GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1 |
TURİZM VE GASTRONOMİDE SOSYOLOJİK YANSIMALAR
Bölüm Adı: Turizm Sektörü İçerisinde Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Dönüşümleri |
---|---|
2 |
TURİZM VE GASTRONOMİDE SOSYOLOJİK YANSIMALAR
Bölüm Adı: TOPLUM VE GASTRONOMİ |
3 |
MUTFAK UYGULAMALARI I
(TEMEL UYGULAMALAR)
Bölüm Adı: TABAK PREZENTASYONU VE ÖRNEK MENÜ UYGULAMALARI |
4 |
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar XXI (Bölüm Adı: Gastronomide Yeni Trend: Küyerelleşen Yemek)
Bölüm Adı: GASTRONOMİDE YENİ TREND: KÜYERELLEŞEN YEMEK |
5 |
International Research in Social, Humanities and Administrative Sciences (Chapter Name: Science of Eating: Gastrophysics)
Bölüm Adı: Science of Eating: Gastrophysics |
6 |
GASTRONOMİDE TABAK PREZANTASYONU: Nasıl Estetik Tabaklar Tasarlayabiliriz?
Yazar(lar): UÇUK CEYHUN |
7 |
The Essentials of Today's Marketing (Chapter Name: Neurogastronomic Marketing)
Bölüm Adı: Neurogastronomic Marketing |
8 |
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanında Akademik Çalışmalar (Bölüm Adı: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Dış Çevre Analizi)
Bölüm Adı: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Dış Çevre Analizi |
9 |
Impactful Technologies Transforming the Food Industry
Bölüm Adı: The Use of Artificial Intelligence in Recipe Development: How Technology Is Changing the Way We Create and Innovate in the Kitchen |
10 |
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri
Bölüm Adı: Bici Bici |
11 |
Gastronomi Tarihi
Bölüm Adı: İlk Medeniyetlerde Gastronomi |
12 |
Impactful Technologies Transforming the Food Industry
Bölüm Adı: The Use of Artificial Intelligence in Recipe Development: How Technology Is Changing the Way We Create and Innovate in the Kitchen |
13 |
Impactful Technologies Transforming the Food Industry
Bölüm Adı: The Use of Artificial Intelligence in Recipe Development: How Technology is Changing the Way We Create and Innovate in the Kitchen |
14 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Et yemekleri)
Bölüm Adı: Et yemekleri |
15 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Emine Göğüş Mutfak Müzesi)
Bölüm Adı: Emine Göğüş Mutfak Müzesi |
16 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Gaziantep Baklava Müzesi)
Bölüm Adı: Gaziantep Baklava Müzesi |
17 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Cahide)
Bölüm Adı: Cahide |
18 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Roxy)
Bölüm Adı: Roxy |
19 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi (Maddeler: Pasha, Roxy, Cahide, Baklava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Et Yemekleri)
Bölüm Adı: Pasha, Roxy, Cahide, Baklava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Et Yemekleri |
20 |
Türkiye'nin Mutfak Sosyolojisi (Bölüm Adı: Gaziantep Mutfağı)
Bölüm Adı: Gaziantep Mutfağı |
21 |
Dijital İnsan Kaynakları Pazarlaması (Bölüm Adı: Dijital İnsan Kaynakları Yönetimi ve Pazarlama 5.0)
Bölüm Adı: Dijital İnsan Kaynakları Yönetimi ve Pazarlama 5.0 |
22 |
Dijitalleşme 2 (Bölüm Adı: Dijital Gastronomi)
Bölüm Adı: Dijital Gastronomi |
23 |
Geleceğin Restoranları (Bölüm Adı: Geleceğin Restoranlarında Mutfak)
Bölüm Adı: Geleceğin Restoranlarında Mutfak |
24 |
KÜLTÜREL MİRAS: Anadolu'nun Yöresel Mutfakları (Bölüm Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesi)
Bölüm Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesi |
25 |
GELECEĞİN RESTORANLARI
Bölüm Adı: GELECEĞİN RESTORANLARINDA MUTFAK |
26 |
Uygulamalı Türk Mutfağı (Bölüm Adı: Türk Mutfağı)
Bölüm Adı: Türk Mutfağı |
27 |
DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ
Bölüm Adı: İSVEÇ MUTFAĞI |
28 |
Uygulamalı Türk Mutfağı
Bölüm Adı: Türk Mutfağı |
29 |
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği (Bölüm Adı: Osmaniye: Zorkun Tava)
Bölüm Adı: Osmaniye: Zorkun Tava |
30 |
Mühendislik Alanında Akademik Araştırmalar
Bölüm Adı: Türkiye'de Zeytinyağı Üretimi Üzerine |
31 |
MÜHENDİSLİK ALANINDA AKADEMİK ARAŞTIRMALAR
Bölüm Adı: TÜRKİYE’DE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ ÜZERİNE |
1 |
Can the image of food mislead the brain? Neurogastronomy research with EEG and emotion recognition
UÇUK CEYHUN,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER,Çevik Çağın
|
---|---|
2 |
Foodporn: Lda Analysis of Comments on Youtube Videos in The Context of Hyperstimulation Theory
AYDEMİR DURMUŞ ALİ,UÇUK CEYHUN,ÖZEN İBRAHİM AKIN,SAMUR ARİF NİHAT
|
3 |
AFET GASTRONOMİSİ KAPSAMINDA GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİ İÇİN AFET DURUMLARINDA MUTFAK YÖNETİMİ DERSİ ÖNERİSİ
UÇUK CEYHUN
|
4 |
A Comparative Study of Gastronomy Education in Two Culinary Capitals: Lyon and Gaziantep
UÇUK CEYHUN
|
5 |
A Bibliometric Analysis on Slow Food With Vosviewer
UÇUK CEYHUN
|
6 |
Sinestetik yemek: Gastronomi ve sinestezi ilişkisi üzerine sistematik derleme ve meta-analiz
UÇUK CEYHUN
|
7 |
Türk Mutfak Kültürü ve Çorbalar: Gaziantep Örneği
UÇUK CEYHUN, KAYRAN MEHMET FATİH
|
8 |
Türk Mutfak Kültürü ve Çorbalar: Gaziantep Örneği
UÇUK CEYHUN, KAYRAN MEHMET FATİH
|
9 |
The modulation of sustainability knowledge and impulsivity traits on the consumption of foods of animal and plant origin in Italy and Turkey
Migliavada Riccardo, Coricelli Carol, Bolat Esra Emine, UÇUK CEYHUN, Torri Luisa
|
10 |
Tabak Prezantasyonunun Kötü Görünümlü Yiyeceklerin Kabulüne Etkisi: Şırdan Örneği (The Effect of Plate Presentation on the Acceptance of Bad-Looking Foods: Şırdan Example)
UÇUK CEYHUN, KAHRAMAN AYŞE GÜLNİHAL, ÖZDEMİR SAMİ SONAT
|
11 |
Is the Modern or Classical Presentation of Turkish Cuisine More Acceptable? A Study on the Visual Senses of Europeans
ÖZDEMİR SAMİ SONAT, UÇUK CEYHUN
|
12 |
Sürdürülebilirlik Kapsamında Coğrafi İşaretli Yemekler ve Yerel Yemekler İçin Duyusal Analiz Yöntemi ile Geliştirilmiş Standart Reçete: Deneysel Bir Araştırma
UÇUK CEYHUN, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER
|
13 |
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ YEMEKLER VE YEREL YEMEKLER İÇİN DUYUSAL ANALİZ YÖNTEMİ İLE GELİŞTİRİLMİŞ STANDART REÇETE: DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA
UÇUK CEYHUN, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER
|
14 |
Tabak Prezantasyonunun Kötü Görünümlü Yiyeceklerin Kabulüne Etkisi: Şırdan Örneği
UÇUK CEYHUN, KAHRAMAN AYŞE GÜLNİHAL, ÖZDEMİR SAMİ SONAT
|
15 |
Is the Modern or Classical Presentation of Turkish Cuisine More Acceptable? A Study on the Visual Senses of Europeans
ÖZDEMİR SAMİ SONAT, UÇUK CEYHUN
|
16 |
Endüstri 4.0’ın Yiyecek İçecek Endüstrisine Bir Yansıması Olarak Bulut Mutfaklar (Kavramsal Bir Analiz)
SÜZER ÖZKAN, UÇUK CEYHUN, DOĞDUBAY MURAT, DİNÇ YAKUP
|
17 |
Gastronomi Perspektifinden Estetik ve Yemek
UÇUK CEYHUN,İLHAN İBRAHİM
|
18 |
Endüstri 4.0’ın Yiyecek İçecek Endüstrisine Bir Yansıması Olarak Bulut Mutfaklar (Kavramsal Bir Analiz)
SÜZER ÖZKAN, UÇUK CEYHUN, DOĞDUBAY MURAT, DİNÇ YAKUP
|
19 |
Endüstri 4.0’ın Yiyecek İçecek Endüstrisine Bir Yansıması Olarak Bulut Mutfaklar (Kavramsal Bir Analiz)
DİNÇ YAKUP, DOĞDUBAY MURAT, UÇUK CEYHUN, SÜZER ÖZKAN
|
20 |
Endüstri 4.0 ın Yiyecek İçecek Endüstrisine Bir Yansıması Olarak Bulut Mutfaklar (Kavramsal Bir Analiz) (Cloud Kitchens as a Reflection of Industry 4.0 on the Food and Beverage Industry (A Conceptual Analysis))
SÜZER ÖZKAN, UÇUK CEYHUN, DOĞDUBAY MURAT, DİNÇ YAKUP
|
21 |
Gastronomi Perspektifinden Estetik ve Yemek
Aesthetic and Food from Gastronomy Perspective
UÇUK CEYHUN, İLHAN İBRAHİM
|
22 |
POSTMODERNİZMİN TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNE ETKİLERİ ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
UÇUK CEYHUN,BUYRUK LÜTFİ
|
23 |
GAZİANTEP MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ: MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE GAZİANTEP’TE YEME İÇME FAALİYETLERİ
UÇUK CEYHUN,KAYRAN MEHMET FATİH
|
24 |
Effect of Having Registered Product with Geographical Indication to Destination Marketing
SUNA BELMA,UÇUK CEYHUN
|
25 |
Gastronomy Tourism: The Place of the Plate Presentation in Gastronomy Tourism
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
26 |
IV. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları ve IV. Rekreasyon Araştırmaları Kongreleri’nin Ardından
UÇUK CEYHUN, ÖZKANLI OYA
|
27 |
Gastronomi Turizmi: Tabak Prezantasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri
UÇUK CEYHUN, ÖZKANLI OYA
|
28 |
Ethics in gastronomy and culinary arts field
ÖZKANLI OYA,ÖZER AYHAN,UÇUK CEYHUN
|
29 |
Ethics in gastronomy and culinary arts field
ÖZKANLI OYA, ÖZER AYHAN, UÇUK CEYHUN
|
30 |
Ethics in gastronomy and culinary arts field
ÖZKANLI OYA,ÖZER AYHAN,UÇUK CEYHUN
|
1 |
A Rubric Recommendation for the Evaluation of Student Performance in Gastronomy and Culinary Arts Application Courses
UÇUK CEYHUN
|
---|---|
2 |
GASTRONOMİK GÖÇ: GÖÇ’ÜN GAZİANTEP MUTFAK KÜLTÜRÜNE ETKİSİ
UÇUK CEYHUN
|
3 |
Türk Mutfağının Uluslararasılaşması: SWOT Analizi
UÇUK CEYHUN
|
4 |
The role of individual characteristics in sustainable food choices: A cross-cultural study between Italy and Turkey
Migliavada Riccardo, Coricelli Carol, Bolat Esra Emine, UÇUK CEYHUN, Torri Luisa
|
5 |
Cross-cultural differences in cross-modal interactions between sound and taste in recipes with different textures
Piochi Maria, Codognato Daniele, Arman Onurcan, Shestakova Anna, UÇUK CEYHUN, Torri Luisa
|
6 |
Holistik Tabak: Nörogastronomi, Gastrofizik ve Sinestezi Ekseninde Yemek Sunumunun İnsanın Beğeni Algısına Olan Etkilerinin Belirlenmesi
UÇUK CEYHUN, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER
|
7 |
Holistik Tabak: Nörogastronomi, Gastrofizik ve Sinestezi Ekseninde Yemek Sunumunun İnsanın Beğeni Algısına Olan Etkilerinin Belirlenmesi (Doktora Kolokyumu)
UÇUK CEYHUN
|
8 |
Standard Recipe Proposal For Turkish Cuisine
UÇUK CEYHUN,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER
|
9 |
GAZİANTEP’İN KÜLTÜR TURİZMİ POTANSİYELİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
SUNA BELMA,UÇUK CEYHUN
|
10 |
Mutfak Eğitimi Alan Öğrencilerin Coğrafi İşaretli Ürünler Hakkında Bilgi Düzeyinin Ölçülmesi
SUNA BELMA,UÇUK CEYHUN
|
11 |
Mutfak Eğitimi Alan Öğrencilerin Coğrafi İşaretli Ürünler Hakkında Bilgi Düzeyinin Ölçülmesi
SUNA BELMA,UÇUK CEYHUN
|
12 |
Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
ÖZKANLI OYA, UÇUK CEYHUN
|
13 |
Gaziantep’in Yöresel Gastronomik Ürünlerinin Kategorizasyonu
UÇUK CEYHUN
|
14 |
Kırsal Turizm’de Yöresel Ürün Festivallerinin Önemi: Kuzugöbeği Mantar Festivali Örneği
UÇUK CEYHUN,ÜZÜMCÜ ORHAN OZAN
|
15 |
Gaziantep’teki Restoran İşletmelerinde Teknoloji Kullanım Düzeyinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
SUNA BELMA,UÇUK CEYHUN
|
16 |
Türk Mutfak Kültüründe Çorba: Gaziantep Çorbaları Örneği
UÇUK CEYHUN,KAYRAN MEHMET FATİH
|
17 |
Ekşi Mayalı Ekmekler Üzerine Bir İnceleme
UÇUK CEYHUN,ALAÇAM ENİS
|
18 |
GAZİANTEP MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ
UÇUK CEYHUN
|
19 |
Likya Bölgesini Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir İnceleme
ÜZÜMCÜ Ozan Orhan, UÇUK CEYHUN, KOÇ BANU
|
20 |
Yaratıcı Şehirler Ağı nın Gastronomi Turizmine Etkisi: Gaziantep İli Kadayıf ve Künefe İşletmeleriÜzerine Bir Araştırma
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA,Alkan Harun Yiğit
|
21 |
Yaratıcı Şehirler Ağı’nın Gastronomi Turizmine Etkisi: Gaziantep İli Kadayıf ve Künefe İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
UÇUK CEYHUN, ÖZKANLI OYA, ALKAN HARUN YİĞİT
|
22 |
GASTRONOMİ, MUTFAK VE SANAT İLİŞKİSİ ÜZERİNE
UÇUK CEYHUN
|
23 |
Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
ÖZKANLI OYA,UÇUK CEYHUN
|
24 |
GASTRONOMİNİN SANATSAL BOYUTU KAPSAMINDA YEMEK YAPARKEN MÜZİK DİNLEMEK
SÜZER ÖZKAN, ÖZKANLI OYA, UÇUK CEYHUN
|
25 |
AN ANALYSIS FOR THE USAGE OF KANLICA MUSHROOM ON THE PRACTICE FIELD OF GASTRONOMY AS A TYPE OF HIGH AROMATIC MUSHROOM
ÖZKANLI OYA, SÜZER ÖZKAN, UÇUK CEYHUN
|
26 |
Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
27 |
Gastronomide Tabak Prezentasyonunun Önemi
UÇUK CEYHUN, ÖZKANLI OYA
|
28 |
Güvenli Gıdanın Gastronomi Açısından Önemi
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA,KOÇ BANU
|
29 |
Gastronomy as an Arts
UÇUK CEYHUN
|
30 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nın Diğer Sanat Dalları ile İlişkisi
ÖZER AYHAN,UÇUK CEYHUN,TAŞKIN EROL
|
1 |
Suriyeli Öğrenciler Burs Programı
|
---|---|
2 |
Varil Çorba Yeni Ürün Geliştirme Ve Pişirme Yöntemlerinin Geliştirilmesi
|
3 |
Suriyeli Öğrenciler Burs Programı
GastroDiplomasi
|
4 |
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: Gastrodiplomasi
Küresel dünyanın giderek birbirine bağlı hale geldiği bu dönemde, kültürlerarası etkileşim
ve anlayışın önemi her zamankinden daha belirgin hale gelmiştir. Çeşitli kültürel arka
planlara sahip toplumlar arasında köprüler kurmanın yollarını ararken,
|
5 |
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"
|
6 |
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"
Gastrodiplomasi
|
7 |
KÜLTÜRLERARASI FARKLILIKLARIN YÖNETİMİNDE GASTRONOMİNİN KULLANIMINA YÖNELİK MODEL ÖNERİSİ: "GASTRODİPLOMASİ"
|
1 |
University of Gastronomic Sciences
Visitor Researcher
|
---|---|
2 |
UNHCR Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği
Eğitmen
|
3 |
TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu
Eğitmen
|
4 |
Masmana Zeytinyağları
Danışman
|
5 |
Varil Çorba
Danışman
|
6 |
Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği
Kurucu Genel Sekreter
|
7 |
Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği
Eğitmen/Şef
|
8 |
Kips Restoran
Aşçı
|
9 |
Dedeman Otel Zonguldak
Aşçı Yardımcısı
|
10 |
Ortaköy Restoran
Aşçı Yardımcısı
|
11 |
Şahmeran Restoran
Servis Personeli
|
12 |
Bar 10 Cefa&Restoran
Servis Personeli
|
13 |
Mucit Çocuk Atölyesi
Danışman
|
1 |
Uygulamalı Soğuk Mutfak
Yazar Adı: ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER,UÇUK CEYHUN,DAGAŞAN GÜLCAN
, Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık
|
---|---|
2 |
UYGULAMALI SOĞUK MUTFAK
Yazar Adı: ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER,UÇUK CEYHUN,DAGAŞAN GÜLCAN
, Yayın Yeri: NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.
|
3 |
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar Adı: UÇUK CEYHUN
, Yayın Yeri: İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
|
4 |
Uygulamalı Türk Mutfağı
Yazar Adı: ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER,UÇUK CEYHUN
, Yayın Yeri: Nobel Yayınevi
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2024-2025 | Nörogastronomi | Türkçe | 4 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2022-2023 | Gastronomide Son Gelişmeler ve Araştırmalar | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2017-2018 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
2 | 2017-2018 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
3 | 2017-2018 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
4 | 2017-2018 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 5 |
5 | 2017-2018 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
6 | 2017-2018 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 6 |
7 | 2018-2019 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
8 | 2018-2019 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
9 | 2018-2019 | Mutfak Uygulama I | Türkçe | 6 |
10 | 2018-2019 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
11 | 2018-2019 | Türk Mutfak Kültürü (Kurum Dışı- Sanko Üniversitesi) | Türkçe | 2 |
12 | 2018-2019 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
13 | 2021-2022 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
14 | 2021-2022 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
15 | 2021-2022 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
16 | 2021-2022 | Mutfak Uygulama 1 | Türkçe | 5 |
17 | 2021-2022 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
18 | 2021-2022 | Gıda Formulasyonları ve Duyusal Analiz | Türkçe | 4 |
19 | 2021-2022 | Girişimcilik | Türkçe | 3 |
20 | 2021-2022 | Gastronomi | Türkçe | 1 |
21 | 2021-2022 | Pazarlamaya Giriş | Türkçe | 3 |
22 | 2021-2022 | Yöresel Mutfaklar | Türkçe | 4 |
23 | 2021-2022 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 5 |
24 | 2021-2022 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 6 |
25 | 2021-2022 | Soğuk Mutfak | Türkçe | 4 |
26 | 2021-2022 | Servis Teknikleri | Türkçe | 3 |
27 | 2021-2022 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 3 |
28 | 2014-2015 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
29 | 2014-2015 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 4 |
30 | 2014-2015 | Geleneksel Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
31 | 2014-2015 | Yiyecek İçecek Alanında Özel Etkinlikler ve İletişim | Türkçe | 3 |
32 | 2015-2016 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 4 |
33 | 2015-2016 | Gıda Dekorasyonu ve Tabak Dizaynı | Türkçe | 4 |
34 | 2015-2016 | Türk Mutfağı | Türkçe | 3 |
35 | 2015-2016 | Yeni Dünya Mutfağı ve Eğilimleri | Türkçe | 4 |
36 | 2015-2016 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
37 | 2015-2016 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Türkçe | 2 |
38 | 2015-2016 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 7 |
39 | 2015-2016 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
40 | 2015-2016 | Yiyecek İçecek Alanında Özel Etkinlikler ve İletişim | Türkçe | 2 |
41 | 2015-2016 | Yöresel Mutfaklar | Türkçe | 3 |
42 | 2015-2016 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
43 | 2015-2016 | Günümüz Mutfak Kültürleri | Türkçe | 3 |
44 | 2016-2017 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 6 |
45 | 2016-2017 | Türk Mutfağı | Türkçe | 3 |
46 | 2016-2017 | Menü Planlama ve Maliyet Analizi | Türkçe | 3 |
47 | 2016-2017 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
48 | 2016-2017 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
49 | 2016-2017 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 7 |
50 | 2016-2017 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
51 | 2016-2017 | Yiyecek İçecek Alanında Özel Etkinlikler ve İletişim | Türkçe | 2 |
52 | 2016-2017 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
53 | 2016-2017 | Modern Mutfak | Türkçe | 5 |
54 | 2016-2017 | Günümüz Mutfak Kültürleri | Türkçe | 3 |
55 | 2017-2018 | Pazarlamaya Giriş | Türkçe | 3 |
56 | 2017-2018 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 6 |
57 | 2017-2018 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
58 | 2017-2018 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
59 | 2017-2018 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
60 | 2017-2018 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
61 | 2017-2018 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 6 |
62 | 2017-2018 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
63 | 2017-2018 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Türkçe | 2 |
64 | 2017-2018 | Toplumsal Duyarlılık Projesi II | Türkçe | 3 |
65 | 2017-2018 | Servis Sitemleri | Türkçe | 3 |
66 | 2017-2018 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
67 | 2018-2019 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 6 |
68 | 2018-2019 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
69 | 2018-2019 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
70 | 2018-2019 | İçecekler ve Özellikleri | Türkçe | 2 |
71 | 2018-2019 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
72 | 2018-2019 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
73 | 2018-2019 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 6 |
74 | 2018-2019 | Toplumsal Duyarlılık Projesi II | Türkçe | 3 |
75 | 2018-2019 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
76 | 2018-2019 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
77 | 2018-2019 | Etkinliklere Katılım | Türkçe | 1 |
78 | 2019-2020 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
79 | 2019-2020 | Pazarlamaya Giriş | Türkçe | 3 |
80 | 2019-2020 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 6 |
81 | 2019-2020 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
82 | 2019-2020 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
83 | 2020-2021 | Pazarlamaya Giriş | Türkçe | 3 |
84 | 2020-2021 | Mutfak Uygulama-1 | Türkçe | 4 |
85 | 2020-2021 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
86 | 2020-2021 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
87 | 2020-2021 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
88 | 2020-2021 | Toplumsal Duyarlılık Projeleri | Türkçe | 1 |
89 | 2020-2021 | Genel ve Mesleki Etik | Türkçe | 2 |
90 | 2020-2021 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
91 | 2020-2021 | Modern Mutfak | Türkçe | 5 |
92 | 2020-2021 | Mutfak Uygulama-2 | Türkçe | 4 |
93 | 2020-2021 | Yemek Pişirme Teknikleri | Türkçe | 6 |
94 | 2020-2021 | Toplumsal Duyarlılık Projesi II | Türkçe | 3 |
95 | 2020-2021 | Etkinliklere Katılım | Türkçe | 2 |
96 | 2022-2023 | Soğuk Yiyeceklerin Hazırlanması | Türkçe | 4 |
97 | 2022-2023 | Yöresel Mutfaklar | Türkçe | 3 |
98 | 2022-2023 | Modern Mutfak | Türkçe | 5 |
99 | 2022-2023 | Avrupa Mutfağı | Türkçe | 4 |
100 | 2022-2023 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Türkçe | 3 |
101 | 2022-2023 | Servis Sitemleri | Türkçe | 3 |
102 | 2022-2023 | Basic Culinary Tecniques II | İngilizce | 6 |
103 | 2022-2023 | World Cuisine Culture | İngilizce | 4 |
104 | 2023-2024 | Türk Mutfağı | Türkçe | 4 |
105 | 2023-2024 | Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı | Türkçe | 5 |
106 | 2023-2024 | Dünya Mutfağı ve Eğilimleri | Türkçe | 4 |
107 | 2023-2024 | Basic Culinary Tecniques II | İngilizce | 6 |
108 | 2023-2024 | Turkish Cuisine | İngilizce | 4 |
109 | 2023-2024 | Basic Culinary Tecniques I | İngilizce | 6 |
110 | 2023-2024 | World Cuisine Application | İngilizce | 4 |
111 | 2024-2025 | Turkish Cuisine | İngilizce | 6 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2023-2024 | Yöresel Mutfaklar | Türkçe | 4 |
2 | 2023-2024 | Ziyafet Servis Yönetimi | Türkçe | 4 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Mutfak Eğitiminin İlkokul Çağı Çocuklarının Bilişsel ve Davranışsal Yeterliliklerine Etkisi | SÜMEYYE DALAGAN | TezMerkezi | 2025 |
2 | Tamamlandı | Müzik, Tat ve Tabak Sunumunun Eşleşmesi | HİLAL ÖZ | TezMerkezi | 2025 |
1 |
Füzyon Mutfak
Füzyon Mutfak
|
---|---|
2 |
Lezzet ve Sinestezi İlişkisi: Alınan Tadın Başka Duyuların Algısını Tetikleme Etkilerinin Ölçülmesi
İtalya ve Türkiye Karşılaştırması ile Sinestezi ve Lezzet İlişkisinin Belirlenmesi
|
3 |
II. Ulusal Aşçılık Kampı
II. Ulusal Aşçılık Kampı Kapsamında Düzenlenen Uygulamalı Eğitimler Sertifikası
|
4 |
Tabak Prezentasyonu
Tabak Tasarım Teknikleri
Tabak Dizaynı
|
5 |
Teşekkür Belgesi
Türk Mutfağı
|
6 |
Sertifika
Çikolata Bilgilendirme Semineri ve Uygulamalı Eğitimi: Gaziantep Üniversitesi, Lider Çikolata ve Ventura Pastanesi İşbirliği
|
7 |
Araştırma Yöntemleri Semineri
Maxqda Eğitimi
|
8 |
Gaziantep Mutfağı
UNESCO Yaratıcı Şehri Gaziantep’xxin Mutfak Kültürü
|
9 |
Bitlis Turizm Çalıştayı
Davetli Açılış Konuşmacısı
|
10 |
Türk Mutfağında Sürdürülebilirlik ve Yerel Ürün Kullanımı
Türk Mutfağı
|
11 |
Türk Mutfağında Yerel Ürün ve Sürdürülebilirlik
Türk Mutfağı
|
12 |
Sinestezi ve Yemek
Gastronomide Sinestezi ve Yemek, Nörogastronomi, Moleküler Gastronomi
|
13 |
Bingöl Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması
Türk Mutfağı
|
14 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-2
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
TV Programı Yapımcısı ve Öğr. Gör. Asuman KERKEZ, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
15 |
1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Taş Heykel Sempozyumu Düzenleme Kurulu Üyeliği
|
16 |
Tabak Sunum Teknikleri
Tabak Tasarım ve Sunum Teknikleri
|
17 |
Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını
Türk Mutfağı
|
18 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-1
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
Michelin Yıldızlı Chef Ahmet DEDE, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
19 |
Katılım Belgesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği
|
20 |
Jüri
Mersin GastroFest Üniversiteler Arası Yemek Yarışması Jüri
|
21 |
Gastronomide Son Gelişmeler
Gastronomide Son Gelişmeler
|
22 |
Uygulamalı Gastronomide Tabak Tasarım Teknikleri ve Nörogastronomi
Nörogastronomi ve Tabak Tasarım Teknikleri
|
23 |
Panelist
Mersin GastroFest "Gastronomi Kültürünün Gelişimi" Peneli
|
24 |
Afet Durumlarında Mutfak Yönetimi
Afet Durumlarında Mutfak Yönetimi
|
25 |
Gaziantep Gastronomi ve İnovasyon Zirvesi
Gaziantep Gastronomi ve İnovasyon Zirvesi Davetli Konuşmacı
|
26 |
Holistik Tabak
Holistik Tabak
|
27 |
Yiyecek ve İçeceğin Evrimsel Süreci
Yiyeceğin Tarihsel Süreç İçerisinde Geçirdiği Dönüşüme Gastronomik Bir Bakış Açısı Sunmak
|
28 |
Gastro-Diplomasi Türkiye ve Lübnan Füzyon
Türkiye&Lübnan yemeklerinden füzyon etkinliği
|
29 |
Tabak Sunum Sanatı
Tabak Sunum Sanatı, Tabak Prezentasyonu
|
30 |
OHSAS-18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Vizyon 2071 Tarafından 16-17 Mart 2013 Tarihlerinde Düzenlenen İç Denetçi Eğitim Programları
|
31 |
TS-EN-ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Vizyon 2071 Tarafından 16-17 Mart 2013 Tarihleri Arasında Düzenlenen İç Denetçi Eğitimleri
|
32 |
TS-EN-ISO 9001:2008
Vizyon 2071 Tarafından 16-17 Mart 2013 Tarihleri Arasında Düzenlenen İç Denetçi Eğitimleri
|
33 |
TS-EN-ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Vizyon 2071 Tarafından 16-17 Mart 2013 Tarihleri Arasında Düzenlenen İç Denetçi Eğitimleri
|
34 |
TS-EN-ISO 19011:2004 Denetim Temel Eğitimi
Vizyon 2071 Tarafından 16-17 Mart 2013 Tarihleri Arasında Düzenlenen İç Denetçi Eğitimleri
|
35 |
3. Turizm Öğrencileri Kurultayı
Gaziantep Üniversitesi'ni Temsilen Katılımcı
|
36 |
Avrupa ve Türkiye'de Gastronominin Kültürlerarası Diyaloğa Etkisi
Avrupa Günü ve Avrupa Mutfağı Semineri, Avrupa-Türk yemeği Master-Class ve Makarna Eğitimi
|
37 |
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
|
38 |
Ulusal Gastronomi Akademisyenleri ve Öğrencileri Çalıştayı
Düzenleme Kurulu Üyeliği
|
39 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-6
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
Şef Emrah FANDAKLI, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
40 |
Dünya Gıda Dergisi
Gaziantep'in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na Dahil Edilmesinin Değerlendirimesi
|
41 |
Üniversitelerde Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik Çalıştayı
Toplum Gönüllüleri Vakfı ve U.S. Department of State
|
42 |
Tabak Sunum Teknikleri
Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öğretmenevi Aşçılarına Yönelik Eğitim
|
43 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-5
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
Dr. Öğr. Üyesi Osman GÜLDEMİR, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
44 |
Gastronomi Şenliği
Mersin Toros Üniversitesi Gastronomi Şenliği
|
45 |
Teşekkür Belgesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Desen Çalıştayı
|
46 |
Tabak Sunum Teknikleri
Mersin Toros Üniversitesi Tabak Sunum Teknikleri Semineri
|
47 |
NLP İle Liderlik ve Zaman Yönetimi
Sürekli Eğitim ve Kalite Derneği Bugünün Gençleri Yarının Liderleri Eğitim Programı
|
48 |
GAÜNDEM Gaziantep Üniversitesi Dergisi
1. Beynelmilel Gaziantep Yemekleri Yarışması değerlendirme yazısı.
|
49 |
Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Girşimci Kadınlar Eğitimi
Kadın Girişimcilere Gıda Sunum Teknikleri Konusunda Eğitim Verilmesi
|
50 |
Engellilerle 360 Derece İletişim
Gaziantep Üniversitesi Tarafndan Düzenlenen Engellilerle 360 Derece İletişim Eğitimi Sertifika
|
51 |
Güral Porselen Sertifika
Yöresel Lezzetler Yarışması
|
52 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-4
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
Gastronomi Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
53 |
Gastronomi Söyleşileri
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Gastronomi Söyleşisi
|
54 |
Mutfaktaki Son Teknolojik Ekipmanlar
Hüner Endüstriyel Mutfak Tarafından Düzenelenen Uygulamalı Eğitim
|
55 |
Tabak Sunum Teknikleri
Tabak Tasarım Teknikleri
Yenilikçi Sunum Anlayışları
|
56 |
Gastrodiplomasi Türkiye&Kosova
Gastrodiplomasi
|
57 |
Gastronomi ve Türk Mutfak Kültürü
Gastronomi ve Türk Mutfak Kültürü
|
58 |
Bulgur Yemekleri Eğitim Sertifikası
Duru Bulgur ile Bulgur Yemekleri Eğitimi
|
59 |
1. Ulusal Aşçılık Kampı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve ASOMDER Tarafından Düzenlenen 1. Ulusal Aşçılık Eğitim Kampı
|
60 |
Step to City Journal
Gastronomi Turizmi ve Gaziantep
|
61 |
Gaziantep Mutfağı Zıtlıkların Uyumu, Zenginliği
Gaziantep'in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesi münasebetiyle Dünya Gıda Dergisi'nin konu ile ilgili sorduğu sorulara verilen cevapları içerir.
|
62 |
WSET LEVEL 1 AWARD IN WINES
1. Derece Şarap Degüstatörlüğü Belgesi
|
63 |
Türk Mutfağı Söyleşileri-3
Türk Mutfağı İcracıları ile Türk Mutfağı Hakkında Değerlendirmeler
Mutfak Sanatçıları Derneği Başkanı Pasta Şefi Duygu TUĞCU, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
|
64 |
GAÜNDEM Gaziantep Üniversitesi Dergisi
Dünya Bir Ev Olsaydı Mutfağı Gaziantep Olurdu
|
1 |
Association de Golden Falcons Culinaire (AGFC)
Üye 2022 |
---|---|
2 |
The International Society of Neurogastronomy
Üye Bilimsel Kuruluş 2022 |
3 |
Slow Food International
Üye 2019 |
4 |
Slow Food Halfeti
Üye 2018 |
5 |
Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER)
Yönetim Kurulu Üyesi 2016 |
1 |
3. Geleneksel Nar Festivali
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
---|---|
2 |
Tabak Prezentasyonu (Workshop)
Etkinlik Yeri: Nevşehir Hacı Bektaş veli Üniversitesi Turizm Fakültesi
|
3 |
Gül Şerbeti Festivali: Gül Şerbeti Workshop
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
4 |
Gaziantep Mutfağı Uygulamaları: Şiveydiz
Etkinlik Yeri: Karabük Üniversitesi
|
5 |
18 Mart Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Sergisi
Etkinlik Yeri: GAÜN Cenani Konağı Kültür Ve Sanat Merkezi
|
6 |
YÖN III
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
7 |
18 Mart Çanakkale Workshop
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
8 |
Gaziantep Gastronomi ve İnovasyon Zirvesi
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi
|
9 |
Fusion Fotoğraf Sergisi (Yemek Fotoğrafları)
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Tarihi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi
|
10 |
YÖN II
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Tarihi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi
|
11 |
Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST® LEGO® League (FLL)
13. TÜRKİYE TURNUVALARI 2016-2017 Jüri Üyeliği
Proje Jürisi
Etkinlik Yeri: Mersin
|
12 |
Gastronomide Meyve Yemekleri (Panel ve Workshop)
Etkinlik Yeri: Şanlıurfa, Halfeti
|
13 |
2. Geleneksel Nar Festivali
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Tarihi Cenani Kültür ve Sanat Merkezi
|
14 |
Nar Festivali (Nar Ekşisi Yapımı-Workshop)
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
15 |
Tabak Sunum Teknikleri (Workshop)
Etkinlik Yeri: Toros Üniversitesi
|
16 |
SıradanMühim Şeyler
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
17 |
Workshop Yöresel Mutfaklar Çiğ Köfte
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Tarihi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
18 |
Tabak Prezentasyonu
Etkinlik Yeri: Toros Üniversitesi
|
19 |
Gaziantep Gastronomisi
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi
|
20 |
Halfeti Meyve Yemekleri Festivali: Patlak Kavurması Workshop
Etkinlik Yeri: Halfeti, Şanlıurfa
|
21 |
Holistik Tabak (Workshop)
Etkinlik Yeri: Toros Üniversitesi
|