GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA
1 |
GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMALARI
Bölüm Adı: Gıdalarda Reolojik Özellikler |
---|---|
2 |
KİMYA ARAŞTIRMALARI
Bölüm Adı: CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT |
1 |
Farklı Oranlarda Gam, Protein ve Emülgatör Kullanımı ve Jelatinizasyonun Pirinç Makarnası Kalitesine Etkisi
BÜYÜKBEŞE DİLEK,EMRE EMİNE ELÇİN,KAYA AHMET
|
---|---|
2 |
Composition and thermal characterization of walnut oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
3 |
Composition and shear crystallization of milkfat fractions extracted with supercritical carbon dioxide
BÜYÜKBEŞE DİLEK,Rousseau Derick,KAYA AHMET
|
4 |
SÜT YAĞI VE FRAKSİYONLARININ ÖZELLİKLERİ
BÜYÜKBEŞE DİLEK,EMRE EMİNE ELÇİN,KAYA AHMET
|
5 |
Supercritical Carbon Dioxide Fractionation of Anhydrous Milk Fat
BÜYÜKBEŞE YAYLA DİLEK,EMRE EMİNE ELÇİN,KAYA AHMET
|
1 |
Eco-Efficient Extraction Methods for Bioactive Compounds from Medicinal Plants
BOZLAR EBRU,BÜYÜKBEŞE YAYLA DİLEK,YAYLA FATİH
|
---|---|
2 |
EXTRACTION OF LEAVES AND FLOWERS OF ROBINIA PSEUDOACACIA (RP) BY DIFFERENT MACERATION METHODS AND THEIR PHYTOCHEMICAL PROPERTIES
İŞGÜZAR Kübra,BÜYÜKBEŞE YAYLA DİLEK,YAYLA FATİH
|
3 |
Badem, Ceviz Ve Antep Fıstığı Yağlarının Termal Özellikleri
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE YAYLA DİLEK,KAYA AHMET
|
4 |
A NEW TREND: SUPERFOODS
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, KAYA AHMET
|
5 |
HEALTH BENEFITS AND USAGE OF CAROB FRUIT IN FOOD INDUSTRY AND GASTRONOMY
ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
6 |
Chemical and Thermal Properties with Biological Activities of Achillea arabica Kotschy Essential oil
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,SICAK YUSUF,TAŞDEMİR DEMET,KAYA AHMET
|
7 |
The chemical composition and biological activities of Epilobium hirsutum L. essential oil
ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,TAŞDEMİR DEMET,DOĞAN MUHİTTİN,KAYA AHMET
|
8 |
The chemical composition and biological activities of Epilobium hirsutum L. essential oil
ŞAHİN YİĞİT SERAP,YAYLA FATİH,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,SICAK YUSUF,DOĞAN MUHİTTİN,KAYA AHMET
|
9 |
CRYSTALLIZATION BEHAVIOR OF LOW MOLECULAR WEIGHT FRACTIONS OF MILK FAT
Auzay Izzatullah Muhammad,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
10 |
Composition and thermal characterization of walnut oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
11 |
Pyrolsis properties and kinetics of gasoline and diesel like fuels from waste tire oil by using catalytic pyrolysis
UĞUZ GEDİZ,AYANOĞLU ABDULKADİR,YUMRUTAŞ RECEP,BÜYÜKBEŞE DİLEK,atabani Abdulazız
|
12 |
Fat bloom problem in dark chocolate
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
13 |
Supercritical fluid extraction in oil industry
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
14 |
Composition and properties of almond oil
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
15 |
Textural properties of spreadable pistachio paste.
KAYA AHMET,BÜLBÜL BURAK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK
|
16 |
Crystallization properties of milkfat and its high molecular weight fraction.
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
17 |
Composition and thermal characterization of pistachio oil
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
|
18 |
SERS-based Immunobiosensor for Bacteria Detection
KAHRAMAN MEHMET,Yaman Gamze,Çelik Ökkeş,Erdoğan Neşe,KILIÇ İBRAHİM HALİL,BÜYÜKBEŞE DİLEK
|
19 |
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.
KOÇ BANU, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
20 |
Isothermal crystallization of low molecular weight milkfat fraction extracted with supercritical carbon dioxide
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ROUSSEAU DERICK,KAYA AHMET
|
21 |
Physico Chemical Properties of Milkfat Fractions with Supercritical Carbon Dioxide at different Pressures
BÜYÜKBEŞE DİLEK,Rousseau Derick,KAYA AHMET
|
22 |
Detection of Bacteria using SERS Based Immunoassay
KAHRAMAN MEHMET,çelik ökkeş,erdoğan neşe,KILIÇ İBRAHİM HALİL,BÜYÜKBEŞE DİLEK,yaman gamze
|
23 |
Effect of Temperature Fluctuation on Bloom Formation and Appearance of Dark Chocolate Containing High Melting Fractions of Milk Fat
BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
|
24 |
Rheological Behavior of Anhydrous Milk Fat Fractions Produced by Supercritical Carbon Dioxide Fractionation
BÜYÜKBEŞE DİLEK, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
25 |
Supercritical Carbon Dioxide Fractionation of Anhydrous Milk Fat
BÜYÜKBEŞE DİLEK, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
26 |
Süperkritik Karbondioksit Fraksinasyonu ile Elde Edilen Süt Yağı Fraksiyonlarının Yağ Asitlerinin Belirlenmesi
BÜYÜKBEŞE DİLEK, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
27 |
Isothermal Crystallization of Milk Fat by Oscillatory Rheometer and Differantial Scanning Calorimeter
BÜYÜKBEŞE DİLEK, ÖZKANLI OYA, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
28 |
Isothermal Crystallization of Milk Fat by Oscillatory Rheometer and Differental Scanning Calorimeter
BÜYÜKBEŞE DİLEK, ÖZKANLI OYA, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
29 |
Viscoelastic Properties of Gluten Free Dough Preparations Supplemented with Gums and Proteins
BÜYÜKBEŞE DİLEK, SÖZER NESLİ, DALGIÇ ALİ COŞKUN, KAYA AHMET
|
1 |
Farkli Gözlerden Çevre
Bilim ve Toplum
|
---|---|
2 |
Farkli Gözlerden Çevre
Bilim ve Toplum
|
3 |
Kimya Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının Kurulması
|
4 |
Ailemle Bilim Yolculuğum
TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları kapsamında 119B392 numaralı “Ailemle Bilim Yolculuğum Bilim Şenliği”
|
5 |
(4008): (222B080) Doğada Hepimiz Aynıyız
Özel gereksinimli bireylerin, okul dışı öğrenme ortamında doğa ile bütünleşmesini sağlamayı, doğa konusunda özel öğrencilerde merak oluşturmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan, disiplinlerarası uygulamalı atölyeler içeren proje.
|
6 |
KİMYA BÖLÜMÜ ALT YAPI PROJESİ
KİMYA BÖLÜMÜ ALT YAPI PROJESİ
|
7 |
ROBINIA PSEUDOACACICA (YALANCI AKASYA) BİTKİSİNİN FARKLI ÇÖZÜCÜ SİSTEMLERİ VE MASERASYON YÖNTEMLERİYLE EKSTRAKSİYONU VE KARAKTERİZASYONU
Bu çalışmada, Robinia pseudoacacia L. bitkisinin çiçek, yaprak, odun, iç kabuk ve dış kabuk kısımlarının farklı organik çözücü sistemlerinde maserasyon yöntemleriyle analiz edilmesi ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Robinia pseudoacacia L., geniş b
|
8 |
Çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin önlenmesi
Projede, siyah tablet çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin mekanizması araştırılmıştır. Bunun için siyah çikolata hamuruna yüksek molekül ağırlıklı süt yağları, palm kernel stearin, seed V eklenmiştir. Yağ çiçeklenmesi, sıcaklık ve nem
|
9 |
Glutensiz Makarna Üretimi ve Viskoelastik Özellikleri
|
10 |
Patojen Mikroorganizmaların Hızlı, Hassas ve Doğru Tanısı için Yüzeyde Zenginleştirilmiş Raman Saçılmasına Dayalı Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi
|
11 |
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Projede, dört mevsimde elde edilen süt yağının fraksiyonları süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu yöntemiyle, düşük, orta ve yüksek molekül büyüklükleri olmak üzere fraksiyonlara ayrılmıştır. Her mevsim için 10-36 MPa basınç değerleri kullanılarak
|
12 |
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2018-2019 | BİYO110 ORGANİK KİMYA | Türkçe | 2 |
2 | 2018-2019 | BİYO109 GENEL KİMYA | Türkçe | 2 |
3 | 2015-2016 | BES115 TEMEL KİMYA | Türkçe | 4 |
4 | 2015-2016 | BES116 TEMEL KİMYA II | Türkçe | 4 |
5 | 2016-2017 | DIS108 ORGANİK KİMYA | Türkçe | 1 |
6 | 2016-2017 | DENT108 ORGANIC CHEMISTRY | İngilizce | 1 |
7 | 2015-2016 | DIS108 ORGANİK KİMYA | Türkçe | 1 |
8 | 2018-2019 | BİYO109 Genel Kimya | Türkçe | 2 |
9 | 2018-2019 | BİYO110 Organik Kimya | Türkçe | 2 |
10 | 2022-2023 | ENSTRÜMANTAL ANALİZ I | Türkçe | 3 |
11 | 2022-2023 | ENSTRÜMANTAL ANALİZ II | Türkçe | 3 |
12 | 2023-2024 | Analitik Kimya I | Türkçe | 4 |
13 | 2023-2024 | Analitik Kimya II | Türkçe | 4 |
14 | 2023-2024 | Analitik Kimya Laboratuvarı I | Türkçe | 4 |
15 | 2023-2024 | Analitik Kimya Laboratuvarı II | Türkçe | 4 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Crystallization behavior of low molecular weight milk fat fractions | IZZATULLAH MUHAMMAD AUZAY | TezMerkezi | 2021 |
1 |
HİTACCHİ marka DSC 7020 VE STA 7300 MODEL TERMAL ANALİZ CİHAZLARI
HİTACCHİ marka DSC 7020 VE STA 7300 MODEL TERMAL ANALİZ CİHAZLARININ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ, KULLANIMI VE UYGULAMALARI
|
---|---|
2 |
INTENSIVE ENGLISH COMMUNICATION PROGRAM
İNGİLİZCE EĞİTİMİ
|
3 |
TS EN ISO/IEC 17025:2017
TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler Dokümantasyon Eğitimi
|
4 |
AVRUPA BİRLİĞİ’xxNDE GIDA GÜVENLİĞİ DENETİM SİSTEMLERİ SEMİNERİ
F4ST- TARLADAN ÇATALA GIDA GÜVENLİĞİ UZMANI EĞİTİMİ PROGRAMI
|
5 |
Training School on Raman Spectroscopy
Training School on Raman Spectroscopy
|
6 |
TS EN ISO 9001:2015 Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi
TS EN ISO 9001:2015 Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi
|
7 |
TS EN ISO/IEC 17025:2017
TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler Temel Eğitimi
|
8 |
SPEKTROTEK ABSCIEX 3200 QTRAP LC-MS/MS SİSTEMİ
SPEKTROTEK ABSCIEX 3200 QTRAP LC-MS/MS SİSTEMİ, BİLEŞENLERİ VE TEMEL KULLANIMI
|
9 |
TS EN ISO/IEC 17025:2017
TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler Temel İç Tetkik Eğitimi
|
10 |
ERASMUS PERSONEL EĞİTİM HAREKETLİLİĞİ
EĞİTİM
|
11 |
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
METOT VALİDASYON EĞİTİMİ
|
12 |
OLYMPUS MİKROSKOPİ SEMİNERİ
MİKROSKOP VE KONTRAST YÖNTEMLERİ, FLORESAN MİKROSKOPİ YÖNTEMLERİ VE İLERİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ
|
13 |
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ KATILIM SERTİFİKASI 1. SEKTÖREL ARAMA TOPLANTISI
|
14 |
TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMEL AKUSTİK KURSU
TEMEL AKUSTİK
|
15 |
TÜBİTAK 2237-B PROJE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ DESTEĞİ İLE TÜBİTAK ARDEB PROGRAMLARINA YÖNELİK UYGULAMALI PROJE YAZIM EĞİTİMİ
TÜBİTAK ARDEB PROGRAMLARINA YÖNELİK UYGULAMALI PROJE YAZIM EĞİTİMİ
|
16 |
DERYA ÖNCEL İLE TIBBİ-AROMATİK BİTKİLER VE BİTKİ ÇAYI DEMLEME
TIBBİ-AROMATİK BİTKİLER VE BİTKİ ÇAYI DEMLEME
|
17 |
REDOKS THERMO SCIENTIFIC MARKA FLASH2000 MODEL CİHAZ EĞİTİMİ
REDOKS THERMO SCIENTIFIC MARKA FLASH2000 MODEL CİHAZ EĞİTİMİ
|
18 |
KALİBRASYON DOĞRULAMA, SERTİFİKA OKUMA VE YORUMLAMA EĞİTİMİ
KALİBRASYON DOĞRULAMA, SERTİFİKA OKUMA VE YORUMLAMA EĞİTİMİ
|