Doktor Öğretim Üyesi ŞAKİR SELÇUK SEÇİLMİŞ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NACİ TOPÇUOĞLU M.Y.O. GIDA İŞLEME

   selcuksecilmis@gantep.edu.tr      (342) 360 12 00      3676  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Gıda Kimyası  Bitkisel Yağ Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Hücresel ve Moleküler Beslenmede Stratejik Gıdalar ve Hassas Beslenme

Bölüm Adı: Gıda Katkı Maddleri ve Temiz Etiket Yaklaşımı
Yazar(lar): SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: Ankara Nobel Tıp Akademi ISBN: 9786256448964, 2024

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

7 Adet
1
Valorization of Waste Seashells as Bio-Adsorbent for Sunflower Oil Bleaching

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Valorization of Waste Seashells for Neutralization of Sunflower Oil

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: Food Bioscience
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Microwave-assisted Bleaching of Olive Pomace Oil: The Optimization of Bleaching Parameters and a Comparison with Conventionally Bleached Oil

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
A novel bleaching approach: Microwave assisted sunflower oil bleaching and optimization

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS ACEITES
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
A comparative study on performance of industrial and microwave techniques for sunflower oil bleaching process

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY
İngilizce, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Yağ Rafinasyonu Sırasında İnsan Beslenmesinde Önemli Fonksiyonel Bileşenlerde Değişimler ve Zararlı Rafinasyon Bileşenlerinin Oluşumu

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
7
Processing of a novel powdered herbal coffee Pistacia Terebinthus L Fruits Coffee and its sensorial properties

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

6 Adet
1
Design of Ozone Treatment Chamber for Microbial Decontamination of Dry Foods

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: 7TH INTERNATIONAL BAŞKENT CONGRESS ON PHYSICAL, SOCIAL AND HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, İngilizce, 29.10.2022

Uluslararası  Özet bildiri
2
Valorization of Seashells for Bleaching of Vegetable Oils

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: 7TH INTERNATIONAL BAŞKENT CONGRESS ON PHYSICAL, SOCIAL AND HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, İngilizce, 29.10.2022

Uluslararası  Özet bildiri
3
An Overwiev to Valorization of Food Waste: A case study of Pistachio Processing

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: 7TH INTERNATIONAL BAŞKENT CONGRESS ON PHYSICAL, SOCIAL AND HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, İngilizce, 29.10.2022

Uluslararası  Özet bildiri
4
Insight to New Vegetable Oil Bleaching Techniques

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: 7TH INTERNATIONAL BAŞKENT CONGRESS ON PHYSICAL, SOCIAL AND HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, İngilizce, 29.10.2022

Uluslararası  Özet bildiri
5
A newly developed TLC system for the quantitative determination of aflatoxins in foods

Çoksöyler Fikret Nafi,Özkaya Şennur,Çoksöyler Can,ELMAS BERFİN,SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK,Kara Sümeyye,KARA FIRAT
Yayın Yeri: 3.International and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress
İRAN, TAHRAN, İngilizce, 17.09.2019

Uluslararası  Özet bildiri
6
Ayçiçek Yağının Ağartılmasında Yeni Bir Metot: Mikrodalga Uygulama Koşullarının Belirlenmesi ve Optimizasyonu

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: YABİTED IV. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ
TÜRKİYE, iSTANBUL, Türkçe, 17.04.2019

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

2 Adet
1
Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu

Yağ Teknolojisi
15.05.2018 - 01.05.2019
-Tübitak 1002,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
2
ATIL DURUMDAKİ DENİZ KABUKLARININ BİTKİSEL YAĞ RAFİNASYONUNDA DEĞERLENDİRİLMESİ


10.04.2022 - 04.07.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

2 Adet
1
DC DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM HİZMETLERİ TİC. LTD.ŞTİ.

KALİTE VE ARGE DANIŞMANI
Gıda firmalarına Tübitak Teydeb Ar-Ge projeleri konusunda danışmanlık. ISO 9001 ve ISO 22000 danışmanlıkları,

2010 - 2013
2
ÖZKARADENİZ GIDA MADDELERİ TİCARET A.Ş.

KALİTE KONTROL VE ARGE MÜHENDİSİ
Ticareti yapılan gıda maddelerinin her türlü kalite kontrollerinin yapılması ve Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi,

2005 - 2010

Editörlükler

1 Adet
1
Moleküler ve Hücresel Sağlıkta Stratejik Gıdalar ve Hassas Beslenme

Yazar Adı: YILDIZ FATİH,SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK , Yayın Yeri: Ankara Nobel Tıp Akademi
Kitap, Türkçe, 2024,   Uluslararası  Basılı

İdari Görevler

Patentler

3 Adet
1
Kuru Gıdalarda Ozon Gazı ile Mikrobiyal Dekontaminasyon Tankı.

Patent Başvuru Sahipleri: VİSTA KURUYEMİŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKET , Patent Buluş Sahipleri: Selçuk Seçilmiş
Patent No: 2008 00566, 2008,

Ulusal  Faydalı Model  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
GLUTENSİZ TAHILLAR VE MENENGİÇ İÇEREN SÜRÜLEBİLİR FORMDA BİR GIDA TAKVİYE ÜRÜNÜ

Patent Başvuru Sahipleri: Gaziantep Üniversitesi , Patent Buluş Sahipleri: Şakir Selçuk Seçilmiş
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
NÖTRALİZE BİTKİSEL YAĞIN MİKRODALGA YÖNTEMİYLE AĞARTILMASI

Patent Başvuru Sahipleri: Gaziantep Üniversitesi , Patent Buluş Sahipleri: Derya Koçak Yanık,Sibel Fadıloğlu,Selçuk Seçilmiş,Fahrettin Göğüş
2022,

Ulusal  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2021-2022 Gıdalarda Temel İşlemler Türkçe 4
2 2022-2023 Gıda Kimyası Türkçe 4
3 2021-2022 Beslenme Türkçe 3
4 2021-2022 Et Ürünleri ve Analizleri Türkçe 4
5 2013-2014 Kalite Güvence ve Standartları Türkçe 5
6 2014-2015 Bal ve Şekerli Ürünlerin Analizi Türkçe 2
7 2014-2015 Genel Kimya Türkçe 8
8 2014-2015 Gıda Endüstri mMakineleri Türkçe 4
9 2014-2015 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Türkçe 2
10 2016-2017 Gıdalarda Temel İşlemler Türkçe 6
11 2016-2017 Özel Gıdalar Türkçe 4
12 2022-2023 Et ve Ürünleri Teknolojisi Türkçe 4
13 2022-2023 Bal ve Şekerli Ürünlerin Analizi Türkçe 3
14 2016-2017 Gıdaların Ambalajlanması Türkçe 6
15 2016-2017 Et ve Ürünleri Analizleri Türkçe 4
16 2016-2017 Kalite Güvence ve Standartları Türkçe 2
17 2016-2017 Bitirme Projesi Türkçe 2
18 2016-2017 Gıda Endüstri Makineleri Türkçe 4
19 2022-2023 Bitirme Projesi Türkçe 2
20 2022-2023 Kuruyemiş Teknolojisi Türkçe 3

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Devam Ediyor ENDÜSTRİYEL GIDA ATIĞI PATATES KABUĞUNUN FONKSİYONEL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENEREK KURABİYE YAPIMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ NAZAN ÇAĞLAR TezMerkezi 2023

Araştırmalar

6 Adet
1
METHODS of AFLATOXIN ANALYSIS in FOODS-METHODS of MICROBIOLOGICAL ANALYSIS of FOODS

Gıdalarda aflatoksin analiz metodları ve mikrobiyolojik analizler konusunda eğitim.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU),   Ulusal  Sertifika

2
KOBİ MENTÖRLÜĞÜ

TUBİTAK tarafından desteklenen Bireysel Tecrübe Aktarım Platformu Mentörlük Eğitimi Programı
Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transger Ofisi (TARGET),   Ulusal  Sertifika

3
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ BAŞ DENETÇİLİK

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi
TÜV Rehinland, Türkiye   Ulusal  Sertifika

4
AR-GE UZMANLIĞI

Ar-Ge Mühendisliği Eğitimi
TÜBİTAK TÜRKİYE SANAYİ SEVK ve İDARE ENSTİTÜSÜ (TÜSSİDE),   Ulusal  Sertifika

5
ISO 9001 DENETÇİ/BAŞ DENETÇİ

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri
ATM Danışmanlık Denetim ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti,   Ulusal  Sertifika

6
MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE TUBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

TUBİTAK tarafından verilen akademik destek programları hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimi
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TARGET),   Ulusal  Sertifika