GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
1 |
A Research Agenda for Peace and Tourism
Bölüm Adı: The metaphorical perceptions of tourism students on the relationship between tourism and peace |
---|---|
2 |
Değişen Tüketici Davranışları
Bölüm Adı: Tüketici Satın Alma Karar Süreci |
3 |
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management
Bölüm Adı: Examples of Successful Sister City Relations and Their Impact on Tourism |
4 |
Smart Cities for Sustainability Approaches and Solutions
Bölüm Adı: Recent Developments in the Evaluation of Renewable Energy Resources in Tourism Businesses: A Literatüre Review Based on Bibliometric and Content Analysis |
5 |
Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm Sayı 2
Bölüm Adı: Evaluation of Somuncu Baba Tomb and Complex within the Scope of Faith Tourism |
6 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu)
Bölüm Adı: Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu |
7 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi)
Bölüm Adı: Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi |
8 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi)
Bölüm Adı: Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi |
9 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Havaalanı)
Bölüm Adı: Havaalanı |
10 |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MOTİVASYON BOZUKLUKLARI VE İŞ TATMİNİ
Bölüm Adı: Tükenmişlik Sendromu |
11 |
Ağırlama İşletmelerinde Girişimcilik Ve İnovasyon: Endüstri 4.0 Perspektifinde Bir Uygulama
Bölüm Adı: Ağırlama İşletmelerinde İnovasyon Ve Pazarlama |
12 |
Ağırlama İşletmelerinde Girişimcilik Ve İnovasyon: Endüstri 4.0 Perspektifinde Bir Uygulama
Bölüm Adı: ENDÜSTRİ 4.0 FARKINDALIĞI VE YENİLİKÇİLİĞİN GİRİŞİMCİLİK NİYETİNE ETKİSİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA |
13 |
Müşteri Şikayet Yönetimi
Bölüm Adı: Hizmet Sektöründe Elektronik Müşteri İlişkileri Yönetimi |
14 |
Alternatif Turizm
Bölüm Adı: Toplantı Turizmi |
15 |
Turizm Alanında Halkla İlişkiler Faaliyetlerine Yönelik Nitel Bir Çalışma
Yazar(lar): TAN AHMET,SÜRME METİN |
16 |
İnsani ve Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırmalar
Bölüm Adı: Turizm Eğitiminde Öğrencilerin Elektronik Öğrenme Sistemlerine Yönelik Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi |
17 |
Turizm ve Kovid-19
Yazar(lar): SÜRME METİN |
18 |
Yerel Turistik Değerler
Bölüm Adı: Ebu Said Muhammed Hâdimî |
1 |
Etkinlik turizmi kapsamında Adana ilinde gerçekleştirilen Lezzet Festivali ile
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın SWOT analizi ile değerlendirilmesi
GÜNEŞ Gözde Hatice,SÜRME METİN
|
---|---|
2 |
Smart Destination Selection Process: Research on Generation Y Tourists
İNCE ERCAN, SÜRME METİN
|
3 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak Ürünleri Tüketimi ile Yenilikçilik Davranışı Eğilimlerinin Analizi: Gastronomi Bölümü Öğrencileri Örneği
IŞIK NALAN, SÜRME METİN, TİKEN MELİKE, SEVİM KÜBRA NUR
|
4 |
Göbeklitepe’nin sosyal medyadaki yansımaları: turistlerin çevrimiçi olumsuz yorumlarının içerik analizi
KUZU Sevgi, SÜRME METİN
|
5 |
İnanç Turizmi Rotalarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gaziantep İli Örneği
SÜRME METİN, TİKEN MELİKE, SEVİM Kübra Nur
|
6 |
Aşçıların İnovasyon Davranışı Düzeylerinin Füzyon Mutfağa Bakış Açılarına Etkisi
BOZBAYIR UĞUR, SÜRME METİN, OLCAY ATINÇ
|
7 |
A Research To Determine The Travel Behaviors Of Women Tourists
SÜRME METİN
|
8 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde İşgörenlerin Turizme ve Turistlere İlişkin Görüş ve Davranışlarının Değerlendirilmesi
ERDOĞAN İBRAHİM HALİL, SÜRME METİN, IŞIK NALAN
|
9 |
A conceptual study on the social, economic and cultural development of sports tourism
SÜRME METİN, TEMİZEL MELİKE, ASLAN RAMAZAN
|
10 |
Rekreasyon Aktiviteleri Hayat Memnuniyeti Ve Akademik Başarıyı Arttırıyor Mu?
ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN
|
11 |
Spor ve Rekreatif Amaçlı Tesislerde Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesinde Demografik Değişkenlerin Rolü
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,DAĞLIOĞLU TANER
|
12 |
Destinasyonlarda Mültecilere Yönelik Algıların Destinasyona Yönelik Kişilik, İmaj, Tutum, Memnuniyet ve Davranışsal Niyete Etkisi
SÜRME METİN,TAN AHMET
|
13 |
COVİD-19 Salgınının Havayolu Şirketlerine Yansımalarına Yönelik Nitel Bir Araştırma
İNCE ERCAN, SÜRME METİN
|
14 |
Sanal Müzede Sanal Tur Yapan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
SÜRME METİN,ATILGAN EYUP
|
15 |
Festival Kalitesinin Davranışsal Niyete Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
SÜRME METİN
|
16 |
Turistleri Av Turizmine Yönelten Nedenlerin Belirlenmesine Yönelik Araştırma
OLCAY ATINÇ,DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN
|
17 |
Hatırlanır Turizm Deneyimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
OLCAY ATINÇ,Güray KARACIL,SÜRME METİN
|
18 |
Mültecilerin Turizme Etkisini Belirlemeye Yönelik Nitel Bir Araştırma
SÜRME METİN,TAN AHMET
|
19 |
Genç Tüketicilerin Yiyecek Ve İçecek Tercihlerini Etkileyen Faktörler Ve Gaziantep Merkezinde Bir Araştırma
DURMAZ YAKUP,DÜZGÜN Mehmet,SÜRME METİN
|
20 |
Su Altı Dalış Turizmi Tercih Nedenlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN
|
21 |
Gaziantep’te Bulunan Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Foursquare Yorumlarının Değerlendirilmesi
GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TAN AHMET,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH
|
22 |
Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Elektronik Öğrenmeye Hazır Bulunuşluklarını Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
OLCAY ATINÇ,DÖŞ BÜLENT,SÜRME METİN,DÜZGÜN MEHMET
|
23 |
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Mevlevi Sema Törenleri
AKMAZ ABDULLAH,SÜRME METİN
|
24 |
Tüketicilerin Kozmetik Ürün Ambalajlarına Yönelik Tutumlarının Demografik Değişkenlere Göre Değerlendirilmesi
KILINÇ YILMAZ ESMA,TAN AHMET,SÜRME METİN
|
25 |
A Conceptual Research On The Evaluatıon Of Ruraltourısm And Organıc Farm Potentıal In Gazıantep
SÜRME METİN,ÖZDEMİR MUSTAFA,AKMAZ ABDULLAH,ÇELİK RESUL
|
26 |
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçilerinin Memnuniyet Düzeylerinin Önem-Performans Analiziyle Ölçülmesi
SÜRME METİN,SEYREK İBRAHİM HALİL
|
27 |
Helal Turizm Alanının Bibliyometrik Profili
OLCAY ATINÇ,KARACIL GÜRAY,SÜRME METİN
|
28 |
”Davranışsal Finans Açısından Altın Yatırımcılarının Davranışlarının İncelenmesi: Gaziantep Örneği”
GÜL MERYEM,EKŞİ İBRAHİM HALİL,SÜRME METİN
|
29 |
Konaklama Ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri Muhasebe Çalışanlarının Yeterliliklerini Belirlemeye Yönelik Görgül Bir Araştırma
KARAHAN MURAT,SÜRME METİN,GÜL MERYEM
|
30 |
Turizm Tanıtım Faaliyetlerinde Fotoğrafların Kullanımı: “Home Of…” Konsepti Örneği
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN
|
31 |
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Misyon Bildirgelerindeki İfadelerin Analizi
OLCAY ATINÇ,ÇIKMAZ ESRA,BULUT ELMAS,SÜRME METİN
|
32 |
A Research On Determınıng The Factors Affectıngmotıvatıon To Go To Park Garden And Green Areas
DAĞLIOĞLU TANER,AKIN ADNAN,SÜRME METİN
|
33 |
Turizm Önlisans Öğrencilerinin Eğitimlerine İlişkin Beklentileri
OLCAY ATINÇ,DÜZGÜN Mehmet,SÜRME METİN,CİNPOLAT Murat
|
34 |
Üniversite Öğrencilerinin Taklit Ürün Satın Alma Niyetlerine Etki Eden Faktörler
SEYREK İBRAHİM HALİL,SÜRME METİN
|
35 |
Turizm İşletmelerinde Yönetici ve İşgören Etik Davranışlarının Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN
|
36 |
Profesyonel Turist Rehberlerinin Performanslarının Yerli TuristlerTarafından Değerlendirilmesi
OLCAY ATINÇ,BOZGEYİK YUSUF,AKKÖZ Harun,SÜRME METİN
|
37 |
Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Eğitimi Hakkında Görüşleri: Gaziantep İli Örneği
OLCAY ATINÇ,YILDIRIM İBRAHİM,SÜRME METİN
|
38 |
Otel İşletmelerinde Müşteri Şikâyetlerini Belirlemeye Yönelik Ampirik Bir Çalışma
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN
|
1 |
Gastronomik Kimlik Oluşturmada Gaziantep Fıstığının Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma
SEVİM KÜBRA NUR,AKMAZ ABDULLAH,SÜRME METİN
|
---|---|
2 |
Helal Gıda Alanında Yapılmış Çalışmaların Bibliyometrik Analiz Yöntemiyle İncelenmesi
SEVİM KÜBRA NUR,AKMAZ ABDULLAH,SÜRME METİN
|
3 |
Türkiye’de Turist Rehberliği Mesleğini Seçme Dinamikleri Ve Rehberlerin Meslekte Karşılaştıkları Sorunlara Yönelik Nitel Bir Araştırma
ÇUBUK BURAK, OLCAY ATINÇ, SÜRME METİN, DÜZGÜN Mehmet
|
4 |
Determination of Halal Tourism Routes in Gaziantep Province..
SÜRME METİN, TİKEN MELİKE, SEVİM KÜBRA NUR
|
5 |
Evaluation of Somuncu Baba Tomb and Complex within the scope of faith tourism
SEVİM KÜBRA NUR, IŞIK NALAN, SÜRME METİN
|
6 |
A Research to Determine the Smart Destination Selection Process of Millennial (Y-Generation) Tourists
SÜRME METİN, İNCE ERCAN
|
7 |
Gaziantep Hamam Geleneğinin Hamam Müzesine Yansıması Üzerine Kavramsal Bir Araştırma
ATILGAN EYUP,SÜRME METİN
|
8 |
Turizm Eğitimi Veren Akademisyenlerin Elektronik Öğrenme Sistemine Yönelik Görüşlerinin Değerlendirilmesi
SÜRME METİN
|
9 |
Turizm Eğitimi Alan Son Sınıf Öğrencilerinin İş Kaygısını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH
|
10 |
Gaziantep Turizminin İşletmeler Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma
OLCAY ATINÇ,ÜZER UĞUR ARMAĞAN,SÜRME METİN
|
11 |
Arkeoloji ve Müzecilik Müzecilik Dersinde Oluşturulan Etkili Öğrenme Yaklaşımının Değerlendirilmesi
ATILGAN EYUP,SÜRME METİN
|
12 |
Şehir Spor Kulüplerinin Şehirin Turizm Potansiyeline ve Gelişimine Etkisi: Trabzonspor örneği
OLCAY ATINÇ,KASAP MEHMET,SÜRME METİN
|
13 |
Turizm İşletmelerinde Örgütsel Etik İkliminin Stajyer Çalışanların Örgütsel Bağlılığı ve Örgütsel Güveni Üzerindeki Etkisi
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,DÜZGÜN MEHMET,İNCE ERCAN
|
14 |
Turizm İşletmelerinde Etik ve Sinizm Kavramlarına Genel Bir Bakış
OLCAY ATINÇ,ESEN MEHMET,SÜRME METİN
|
15 |
Sportif Rekreasyon Aktivitelerine Katılan Bireylerin Yaşam Kalitelerinin İncelenmesi
DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN,ATILGAN EYUP
|
16 |
Turistleri Av Turizmine Yönelten Nedenlerin Belirlenmesine Yönelik Araştırma
OLCAY ATINÇ,DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN
|
17 |
Su Altı Dalış Turizmi Tercih Nedenlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN
|
18 |
Dizilerin Yöre Turizmine Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
ÇIKMAZ ESRA,SÜRME METİN
|
19 |
Determining Job Advertisements Related to Bussineses by Content Analysis
ÇIKMAZ ESRA,İNCE ERCAN,SÜRME METİN
|
20 |
Turizm Öğrencilerinin Girişimcilik Niyetinin Belirlenmesine Yönelik Görgül Bir Araştırma
KARAMAN ABDULLAH, AKMAZ ABDULLAH, SÜRME METİN, ÇİÇEKLİOĞLU HÜSEYİN
|
21 |
Adıyaman Turizminin Mevcut Durumu ve Geliştirilmesine İlişkin Yapılması Gerekenler
OLCAY ATINÇ,KARAÇİL Güray,SÜRME METİN
|
22 |
Hatırlanır Turizm Deneyimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
OLCAY ATINÇ,KARAÇİL Güray,SÜRME METİN
|
23 |
Tüketicilerin Kozmetik Ürün Ambalajlarına Yönelik Tutumlarının Demografik Değişkenlere Göre Değerlendirilmesi
Yılmazkılınç Esma,TAN AHMET,SÜRME METİN
|
24 |
Davranışsal Finans Açısından Altın Yatırımcılarının Davranışlarının İncelenmesi: Gaziantep Örneği
GÜL MERYEM,EKŞİ İBRAHİM HALİL,SÜRME METİN
|
25 |
Yerli Turistlerin Kredi Kartı Kullanımına Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi
SÜRME METİN,REİS ŞÜKRİYE GÜL
|
26 |
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçilerinin Memnuniyet Düzeylerinin Önem-Performans Analiziyle Ölçülmesi
SEYREK İBRAHİM HALİL,SÜRME METİN
|
27 |
Gaziantep’te Bulunan Yiyecek-İçecek İşletmelerinin İmajının Değerlendirilmesi: Foursquare Örneği
GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TAN AHMET,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH
|
28 |
Helal Turizm Alanının Bibliyometrik Profili
OLCAY ATINÇ,KARAÇİL GÜRAY,SÜRME METİN
|
29 |
Ülkelerarası İlişkilerin Konaklama İşletmelerinin Hisse Senedi Getirileri Üzerine Etkisi: Rusya Örneği
TORAMAN CENGİZ,SÜRME METİN,BUĞAN MEHMET FATİH
|
30 |
Turizm Tanıtım Faaliyetlerinde Fotoğrafların Kullanımı: “Home Of…” Konsepti Örneği
OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN
|
31 |
Otel İşletmelerinin Misyonlarının Değerlendirilmesi:TRC1 Bölgesi Örneği
TEKİNKUŞ Mehmet,SÜRME METİN
|
32 |
Üniversite Öğrencilerinin Taklit Ürün Satın Alma Niyetlerine Etki Eden Faktörler
SEYREK İBRAHİM HALİL,SÜRME METİN
|
33 |
Otel İşletmelerinin Web Sitelerinin Analizi: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,DÜZGÜN Mehmet,SÜRME METİN
|
1 |
Mültecilerin turizm etkisinin belirlenmesine yönelik bir araştırma (Proje no: İİBF.DT.19.02)
|
---|---|
2 |
Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması
Projemizin özel amaçları ”Gastronomi turizmi alanında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet kalitesinin arttırılması” ve ”Gastronomide yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi” dir.
|
1 |
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar Adı: SÜRME METİN
, Yayın Yeri: Iğdır Üniversitesi
|
---|---|
2 |
Journal of Sustainable Gastronomy and Tourism Research (JOSGAT)
Yazar Adı: SÜRME METİN,ÇEKİÇ İBRAHİM
, Yayın Yeri: (JOSGAT)
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2020-2021 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLANLAMA | Türkçe | 3 |
2 | 2020-2021 | TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Türkçe | 3 |
3 | 2020-2021 | ALTERNATİF TURİZM STRATEJİLERİ | Türkçe | 3 |
4 | 2020-2021 | TURİZMDE GÜNCEL KONULAR | Türkçe | 6 |
5 | 2021-2022 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLANLAMA | Türkçe | 3 |
6 | 2021-2022 | ALTERNATİF TURİZM STRATEJİLERİ | Türkçe | 6 |
7 | 2021-2022 | TÜRKİYE'NİN TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ | Türkçe | 3 |
8 | 2021-2022 | TURİZM İŞLETMECİLİĞİNDE GÜNCEL KONULAR | Türkçe | 3 |
9 | 2021-2022 | ULUSLARARASI OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
10 | 2021-2022 | TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Türkçe | 3 |
11 | 2021-2022 | SEMİNER | Türkçe | 2 |
12 | 2021-2022 | UZMANLIK ALAN DERSİ | Türkçe | 4 |
13 | 2021-2022 | YÜKSEK LİSANS TEZİ | Türkçe | 1 |
14 | 2022-2023 | ALTERNATİF TURİZM STRATAJİLERİ | Türkçe | 3 |
15 | 2022-2023 | TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2019-2020 | FİKRİ HAKLAR | Türkçe | 3 |
2 | 2014-2015 | SERVİS SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
3 | 2019-2020 | HISTORY AND CULTURE OF GAZİANTEP | İngilizce | 2 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2019-2020 | GENEL VE MESLEKİ ETİK | Türkçe | 2 |
2 | 2019-2020 | ALTERNATİF TURİZM | Türkçe | 2 |
3 | 2019-2020 | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONLARI | Türkçe | 2 |
4 | 2019-2020 | GENEL TURİZM | Türkçe | 2 |
5 | 2019-2020 | GENEL MUHASEBE | Türkçe | 2 |
6 | 2019-2020 | TÜRK MUTFAĞI | Türkçe | 4 |
7 | 2019-2020 | BÖLGESEL MUTFAKLAR | Türkçe | 4 |
8 | 2019-2020 | TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI | Türkçe | 2 |
9 | 2019-2020 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 |
10 | 2019-2020 | TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 |
11 | 2019-2020 | OSMANLI MUTFAĞI | Türkçe | 4 |
12 | 2019-2020 | ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Türkçe | 4 |
13 | 2019-2020 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
14 | 2018-2019 | TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 1 |
15 | 2018-2019 | ZİYAFET MUTFAĞI | Türkçe | 4 |
16 | 2018-2019 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 2 |
17 | 2018-2019 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 |
18 | 2018-2019 | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Türkçe | 2 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Havayolu kabin personelinin çalışma şart ve koşullarının iş aile çatışmasına ve hayat memnuniyetine etkisi | BURAK ÇUBUK | TezMerkezi | 2024 |
2 | Tamamlandı | Aşçıların inovasyon davranışı düzeyleri ile füzyon mutfak ve moleküler gastronomi uygulamalarına bakış açıları | UĞUR BOZBAYIR | TezMerkezi | 2021 |
3 | Tamamlandı | Yiyecek içecek işletmelerinde işgörenlerin turizme ve turistlere ilişkin görüş ve davranışları: Gaziantep ili örneği | İBRAHİM HALİL ERDOĞAN | TezMerkezi | 2021 |
1 |
Eğitim Sertifikası
Statistical Package for the Social Scieneces
|
---|
1 |
Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
Yönetim Kurulu Üyesi Bilimsel Kuruluş 2021 |
---|