Doktor Öğretim Üyesi FATMA YALINIZ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   albak@gantep.edu.tr  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Gıda Hijyeni ve Üretimi  Temel İşlemler

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

11 Adet
1
Milk, White and Bitter Filled Chocolate Design with Antep Cheese and Pepper

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index
2
Comparison of Durability of Gaziantep Village Cookies Prepared With Chickpea Yeast and Dry Yeast by Using Sensory Evaluation Test

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index
3
ENGELSİZ BİREY ENGELSİZ MUTFAK

YALINIZ FATMA, DEMİR NURİYE
Yayın Yeri: Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi (ASEAD) Eurasian Journal of Researches in Social and Economics (EJRSE)
Türkçe, Basılı, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
GAZİANTEP MUTFAĞINDA ANTEP PEYNİRİNİN KULLANIM ALANLARI

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: Avrasya Sosyal ve Ekonomi AraĢtırmaları Dergisi (ASEAD) Eurasian Journal of Researches in Social and Economics
Türkçe, Basılı, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
5
Optimization of Dark Chocolate Conching Time withResponse Surface Methodology

YALINIZ FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Pearl Research Journals
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  http://pearlresearchjournals.org/journals/jasft/index.html
6
Variation of total aroma and polyphenol content of dark chocolate during three phase of conching

YALINIZ FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Effect of cinnamon powder addition during conching on the flavor of dark chocolate mass

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Development of functional chocolate with spices and lemon peel powder by using response surface method

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi,
İngilizce, Basılı, 2014

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index
9
The effect of addition of ingredient on physical properties of dark chocolate during conching

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Basic Research Journals
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index
10
Osmotic dehydration of cherry part I using general factorial design J

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index
11
Ozmotik dehidrasyon tekniğinin sakız kabağında kullanımı

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
Türkçe, Basılı, 2010

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  EI: Engineering Index

Bildiriler

13 Adet
1
NOHUT MAYASI VE KURU MAYA İLE HAZIRLANAN GAZİANTEP KÖY KAHKESİNİN DAYANIKLILIĞININ DUYASAL OLARAK DEĞERLENDİRİLİP KARŞILAŞTIRILMASI

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: CUKUROVA 5th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE
TÜRKİYE, ADANA, Türkçe, 09.10.2020

Uluslararası  Özet bildiri
2
MILK, WHITE AND BITTER FILLED CHOCOLATE DESIGN WITH ANTEP CHEESE AND PEPPER”

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL HAZAR SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS
AZERBAYCAN, İngilizce, 18.09.2020

Uluslararası  Özet bildiri
3
ENGELSİZ BİREY ENGELSİZ TOPLUM

YALINIZ FATMA,DEMİR NURİYE
Yayın Yeri: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOCIAL SCİENCE
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 27.04.2019

Uluslararası  Özet bildiri
4
GAZİANTEP MUTFAĞINDA ANTEP PEYNİRİNİN KULLANIM ALANLARI

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOCIAL SCIENCE
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 27.04.2019

Uluslararası  Özet bildiri
5
DELİP SİSTEMİYLE ÜRETİLEN TUZLU ANTEP FISTIĞI ÜRETİM HATTINDA KRİTİK NOKTALARIN BELİRLENİP ÖNLEMLERİN ALINMASI

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: CUMHURİYET 1. ULUSLARARASI MULTİ DİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ
TÜRKİYE, SİVAS, İngilizce, 19.04.2019

Uluslararası  Özet bildiri
6
OPTIMIZATION OF DARK CHOCOLATE CONCHING TIME WITH RESPONSE SURFACE METHOLODOGY

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: V. INTERNATIONAL CONGRESS ON MATHEMATIC, ENGINEERING NATURAL HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 22.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
GAZİANTEP’İN KAHVALTI KÜLTÜRÜ

YALINIZ FATMA
Yayın Yeri: V. INTERNATIONAL CONGRESS ON MATHEMATIC, ENGINEERING NATURAL HEALTH SCIENCES
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 22.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Baharatlarla aromatik çikolata üretimi

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
TÜRKİYE, İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
9
Ozmotik dehidrasyonun kabak kurutulmasında kullanılması

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry Nafi
TÜRKİYE, İZMİR, İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Özet bildiri
10
Part 1 kirazın genel faktoriyel dizayn kullanılarak ozmotik olarak kurutulması

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: 1. Internatioanal Congress on Food Technology
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
11
Part 2 Ozmotik olarak kurutulan kirazların difizyon katsayılarının belirlenmesi

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: 1. Internatioanal Congress on Food Technology
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
12
Yüzey tepki metodu kullanılarak ses üstü dalgalarının ozmotik kurutmaya uygulanması ve kabağın ozmotik olarak kurutulması esnasında kullanınlan sesüstü dalgalarının ve karıştırma işleminin kütle transferi üzerindeki etkisinin karşılaştırılmas

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Traditioanl Foods from Adriatic to Caucasus
TÜRKİYE, TEKİRDAĞ, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası  Özet bildiri
13
Kabağın farklı tuz çaözeltilerinde ve farklı sıcaklıklarda ozmotik olarak kurutulması

ALBAK FATMA,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, ANKARA, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

2 Adet
1
GAZİANTEP’TE YÖRESEL MUTFAK YEMEKLERİ TÜKETEN BİREYLERİN SAĞLIK DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

İnsan sağlığıyla beslenme şeklinin ilişkilendirilmesi
24.01.2020 - 31.03.2021
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
ÇİKOLATADA KONÇLAMA İŞLEMİ ÖNCESİ VE SONRASI TAD VE AROMA DEĞİŞİMİ

ÇİKOLATA KONÇLAMA BASAMAGI VE ÜRÜN TASARIMI
04.04.2010 - 23.11.2012
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
ANASONLU BİTTER ÇİKOLATA VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent Başvuru Sahipleri: FATMA (ALBAK) YALINIZ,ALİ RIZA TEKİN , Patent Buluş Sahipleri: FATMA (ALBAK) YALINIZ,ALİ RIZA TEKİN
Patent No: TR201503705-B, 2016, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HUKUK Türkçe 2
2 2017-2018 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET ANALİZİ Türkçe 2
3 2017-2018 GIDALARADA DUYUSAL ANALİZ VE DUYUSAL ANALİZ YÖNTEMLERİ Türkçe 3
4 2017-2018 İÇECEKLER VE ÖZELLİKLERİ Türkçe 2
5 2017-2018 YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HUKUK Türkçe 2
6 2018-2019 DUYUSAL ANALİZ BİLİMİ VE DUYUSAL ANALİZ YÖNTEMLERİ Türkçe 3
7 2018-2019 GASTRONOMİ DE TRENDLER Türkçe 3
8 2018-2019 BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK GASTRONOMİ Türkçe 3
9 2018-2019 YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ Türkçe 3
10 2019-2020 GASTRONOMİ DE TRENDLER Türkçe 3
11 2019-2020 DUYUSAL ANALİZ BİLİMİ VE DUYUSAL ANALİZ YÖNTEMLERİ Türkçe 3
12 2020-2021 GMS 506 BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK GASTRONOMİ Türkçe 3
13 2020-2021 GMS 513 GASTRONOMİ TRENDLER Türkçe 3
14 2020-2021 GMS 520 YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ Türkçe 3
15 2019-2020 GMS 598 YÜKSEK LİSANS TEZİ Türkçe 1
16 2020-2021 GMS 799 SEMİNER Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Türkçe 2
2 2016-2017 MESLEKİ ETİK Türkçe 2
3 2016-2017 BİTİRME TEZİ Türkçe 1
4 2017-2018 RESTORAN YÖNETİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
5 2017-2018 GASTRONOMİ TURİZMİ Türkçe 3
6 2017-2018 GIDA FÖRMÜLÜZASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ Türkçe 5
7 2017-2018 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ Türkçe 1
8 2017-2018 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Türkçe 3
9 2017-2018 GASTRONOMİ VE ÇİKOLATA Türkçe 5
10 2017-2018 TOPLUMSAL DUYARLILIK II Türkçe 2
11 2018-2019 GASTRONOMİ TURİZMİ Türkçe 3
12 2018-2019 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET AANALİZİ Türkçe 2
13 2018-2019 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
14 2018-2019 BİTİRME PROJESİ I Türkçe 2
15 2018-2019 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Türkçe 3
16 2018-2019 BİTİRME PROJESİII Türkçe 2
17 2018-2019 GASTRONOMİ VE ÇİKOLATA Türkçe 5
18 2019-2020 GASTRONOMİ TURİZMİ Türkçe 3
19 2019-2020 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET ANALİZİ Türkçe 2
20 2019-2020 BİTİRME PROJESİ I Türkçe 1
21 2019-2020 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
22 2019-2020 GIDA FÖRMÜLÜZASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ Türkçe 4
23 2020-2021 GMS113 MUTFAKTA İŞ GÜVENLİĞİ VE İLK YARDIM Türkçe 2
24 2020-2021 GMS 207 GASTRONOMİ TURİZMİ Türkçe 3
25 2020-2021 GMS307 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET ANALİZİ Türkçe 2
26 2020-2021 GMS 321RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
27 2020-2021 BİTİRME PROJESİ 1 Türkçe 2
28 2020-2021 GMS 102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Türkçe 3
29 2020-2021 GMS 310 KALİTE YÖNETİMİ VE KATKI MADDELERİ Türkçe 3
30 2020-2021 GMS 408 BİTİRME PROJESİ 2 Türkçe 2
31 2020-2021 GMS 422 GASTRONOMİ VE ÇİKOLATA Türkçe 5

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Gaziantep mutfağında sıfır atıkla menü oluşturma BÜŞRA GÜL SELÇUK TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Adölesanlarda Beslenme Durumunun ve Alışkanlıklarının Saptanması UĞUR ULUPINAR TezMerkezi 2022
3 Tamamlandı Gaziantep mutfağının yöresel yemeklerinin obezite ve diyabet hastalarına göre uyarlanmış hali ZEYNEP GÜNGÖRDÜ TezMerkezi 2021
4 Tamamlandı Gaziantep'te yöresel mutfak yemekleri tüketen bireylerin sağlık durumunun değerlendirilmesi AYBALA MERVE ÖĞÜT TezMerkezi 2021
5 Tamamlandı Gaziantep mutfağında kırmızı et kültürü MEHMET EMİN KAYNAK TezMerkezi 2021
6 Tamamlandı Dini inanç etkileşimi üzerinden mutfak kültürünün oluşumu: Hatay ili örneği MEHMET TAŞKIN TezMerkezi 2020
7 Tamamlandı Gaziantep mutfağında dürüm kültürünün yeri ESRA DEMİRCİOĞLU TezMerkezi 2020
8 Tamamlandı Engelli bireylere verilen temel pastacılık eğitimi ve çıktıları NURİYE DEMİR TezMerkezi 2020
9 Tamamlandı Et kültürü ile tanınan Gaziantep mutfağının vejetaryen yönü KADER PARLAK TezMerkezi 2020
10 Tamamlandı Gastronomi turizmi üzerine bir çalışma: Gaziantep örneği ESRA ADANUR TezMerkezi 2019
11 Tamamlandı Kahvenin tarihteki serüveni MERVE EREGİZ TezMerkezi 2017

Üyelikler

1 Adet
1
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

 Üye    2006