Araştırma Görevlisi MELİKE KESKİN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   melikeozkan@gantep.edu.tr      (0342) 360 34 61  
YÖK Akademik ORCID
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Sürdürülebilir Turizm

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

4 Adet
1
SOĞUK MUTFAK

Bölüm Adı: SICAK KOKTEYL YİYECEKLERİ
Yazar(lar): KESKİN MELİKE,ÇAYLAK DÖNMEZ ÖZGE
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 9786052549797, 2024

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
TÜRKİYE LEZZET ROTALARI

Bölüm Adı: ŞANLIURFA
Yazar(lar): KESKİN MELİKE,KAYRAN MEHMET FATİH
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK ISBN: 978-605-254-509-6, TÜRKİYE, 2022

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği

Bölüm Adı: Diyarbakır: Hıllorık
Yazar(lar): ÖZKAN MELİKE
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-254-179-1, TÜRKİYE, Ankara, 2019

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
4
Güncel turizm araştırmaları

Bölüm Adı: BÖCEK SEVENLERE YENİLEBİLİR TARİFLER
Yazar(lar): GÜNEŞ EDA,ÖZKAN MELİKE,şahin rabia
Yayın Yeri: iksad ISBN: 978-605-7510-64-8, TÜRKİYE, 2018

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

8 Adet
1
YÖRESEL TAHIL ÜRÜN OLAN KAVUTUN’UN BESİNSEL DEĞERLENDİRİLMESİ

KARAMAN ELİF ESMA, KESKİN MELİKE, YAMAN MELEK
Yayın Yeri: Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Alternatif Gıda Kaynağı Olarak Yenilebilir Böceklerin Kullanımına Dair Bakış Açılarının Değerlendirilmesi.

ÖZKAN MELİKE,GÜNEŞ EDA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Turizm İşletmelerinin Gastronomi Festivalleri ve Mutfak Günleri Etkinliklerine Katılma Durumları

SORMAZ ÜMİT, ÖZKAN MELİKE, AKDAĞ GÜRKAN, ÖZKANLI OYA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
Türk Mutfak Kültürüne Ait Kaynar (Lohusa) Şerbeti Üzerine Bir Değerlendirme

ÖZKAN MELİKE,erçetin hatice kübra,GÜNEŞ EDA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS
Türkçe, Basılı, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
5
Turizm İşletmelerinin Gastronomi Festivalleri Ve Mutfak Günleri Etkinliklerine Katılma Durumları

SORMAZ ÜMİT,ÖZKAN MELİKE,AKDAĞ GÜRKAN,ÖZKANLI OYA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
Gastronomy Four Zero (4.0)

GÜNEŞ EDA,Biçer Bayram Şerife,ÖZKAN MELİKE,NİZAMLIOĞLU HATİCE FERHAN
Yayın Yeri: Int. J. of Environmental Pollution Environmental Modelling
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Academia.edu, Dergipark, Index copernicus, ESJI, DRJI, IPIndexing
7
Insects as Food and Feed in The Turkey: Current Behaviours

GÜNEŞ EDA,ÖZKAN MELİKE
Yayın Yeri: Int. J. of Environmental Pollution Environmental Modelling
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  dergipark
8
Çeçen Mutfak Kültürü ve Yeme Alışkanlıkları Üzerine Bir Değerlendirme

ÖZKAN MELİKE,YETİM HASAN
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2018

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN

Bildiriler

5 Adet
1
Otel İşletmelerinde Personel Alım Süreçleri: Uygulamalar ve Karşılaşılan Zorluklar Üzerine Nitel Bir Araştırma

GÜNEŞ HİLAL,OLCAY ATINÇ,İNCE ERCAN,KESKİN MELİKE
Yayın Yeri: 24. Ulusal Turizm Kongresi
TÜRKİYE, KASTAMONU, Türkçe, 19.09.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
RESTORANTLARIN MENÜLERİNDE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERE YERVERME DURUMLARININ BELİRLENMESİ

ÖZKAN MELİKE,SORMAZ ÜMİT
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, GAZİANTEP, Türkçe, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
GAZİANTEP İLİNİN COĞRAFİ İŞARET ALABİLECEK YEMEKLERİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖZKAN MELİKE,KASAP MEHMET,SORMAZ ÜMİT
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONALCONFERENCE ON GASTRONOMY,NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
İn Vivo Modellerde Besinin Yolculuğu Ve Oksidanlar

GÜNEŞ EDA,şahin rabia,ÖZKAN MELİKE
Yayın Yeri: UMTEB III. Uluslararası, Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Böcek sevenlere yenilebilir tarifler

GÜNEŞ EDA,ÖZKAN MELİKE,şahin rabia
Yayın Yeri: Uluslararası, Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2017 - 2018

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2022-2023 YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ Türkçe 6
2 2022-2023 TATLI VE HAMUR İŞLERİ Türkçe 4
3 2022-2023 EKMEK VE PASTA YAPIMI Türkçe 4