK BEKİR EROL |
4 |
Antepfıstığı Çöğürlerinde Fertigasyon Uygulamalarıyla Bitki Besin Maddesi Düzeylerinin Belirlenmesi
Yazar(lar): Doğruer Kalkancı Nilgün,AYDIN YUSUF,Karadağ Serpil,Yaman Abdullah |
5 |
Bazı İncir Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu
Yazar(lar): Akgün Abdülkadir,Uzun Mehmet,AYDIN YUSUF |
6 |
Uygun Bakım Koşullarında Büyümeyi Düzenleyici Madde Uygulamalarının Antepfıstıklarında Periyodisiteye Etkilerinin Belirlenmesi
Yazar(lar): AÇAR İZZET,Aktuğ Tahtacı Sibel,Arpacı Selim,AYDIN YUSUF,Karadağ Serpil |
7 |
Bazı Trabzon Hurması Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu
Yazar(lar): Akgün Abdülkadir,Uzun Mehmet,AYDIN YUSUF |
8 |
GAP Bölgesinde Yetiştirilen Mahalli Standart Üzüm Çeşitlerinin ve Islah Edilmiş Yeni Çeşitlerin Yoğun Yetiştiricilikteki Performanslarının Belirlenmesi
Yazar(lar): Akgün Abdülkadir,ATLI HALİT SEYFETTİN,Arpacı Selim,Uzun Mehmet,Karadağ Serpil,AYDIN YUSUF,Yaman Abdullah,Çalışkan Mustafa |
9 |
Bazı Antepfıstığı Meyvelerinde Vitamin E, Omega-3 Yağ Asitleri ve Fitosterol Kapsamlarının Belirlenmesi
Yazar(lar): Doğruer Kalkancı Nilgün,BAYRAM MUSTAFA,AYDIN YUSUF,Karadağ Serpil |
10 |
Regional Action Programme (RAP): Water resources management and water saving in irrigated agriculture (WASIA PROJECT)
Bölüm Adı: Growth, yield and periodicity of pistachio under different water and nutritional levels: investigation in the Southeastern Anatolia project region (GAP) |
11 |
Antepfıstığı Yetiştiiciliği
Bölüm Adı: Antepfıstığında Sulama |
12 |
Tüplü Antepfıstığı Fidan Üretiminin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar
Yazar(lar): Arpacı Selim,Karadağ Serpil,YÜKÇEKEN YUSUF,Aktuğ Tahtacı Sibel |
13 |
Antepfıstığında Yüksek Kireçten Kaynaklanan Demir Noksanlığının Giderilmesi
Yazar(lar): TEKİN HÜSEYİN,Arpacı Selim,YÜKÇEKEN YUSUF,Çakır İtibar |
1 |
Antepfıstığı (Pistacia vera L.) Bahçelerinde Kök Çürüklüğü ve
Solgunluğa Neden Olan Fungal Etmenlerin Araştırılması:
Siirt İli Lokasyonu, Türkiye
AYDIN MEHMET HADİ, İNAL BEHCET, UZUN TUBA, AYDIN YUSUF, KAYALAR BERRİN
|
---|---|
2 |
Quantification of water requirement of some major crops under semi-arid climate in Turkey
AYDIN YUSUF
|
3 |
Assessing of evapotranspiration models using limited climatic data in Southeast Anatolian Project Region of Turkey
AYDIN YUSUF
|
4 |
An Evaluation of the Hargreaves-Samani Method for Estimating Evapotranspiration Under Semi-Arid Conditions
AYDIN YUSUF
|
5 |
ANTEPFISTIĞINDA FARKLI EVAPOTRANSPIRASYON YÖNTEMLERİNE GÖRE HESAPLANAN BİTKİ KATSAYILARININ ZAMANSAL DEĞİŞİMİ
AYDIN YUSUF,PAKYÜREK MİNE
|
6 |
Fuzzy Logic Applications in Horticulture and A Sample Design for Juice Volume Prediction in Pomegranate (Punica Granatum L.)
PAKYÜREK MİNE,AYDIN YUSUF,MİKAİL NAZİRE
|
7 |
Determination of Emitter Hydraulic Properties of Different in-line Dripper Types
AYDIN YUSUF
|
8 |
Comparison of Different Determining Methods of Reference ETo Based on Limited Weather Conditions in GAP Region
AYDIN YUSUF
|
9 |
Determination of Reference ETo by Using Different Kp Equations Based on Class A Pan Evaporation in GAP Region
AYDIN YUSUF
|
10 |
Batman İli Toprak ve Su Kaynaklarının Tarımsal Açıdan Değerlendirilmesi
AYDIN YUSUF
|
11 |
Siirt ve Antalya illeri için seraların ısı gereksiniminin belirlenmesi ve karşılaştırılması
SALTUK BURAK,AYDIN YUSUF,MİKAİL NAZİRE
|
12 |
Determination of Growing Degree-Day (GDD) Values: Pistachio (Pistacia Vera L.) Case
AYDIN YUSUF,YÜCEL ALİ,ATILGAN ATILGAN,TANRIVERDİ ÇAĞATAY
|
13 |
Farklı sulama düzeylerinin pamuk’da verim ve bazı kalite parametreleri üzerine etkisi
AYDIN YUSUF
|
14 |
Yarı Kurak İklim Koşullarında A Sınıfı Kap’tan olan Buharlaşmanın Penman ve Kohler-Nordenson-Fox (KNF) Modelleri ile Tahmini
AYDIN YUSUF
|
15 |
Siirt Yöresi Fıstık Yetiştiricilerinin Sulama Eğilimlerinin Belirlenmesi
AYDIN YUSUF,SALTUK BURAK
|
16 |
WATER-YIELD RELATIONSHIP OF ZIVZIK POMEGRANATE UNDER DEFICIT IRRIGATION CONDITIONS
AYDIN YUSUF,MİKAİL NAZİRE,PAKYÜREK MİNE,SALTUK BURAK,Seven Mehmet
|
17 |
COMPARISON OF THE HEATING ENERGY REQUIREMENTS OF THE GREENHOUSES IN THE TIGRIS BASIN WITH ANTALYA
SALTUK BURAK,MİKAİL NAZİRE,ATILGAN ATILGAN,AYDIN YUSUF
|
18 |
Current Situation of Livestock in Siirt Province andEnvironmental Impacts
SALTUK BURAK,GÜMÜŞ ZEKAİ,AYDIN YUSUF,SOLAK MEHMET
|
19 |
IRRIGATION FACILITIES PROBLEMS AND SOLUTIONS CONCERNING PISTACHIO GROWING IN SIIRT REGION
AYDIN YUSUF,SALTUK BURAK,YÜCEL ALİ,ATILGAN ATILGAN,ÖZRENK KORAY
|
20 |
MANURE FROM LIVESTOCK FARMING IN THE EUPHRATES BASIN AND ITS POTENTIAL ENVIRONMENTAL IMPACT ON WATER RESOURCES
SALTUK BURAK,ATILGAN ATILGAN,AYDIN YUSUF,KOCA YAKUP KENAN,Köse Nihat
|
21 |
Distribution of water loss via evapotranspiration in a pistachio tree orchard under drip irrigation and non-irrigation conditions
ÖZMEN SELÇUK,Kanber Rıza,Steduto Pasquale,ÜNLÜ MUSTAFA,AYDIN YUSUF,Diker Kenan
|
22 |
The Temporal Variation of Leaf Water Potential in Pistachio under Irrigated and Non-Irrigated Conditions
AYDIN YUSUF,Kanber Rıza,ÜNLÜ MUSTAFA
|
23 |
Effects of Different Water and Nitrogen Levels on the Yield and Periodicity of Pistachio (Pistacia vera L.)
ÜNLÜ MUSTAFA,Kanber Rıza,Steduto Pasquale,AYDIN YUSUF,Diker Kenan
|
1 |
Antepfıstığında Sulu Tarımın Önemi
AYDIN YUSUF,PAKYÜREK MİNE
|
---|---|
2 |
ANTEPFISTIĞININ YAYGIN YETİŞTİRİCİLİK ALANLARINDA KIYAS BİTKİ SU TÜKETİMİNİN AMPİRİK MODELLER YOLUYLA BELİRLENMESİ
AYDIN YUSUF
|
3 |
SİİRT İLİ TOPRAK VE SU KAYNAKLARININ TARIMSAL AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
AYDIN YUSUF
|
4 |
KISINTILI SULAMA KOŞULLARINDA PAMUK VERİM-TEPKİ ETMENİNİN BELİRLENMESİ
AYDIN YUSUF
|
5 |
Effects of Different Moisture Levels on Yield and Quality of Almonds in Sub-Surface Drip Irrigation System
Kösetürkmen Serkan,BİLİM Cem,ASLAN Nevzat,Yılmaz Ajlan,AYDIN YUSUF
|
6 |
GAP Bölgesi Yarı Kurak Iklim Koşullarında Class A Pan’dan Oluşan Günlük Buharlaşmanın Penman ve Priestley-Taylor (PT) Modelleri ile Tahmini
AYDIN YUSUF
|
7 |
CLASS A PAN’DAN OLAN BUHARLAŞMANIN GAP BÖLGESİ YARI KURAK İKLİM KOŞULLARINDA KOHLER-NORDENSON-FOX (KNF) VE CRISTIANSEN MODELLERİ İLE TAHMİNİ
AYDIN YUSUF
|
8 |
Determination of Growing Degree-Day (GDD) Values: Pistachio (Pistacia vera L.) Case
AYDIN YUSUF,YÜCEL ALİ,ATILGAN ATILGAN,TANRIVERDİ ÇAĞATAY
|
9 |
DETERMINATION OF THE GROWTH DEGREE DAY VALUES AND THEIR COUNTS IN DIFFERENT GROWTH STAGES FOR SIIRT PISTACHIO
YÜCEL ALİ,AYDIN YUSUF,SALTUK BURAK,ATILGAN ATILGAN
|
10 |
DETERMINATION OF THE POTENTIAL GROWING AREAS FOR SIIRT PISTACHIO Pistacia vera TAYFI GRAPE Vitis vinifera L AND ZIVZIK POMEGRANATE Punica granatum L IN SIIRT PROVINCE TURKEY
SALTUK BURAK,ARTUN OZAN,ATILGAN ATILGAN,AYDIN YUSUF,Ceylan Celalettin
|
11 |
ANALYSIS OF HEATING AND COOLING DAYS FOR BROILER HOUSING IN GAPREGION EUPHRATES BASIN CASE
ATILGAN ATILGAN,YÜCEL ALİ,ÖZ HASAN,AYDIN YUSUF
|
12 |
Siirt Yöresi Hayvancılık İşletmelerinde Gübre Depolama Yapılarının Mevcut Durumu ve Geliştirilme Olanakları
AYDIN YUSUF,SALTUK BURAK
|
13 |
Farklı Sulama ve Gübreleme Programlarının Antepfıstığında Verim ve Meyve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
AYDIN YUSUF,Kanber Rıza,ÜNLÜ MUSTAFA
|
14 |
Effects of Different Soil Cultivation Methods on Soil Structure, Soil Water Balance, Yield and Quality in Pistachio Orchards
Bilim Hasan İhsan Cem,Sarpkaya Kamil,AÇAR İZZET,Aktuğ Tahtacı Sibel,AYDIN YUSUF,Doğruer Kalkancı Nilgün
|
15 |
Determination of Growth, Bearing, Yield and Some Quality Characteristics of Pistachio Cultivars Grafted on Different Rootstocks under Irrigated Conditions
ATLI HALİT SEYFETTİN,AYDIN YUSUF,Arpacı Selim,AÇAR İZZET,Karadağ Serpil,Bilgel Lütfiye,Sarpkaya Kamil,Kaşka Nurettin,AK BEKİR EROL
|
16 |
Determination of Growth, Fruit Set, Yield and Some Nut Quality Characteristics of Local and Foreign Almond Cultivars in the Irrigated Conditions in GAP Region
ATLI HALİT SEYFETTİN,AÇAR İZZET,Arpacı Selim,Akgün Abdülkadir,AYDIN YUSUF,Bilim Hasan İhsan Cem
|
17 |
Determination of Effects of Plant Growth Regulator Applications on Alternate Bearing in Pistachios under Suitable Growing Conditions
AÇAR İZZET,Aktuğ Tahtacı Sibel,Arpacı Selim,AYDIN YUSUF,Karadağ Serpil
|
18 |
Comparison of Growth, Bearing, Yield and some Quality Characteristics of Different Almond Cultivars under Irrigated Conditions
ATLI HALİT SEYFETTİN,AÇAR İZZET,Arpacı Selim,Bilim Hasan İhsan Cem,AYDIN YUSUF,Akgün Abdülkadir
|
19 |
The Effect of Different Irrigation Programmes on the Growth and Evapotranspiration of Young Pistachio Trees
AYDIN YUSUF,Kanber Rıza
|
20 |
Antepfıstığı çöğürlerinde farklı sulama programlarının gövde gelişmesi ve su tüketimine etkilerinin irdelenmesi
AYDIN YUSUF,Kanber Rıza
|
21 |
Farklı Anaçlar Üzerine Aşılı Antepfıstığı Çeşitlerinin Sulu Koşullarda Gelişme Meyve Yatma Verim ve Bazı Kalite Değerlerinin Karşılaştırılmaları
ATLI HALİT SEYFETTİN,Kaşka Nurettin,Arpacı Selim,Akgün Abdülkadir,Bilgel Lütfiye,YÜKÇEKEN YUSUF,AÇAR İZZET,AK BEKİR EROL
|
22 |
Pistachio nut iron deficiencies on calcareous soils
TEKİN HÜSEYİN,Arpacı Selim,YÜKÇEKEN YUSUF,Çakır İtibar
|
1 |
BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİNDE BAZI YAĞMURLAMA BAŞLIK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Sulama projelerinden beklenen maksimum faydanın elde edilmesi için, projenin araziye aplikasyonundan önce iyi bir mühendislik çalışmasına ve projelendirmeye gereksinim vardır. İyi düşünülmüş bir planlama ve projelendirme, sulama sisteminden beklenen
|
---|---|
2 |
SİİRT KOŞULLARINDA, KISINTILI SULAMA UYGULAMALARI ALTINDA SİLAJLIK MISIR ÇEŞİTLERİNİN, VERİM VE SİLAJ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
SİİRT KOŞULLARINDA KISINTILI SULAMA UYGULAMALARI ALTINDA SİLAJLIK MISIR ÇEŞİTLERİNİN, VERİM VE SİLAJ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ AMAÇLANMIŞTIR.
|
3 |
Damla Sulama Laterallerinde Kimi Damlatıcı Özelliklerin Belirlenmesi
Modern sulama yöntemlerinin araziye aplikasyonundan önce iyi bir mühendislik planlama ve projelendirmesi gerekmektedir. Bu amaçla modern sulama yöntemlerinde (damla, yağmurlama) projelendirmenin ve planlamanın en önemli kriterleri olan sulama sistemi
|
4 |
SİİRT YÖRESİNDE YETİŞTİRİLEN ZİVZİK NARININ Punica Granatum L KISINTILI SULAMA KOŞULLARINDA SULAMA PROGRAMLARININ OLUŞTURULMASI
Nar bilinen en eski meyve türlerinden birisidir Kültür tarihi MÖ 3000 yılına kadar gitmektedir Kimi istatistiklere göre ülkemizin 48 ilinde nar yetiştiriciliği yapılmakta olup bunun yaklaşık 10 luk kısmı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yapılmakta
|
5 |
Siirt İlindeki Seraların Isı Enerjisi Gereksiniminin Hesaplanabilmesi için Isıtma Yüklerinin Araştırılması
Seralar iç ortam koşullarının denetlenebildiği ve yetiştirme şartlarına uygun şekilde tutulabildiği iklim kontrollü bitkisel üretim yapılarıdır. Seralarda yıl boyunca üretim yapılması isteniyorsa, kış periyodunda ısıtma yapılması zorunludur. Türkiye’
|
6 |
WP2 and WP3 WORK PACKAGES (P7) of DIMAS RESEARCH PROJECT PROPOSAL on “Cotton and Pistachio Response under Different Fertigation and Irrigation Practices in the Mediterranean and Southeastern Anatolia (GAP) Regions of Turkey
: Proje, 2 lokasyonda ve 2 bitki üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Akdeniz iklimini temsil eden Çukurova bölgesi Adana koşullarında Pamuk çalışması yapılırken, Antepfıstığı ile ilgili kısmı ise Gaziantep’ te yürütülmüştür.
|
7 |
Bazı İncir Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu
: Gaziantep ili Büyükşahinbey kasabasında yürütülen deneme 7 incir çeşidiyle (Azezi, Halebi, Sarı Zeybek, Sarı Lop, Bardakçı, Beyaz orak ve Bursa Siyahı), sulu koşullarda 6x4m dikim aralık mesafesinde kurulmuştur.Yapılan fenolojik gözlemlere göre en
|
8 |
Antepfıstığında Farklı Terbiye Şekillerinin Ağacın Gelişmesi, Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkilerinin Araştırılması
Meyvecilikte, dikimden itibaren meyve ağaçlarına verilecek terbiye şeklinin ağacın gelişmesine, ürünün kalite ve kantitesine etkili olduğu bilinmektedir. Bu amaçla iyi bir taç oluşturularak, her yıl yeni sürgün verebilecek şekilde budama yapılması ve
|
9 |
Tüplü Antepfıstığı Çöğürlerinde Fertigasyon Uygulamalarıyla Optimum Bitki Besin Maddesi Düzeylerinin Belirlenmesi
Bu projenin amacı, tüplü antepfıstığı çöğürlerinde gerekli olan fertigasyon programını belirleyerek, kısa sürede aşı kalınlığına ulaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
|
10 |
Bazı Antepfıstığı Meyvelerinde Vitamin E, Omega-3 Yağ Asitleri ve Fitosterol Kapsamlarının Belirlenmesi
Bu amaçla, proje kapsamında her bir çeşidi temsil edecek şekilde müessese bahçesinden hasat döneminde Uzun, Siirt ve Ohadi çeşitlerinden meyve temin edilerek çalışmalar yapılmıştır. 2004 yılında çiçeklenme döneminde (hava sıcaklığının 17 saat süre il
|
11 |
Bazı Trabzon Hurması Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu
Gaziantep ili Büyükşahinbey kasabasında yürütülen deneme 5 Trabzon Hurması tip ve çeşidiyle (Hachiya, Fuyu, 07 TH 14, 07 TH 40 ve Moralı), sulu koşullarda 6x4m dikim aralık mesafesinde kurulmuşturBu projenin Subtropik İklim Meyveleri 2005 yılı Progra
|
12 |
Antepfıstığı bahçelerinde farklı toprak işleme yöntemlerinin toprak sıkışıklığına ve toprak su dengesi, verim ve kalite üzerine etkileri
Bu çalışma, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlı Fıstıklık işletmesinde 2002-2007 yıllarında kuru koşullarda yürütülmüştür. Bu çalışmada, Antepfıstığı bahçelerinde çeşitli toprak işleme sistemlerinin verim, gelişme, bazı meyve kalite ö
|
13 |
Damla Sulama Yöntemiyle Fertigasyon Uygulamalarının Antepfıstığında Gelişme, Verim ve Peryodisiteye Etkisinin İncelenmesi
The effect of two irrigation intervals (If1: 7 days and If2: 14 days), four nitrogen doses (Ng, N0, N1, N2 and N3) and two crop coefficient (Kpc1:0.60 and Kpc2:0.90) on the pistachio nut fertigation was studied to establish suitable irrigation and fe
|
14 |
Uygun Bakım Koşullarında Büyümeyi Düzenleyici Madde Uygulamalarının Antepfıstıklarında Periyodisiteye Etkilerinin Belirlenmesi
Bu çalışma 1999-2002 yılları arasında Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü deneme bahçelerinde bulunan Uzun ve Siirt antepfıstığı çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. Denemede kullanılan ağaçlara en uygun budama, gübreleme ve sulama işlemleri yapıldıktan so
|
15 |
Growth, yield and periodicity of Pistachio under different water and nutritional levels. IAM / BARI WASIA PROJECT
Pistachio is one of the most important crops in the Southeastern Anatolia Region of Turkey with respect to production and export. Although it can be grown in many parts of Anatolia, it is most widely distributed in the Southeastern Provinces of Kahra
|
16 |
Yerli ve Yabancı Değişik Badem Çeşitlerinin GAP Bölgesi Sulu Koşullarında Gelişme, Meyveye Yatma, Verim ve Bazı Kalite Değerlerinin Karşılaştırılması
Bu Proje GAP Bölgesi sulu koşullarına uygun badem çeşitlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde 1998-2007 yılları arasında yürütülen projede, yerli ve yabancı badem çeşitlerinin (Gaziantep’te 20 çeşit, K
|
17 |
Farklı Anaçlar Üzerine Aşılı Antepfıstığı Çeşitlerinin Sulu Koşullarda Gelişme, Meyveye Yatma, Verim ve Bazı Kalite Değerlerinin Karşılaştırılması
: Bu çalışma 1997-2008 yılları arasında, sulu koşullara uygun antepfıstığı anaç ve çeşit kombinasyonunu bulmak amacıyla Şanlıurfa’da(Harran Ovasında) yürütülmüştür. Projede 4 antepfıstığı anacı (Pistacia khinjuk Stocks, P. atlantica Desf, P. vera L.
|
18 |
GAP Bölgesinde Yetiştirilen Mahalli Standart Üzüm Çeşitlerinin ve Islah Edilmiş Yeni Çeşitlerin Yoğun Yetiştiricilikteki Performanslarının Belirlenmesi
Araştırma Gaziantep ili Büyükşahinbey kasabasında 1997-2003 yılları arasında yürütülmüştür. Deneme parseli 1103 Paulsen anacı üzerine aşılı 21 üzüm çeşidiyle sulu koşullarda, sabit kordon telli terbiye sisteminde ve 2x3 m dikim aralık mesafesinde kur
|
19 |
Tüplü Antepfıstığı Fidan Üretiminin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar
Bu çalışma, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünün ısıtılan seralarında ve fidanlık parselinde 1997-1998 yıllarında tüplü fidan üretiminin geliştirilmesi amacıyla yapılmıştır. Denemede P.khinjuk Stocks tohumları kullanılmıştır. Ortam olarak torf, tüf, y
|
1 |
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI Gaziantep İl Müdürlüğü
İl Müdür Yardımcısı
|
---|---|
2 |
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
İl Müdür Yardımcısı
|
3 |
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI
Şehitkamil İlçe Tarım Müdürü
|
4 |
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
İlçe Müdürü
|
5 |
Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Araştırmacı
|
6 |
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Ziraat Mühendisi (Bitkisel Üretim)
|
7 |
Karkamış İlçe Tarım Müdürlüğü
İlçe Müdürü
|
8 |
GAZİANTEP İl GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Karkamış İlçe Tarım Müdürü
|
9 |
Karkamış Sivil Savunma Memurluğu
Sivil Savunma Memuru
|
10 |
Nurdağı İlçe Sivil Savunma Memurluğu
İlçe Sivil Savunma Memuru
|
11 |
Sivil Savunma Genel Müdürlüğü
Karkamış İlçe Sivil Savunma Memuru
|
12 |
Nizip Akpek Tarım Toros Gübre Bayii
Ziraat Müh. Mesul Müdür
|
13 |
Türkiye Ziraat Mühendisleri Birliği Vakfı
Saha Mühendisi
|
1 |
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar Adı: ERMAN MURAT,KARADEMİR EMİNE,UÇAK ALİ BEYHAN,ÇIĞ ARZU,ÇIĞ FATİH,ATLI HALİT SEYFETTİN,ARSLAN HÜSEYİN,PAKYÜREK MİNE,KARA MUHAMMET ALİ,MİKAİL NAZİRE,TURAN NİZAMETTİN,AYDIN YUSUF
, Yayın Yeri: Prestij Matbaa / SİİRT
|
---|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2019-2020 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2014-2015 | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Türkçe | 2 |
2 | 2014-2015 | Ölçme Bilgisi | Türkçe | 3 |
3 | 2015-2016 | Ölçme Bilgisi | Türkçe | 3 |
4 | 2015-2016 | Tarımsal Yapılar ve Sulama | Türkçe | 2 |
5 | 2015-2016 | Meteoroloji | Türkçe | 2 |
6 | 2016-2017 | Biyosistem Mühendisliğine Giriş | Türkçe | 2 |
7 | 2016-2017 | Tarımsal Yapılar ve Sulama | Türkçe | 3 |
8 | 2016-2017 | Meteoroloji | Türkçe | 2 |
9 | 2017-2018 | Hidroloji | Türkçe | 3 |
10 | 2017-2018 | Tarımsal Yapılar ve Sulama | Türkçe | 3 |
11 | 2017-2018 | Ekoloji | Türkçe | 2 |
12 | 2017-2018 | Ölçme Bilgisi | Türkçe | 4 |
13 | 2017-2018 | Hidrolik | Türkçe | 3 |
14 | 2018-2019 | Toprak Fiziği | Türkçe | 3 |
15 | 2018-2019 | Meteoroloji | Türkçe | 2 |
16 | 2018-2019 | Sulama Mühendisliğinin Temel Prensipleri | Türkçe | 3 |
17 | 2018-2019 | Sulama Sistemleri 1 | Türkçe | 4 |
18 | 2018-2019 | Tarımsal Yapılar ve Sulama | Türkçe | 3 |
19 | 2018-2019 | Mesleki Uygulamalar 1 | Türkçe | 4 |
20 | 2018-2019 | Sulama Sistemleri 2 | Türkçe | 4 |
21 | 2018-2019 | Hidrolik | Türkçe | 3 |
22 | 2019-2020 | METEOROLOJİ | Türkçe | 2 |
23 | 2019-2020 | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Türkçe | 3 |
24 | 2019-2020 | SULAMA MÜHENDİSLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ | Türkçe | 3 |
25 | 2019-2020 | SULAMA SİSTEMLERİ 1 | Türkçe | 4 |
26 | 2019-2020 | SU KALİTESİ VE TUZLULUK | Türkçe | 3 |
27 | 2015-2016 | METEOROLOJİ | Türkçe | 2 |
28 | 2016-2017 | METEOROLOJİ | Türkçe | 2 |
29 | 2016-2017 | METEOROLOJİ | Türkçe | 3 |
30 | 2017-2018 | ÖLÇME BİLGİSİ | Türkçe | 4 |
31 | 2018-2019 | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Türkçe | 3 |
32 | 2019-2020 | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Türkçe | 3 |
33 | 2018-2019 | Mesleki Uygulamalar II | Türkçe | 4 |
34 | 2019-2020 | MESLEKİ UYGULAMALAR 1 | Türkçe | 4 |
35 | 2019-2020 | Mezuniyet Çalışması I | Türkçe | 4 |
36 | 2019-2020 | METEOROLOJİ | Türkçe | 3 |
37 | 2019-2020 | METEOROLOJİ | Türkçe | 2 |
38 | 2019-2020 | Mesleki Uygulamalar II | Türkçe | 4 |
39 | 2019-2020 | SULAMA SİSTEMLERİ 2 | Türkçe | 4 |
40 | 2019-2020 | Arazi Toplulaştırma Projesi | Türkçe | 4 |
41 | 2019-2020 | Mezuniyet Çalışması II | Türkçe | 4 |
42 | 2019-2020 | Kırsal Yerleşim Planlama | Türkçe | 2 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2020-2021 | GME100 Genel ve Mesleki Etik (Organik Tarım) | Türkçe | 2 |
2 | 2020-2021 | NMOG121 Toprak Bilgisi ve Toprak Verimliliği | Türkçe | 4 |
3 | 2020-2021 | NMOG211 Sulama | Türkçe | 2 |
4 | 2020-2021 | NMYO104 Çevre Koruma (İşletme) | Türkçe | 2 |
5 | 2020-2021 | TDP101 Toplumsal Duyarlılık Projesi-I (Organik Tarım) | Türkçe | 1 |
6 | 2020-2021 | GOS131 Sağlıklı Yaşam ve Spor | Türkçe | 2 |
7 | 2020-2021 | MUP100 Mesleki Uygulama Projesi | Türkçe | 0 |
8 | 2020-2021 | NMOG112 Gübre ve Gübreleme | Türkçe | 4 |
9 | 2020-2021 | NMOG152 Tarımsal Mekanizasyon | Türkçe | 4 |
10 | 2020-2021 | NMYO103 Sunum Teknikleri | Türkçe | 2 |
11 | 2020-2021 | TDP102 Toplumsal Duyarlılık Projesi-II (Organik Tarım) | Türkçe | 2 |
12 | 2021-2022 | GİR100 Girişimcilik (Banka ve Sigorta) | Türkçe | 2 |
13 | 2021-2022 | GME 100 Genel ve Mesleki Etik (Gıda Tek.) | Türkçe | 2 |
14 | 2021-2022 | NMGI Gıda Temel İşlemler 1 | Türkçe | 2 |
15 | 2021-2022 | NMOG 009 İklim Bilgisi | Türkçe | 2 |
16 | 2021-2022 | NMOG111 Organik tarımın Genel İlkeleri | Türkçe | 4 |
17 | 2021-2022 | NMOG121 Toprak Bilgisi ve Toprak Verimliliği | Türkçe | 4 |
18 | 2021-2022 | NMOG211 Sulama | Türkçe | 2 |
19 | 2021-2022 | NMYO109 Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
20 | 2021-2022 | GME100 Genel ve Mesleki Etik (Çağrı) | Türkçe | 2 |
21 | 2021-2022 | GOS131 Sağlıklı Yaşam ve Spor | Türkçe | 2 |
22 | 2021-2022 | NMGI212 Tahıl Teknolojisi | Türkçe | 4 |
23 | 2021-2022 | NMGI222 Gıda Temel İşlemler 2 | Türkçe | 2 |
24 | 2021-2022 | NMOG112 Gübre ve Gübreleme | Türkçe | 4 |
25 | 2021-2022 | NMOG152 Tarımsal Mekanizasyon | Türkçe | 4 |
26 | 2021-2022 | NMYO103 Sunum Teknikleri | Türkçe | 2 |
27 | 2021-2022 | NMYO109 Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
28 | 2021-2022 | TDP102 Toplumsal Duyarlılık Projesi-II | Türkçe | 2 |
29 | 2021-2022 | GME100 Genel ve Mesleki Etik (Dış Ticaret Pr.) | Türkçe | 2 |
30 | 2021-2022 | GME100 Genel ve Mesleki Etik (Organik Tarım) | Türkçe | 2 |
31 | 2020-2021 | NMYO104 Çevre Koruma (Muhasebe) | Türkçe | 2 |
32 | 2020-2021 | NMYO104 Çevre Koruma (Organik Tarım) | Türkçe | 2 |
33 | 2021-2022 | GİR100 Girişimcilik (Organik Tarım) | Türkçe | 2 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Devam Ediyor | Gaziantep İklim Koşullarında A Sınıfı Buharlaşma Kabından Ölçülen Buharlaşma Değerlerinin Ampirik Modeller İle Kestirimi | HATİCE CEREN EVLEK | TezMerkezi | 2025 |
1 |
Uluslararası Siirt Fıstık Çalıştayı
Türkiyede yetiştirilen Pistacia tür ve çeşitlerinin özellikleri, kültürel bakım koşulları ve coğrafik dağılımları ile geleceğe yönelik projeksiyon çalışmaları yapıldı.
|
---|---|
2 |
TÜBİTAK 2237 Programı kapsamında ”Temel ve Uygulamalı Doğa Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi”
Araştırma Projeleri Hazırlama Teknikleri
|
3 |
Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme
Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen, içerikleri Anadolu Üniversitesi tarafından sağlanan “Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” konulu 6 Haftalık "Başarı Sertifikalı" kurs programı
|
4 |
İstatistik’e Giriş ve Deneme Metotları
İstatistik metotları ve deneme desenleri hakkında temel bilgi
|
5 |
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar kullanım operatörlük eğitimi
|
6 |
Towards a Sustainable Agriculture Development: New Approaches
Tarımsal Sürdürülebilir gelişme ile ilgili yeni yaklaşımlar
|
7 |
Water Use Efficiency of Crops
Bitki su kullanım randımanı belirleme yöntemleri
|
8 |
International Course on Project Economic Analysis and Data Analysis
Tarımsal Projelerde Economik ve Veri Analiz Yöntemleri
|
9 |
Experimental Methodologies for determining evapotranspiration. Reviews and Revisions
Evapotranspirasyon belirleme yöntemleri
|
10 |
Methodology workshop of DIMAS Project
Akdeniz bölgesi tarımsal koşullarında kısıntılı sulama tekniklerinin pamuk, zeytin ve antepfıstığında kullanılabilme olanakları.
|
11 |
Plant-Atmosphere Relationships.
Bitki-su-atmosfer ilişkileri hakkında
|
12 |
Temel İngilizce Kursu
Araştırma Enstitülerinde çalışan Genç Araştırmacılara Temel İngilizce Kursu
|
13 |
Afet Yönetimi ve Yasal Çerçeve
Sele maruz kalan alanlarda Sel riskinin azaltılmasına yönelik teknik eğitim semineri.
|
1 |
Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası
Üye 2020 |
---|---|
2 |
Ziraat Mühendisleri Birliği
Üye 2019 |