Öğretim Görevlisi AYŞE SEVGİLİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NACİ TOPÇUOĞLU M.Y.O. GIDA İŞLEME

   aysesevgili@gantep.edu.tr      (0342) 317 36 62  
YÖK Akademik ORCID
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Mikrobiyolojisi  Gıda Biyoteknolojisi  Gıda Bilimi
Özgeçmiş (CV) İndir

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

3 Adet
1
Molecular identification of LAB and yeasts from traditional sourdoughs and their impacts on the sourdough bread quality characteristics

SEVGİLİ AYŞE, CAN CANAN, İŞLER CEYHAN DERYA, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Current Research in Food Science
İngilizce, Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Identification of lactic acid bacteria and yeasts from traditional sourdoughs and sourdough production by enrichment

SEVGİLİ AYŞE, Koçaslan Sinem, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: CZECH Journal of Food Sciences
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Improved Lycopene Production from Different Substrates by Mated Fermentation of Blakeslea Trispora

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Foods
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

8 Adet
1
Effect of Different Combination Lactic Acid Bacteria and Yeasts on Physicochemical, Texture and Calorimetric Properties of Sourdough Bread

SEVGİLİ AYŞE, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: EJONS 12th International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences
FRANSA, Paris, İngilizce, 09.07.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Physicochemical and Microbiological Characteristics of Sourdough. July 9-11, 2021 Paris, France, 60-66

SEVGİLİ AYŞE, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: EJONS 12th International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences,
FRANSA, Paris, İngilizce, 09.07.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
The Effects of Sourdough on the of Morphological Structure of Bread

Büyük Kübra, SEVGİLİ AYŞE, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: EJONS 12th International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences
FRANSA, Paris, İngilizce, 09.07.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Morphological and Technological Characteristics of Isolated Yeast and Lactic Acid Bacteria Species from Sourdough Samples.

Koçaslan Sinem, SEVGİLİ AYŞE, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: EJONS 12th International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences
FRANSA, Paris, İngilizce, 09.07.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Mardin Ekşi Hamurlarından Laktik Asit Bakterileri ve Maya İzolasyonu ve İdentifikasyonu

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Ekşi Hamurdaki Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Metabolizması

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Likopen Üretiminde Glukoz, Sukrozun ve Doğal Yağ Katkılarının Etkisinin İstatistiksel Değerlendirilmesi

BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN,SEVGİLİ AYŞE
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Fermentasyonda Glikoz ve Sıvı Yağlar Kullanarak Blakeslea trispora ile Likopen Üretimi

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 18. ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ
TÜRKİYE, Türkçe,

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

1 Adet
1
Ekşi hamurlardan izole edilen LAB’ların ve mayaların genetik tanımlamaları ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanılabilirliklerinin araştırılması

Gaziantep, Konya ve Mardinden izole edilen LAb ve mayaların genetik identifikasyonu ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanımları.
03.03.2019 - 02.03.2020
-Tübitak 1002,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
Warsaw University of Life Sciences

Erasmus

2009 - 2009