
						GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
					
1 | 
					Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası
						 
Bölüm Adı: Gaziantep Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası  | 
				
|---|---|
2 | 
					Profesyonel Turist Rehberlerinin Verimliliklerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
						 
Yazar(lar): TAŞ NURDANE,OLCAY ATINÇ,ÇIKMAZ ESRA 	  | 
				
3 | 
					Tourism Entrepreneurshıp: Innovatıve Approaches
						 
Bölüm Adı: Zeugma Mozaik Müzesi İle Haleplibahçe Mozaik Müzesinin Yapı, Bulunan Eserler, Erişilebilirlik, Ulaşım ve Ziyaretçi Sayısı Bakımından Benzerlik ve Farklılıklarının Karşılaştırılması  | 
				
4 | 
					Güncel Gastronomi Çalışmaları
						 
Bölüm Adı: Birinci Bölüm: Gaziantep Mutfağına Özgü Tescilli Ürünlerin Yöresel Menülerde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi  | 
				
5 | 
					Gastronomi Turizmi Araştırmaları I
						 
Bölüm Adı: Sakarya İli Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yöre Halkı Tarafından Kullanım Alanları: Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı Örneği  | 
				
6 | 
					Gaziantep'in Ekoturizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Sürdürülebilir Turizm İçin Ekoturizm Rotasının Belirlenmesi
						 
Yazar(lar): AYDOĞDU AYKUT, OLCAY ATINÇ 	  | 
				
7 | 
					Genel Turizm
						 
Yazar(lar): BAŞER MİRAÇ YÜCEL, OLCAY ATINÇ 	  | 
				
8 | 
					Gaziantep Üniversitesi 50. Yıl Armağanı
						 
Bölüm Adı: Gastronomi Festivallerinin Bölgesel Turizmin Gelişimindeki Rolü  | 
				
9 | 
					Hizmet Sektöründe Yeşil Örgütsel Davranışın Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
Yazar(lar): SÜSLÜ GÜLNUR, OLCAY ATINÇ 	  | 
				
10 | 
					Turizmde Etik
						 
Bölüm Adı: Turizm İşletmelerinde Etik İklim  | 
				
11 | 
					Ağırlama İşletmelerinde Girişimcilik ve İnovasyon: Endüstri 4.0 Perspektifinde Bir Uygulama
						 
Bölüm Adı: Endüstri 4.0 Farkındalığı ve Yenilikçiliğin Girişimcilik Niyetine Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma  | 
				
12 | 
					İletişim
						 
Yazar(lar): DOĞAN GÜL,OLCAY ATINÇ 	  | 
				
13 | 
					Uluslararası Tanıtımda Medya ve Türkiye
						 
Bölüm Adı: İnanç Turizmi ve Türkiyenin Tanıtımına Katkısı  | 
				
14 | 
					Gaziantep Halep Mutfak Kültürü ve Yemekleri:Benzerlikler ve Farklılıklar
						 
Yazar(lar): ERÇELEBİ ERGUN,UÇKUN SAVAŞ,ÖZSABUNCUOĞLU İSMAİL,GÖK İLKAY,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,OLCAY ATINÇ 	  | 
				
15 | 
					Geçiş Ekonomileri
						 
Bölüm Adı: Moldova Cumhuriyeti  | 
				
1 | 
					Kent Kimliği ve Mutfak Kültürü Perspektifinden Bir Gastronomi Şehri Gaziantep
						 
 OLCAY ATINÇ 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					Gaziantep İlindeki Ev Hanımlarının Butik Pasta Üretimine Bakışları
						 
 TAŞ NURDANE,ÇIKMAZ ESRA,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
3 | 
					Y Kuşağının Helal Gıda Tüketim Tutumu ve Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
						 
 ASLAN RAMAZAN,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
4 | 
					Vegan Tüketici Davranışlarının Önündeki Zorlukları, Fırsatları ve Tehditleri Anlamak: Gaziantep Mutfağından Kanıtlar
						 
 ARMUTCU BARIŞ,OLCAY ATINÇ,YÜCE BERNA 
   | 
				
5 | 
					Destinasyon Tanıtımında Sosyal Medyanın Kullanımı: Alanya Örneği
						 
 SİDAR NİHAN,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
6 | 
					Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Karşılaşılan Sorunların İncelenen Problem Durumları Bağlamında Analizi
						 
 DÜZGÜN MEHMET, YILMAZ İREM, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
7 | 
					Çocuk Dostu Uygulamalar Bakımından Otel Web Sitelerinin Değerlendirilmesi
						 
 SUAT EREN İPEK, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
8 | 
					Müşteri Vatandaşlık Davranışı ve Birlikte Değer Oluşturma: Havayolları İşletmeleri Üzerine Bir Çalışma
						 
 GÜLSOY ERCAN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
9 | 
					Coğrafi İşaret İle Tescil Edilmiş Antep Baklavasının Turistik Destinasyon Tanıtımına Yönelik Etkisi
						 
 TAŞ NURDANE, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
10 | 
					Aşçıların İnovasyon Davranışı Düzeylerinin Füzyon Mutfağa Bakış Açılarına Etkisi
						 
 BOZBAYIR UĞUR, SÜRME METİN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
11 | 
					A Research To Assess The Suıtabılıty Of Hotel Enterprıses For Accessıble Tourısm
						 
 BOZ AHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
12 | 
					Türkiye Kruvaziyer Turizmi Verilerinin Rekabetçilik Analizi Çerçevesinde Değerlendirilmesi
						 
 YAŞAR BERNA, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
13 | 
					Sanal Müze Turlarının Covid-19 Pandemi Sürecinde Eğitsel Amaçlı Kullanılması Üzerine Nitel Bir Araştırma
						 
 ADA MEHMET, İNCE ERCAN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
14 | 
					Akıllı Turizmde Yapay Zekâ Teknolojisi
						 
 BAŞER MİRAÇ YÜCEL, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
15 | 
					Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Pratik Eğitime İlişkin Görüşlerinin Uygulama Oteli Perspektifinden Belirlenmesi
						 
 ESEN MEHMET, OLCAY ATINÇ, DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
16 | 
					Tecrübe Düzeyi ve İşgören Memnuniyeti İlişkisi: Erzurum ve Gaziantep Otel Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
						 
 SÜSLÜ GÜLNUR, ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
17 | 
					Mutfak Departmanı Personelinin Kişisel Hijyen Bilgi ve Uygulamaları: Şanlıurfa İli Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama 
						 
 ÖZMEN ARISOY NAZLI, İNCE ERCAN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
18 | 
					Battalgazi (Eski Malatya) İnanç Turizmi Potansiyelinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi
						 
 BAŞER MİRAÇ YÜCEL, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
19 | 
					Orta Ölçekli Şehir Otelinde Gizli Müşteri Uygulamaları Üzerine Bir Vaka Analizi
						 
 MUMCUOĞLU SALİH, İNCE ERCAN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
20 | 
					Müze Hizmet Kalitesi Ölçümü: Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Üzerine Bir Çalışma
						 
 GÜLSOY ERCAN, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
21 | 
					Malatya İlinin Alternatif Turizm Potansiyelinin  Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir Çalışma
						 
 BAŞER MİRAÇ YÜKSEL, OLCAY ATINÇ, İNCE ERCAN 
   | 
				
22 | 
					Termal Konaklama İşletmelerinde Sunulan Hizmetin, Müşteri Memnuniyeti Açısından Değerlendirilmesi: Kahramanmaraş Örneği 
						 
 CUMA AHMET, OLCAY ATINÇ, İNCE ERCAN 
   | 
				
23 | 
					Seyahat Acentesi Çalışanlarının Nomofobi Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ, ESEN MEHMET 
   | 
				
24 | 
					Spor ve Rekreatif Amaçlı Tesislerde Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesinde Demografik Değişkenlerin Rolü
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,DAĞLIOĞLU TANER 
   | 
				
25 | 
					Festivallerin Destinasyon Pazarlamasına Olan Katkıları: Gaziantep Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,YAVUZ CİHAN 
   | 
				
26 | 
					Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel Halkın Bakış Açısı Üzerine Bir Araştırma
						 
 YALDIZ EVRİM,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
27 | 
					Ön Büro ve Yiyecek-İçecek Personelinin Sabır Düzeylerinin Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZKAN BURÇİN,CUMA AHMET 
   | 
				
28 | 
					Otel İşletmesi Çalışanlarında Örgütsel Stres Kaynaklarının İş Performansına Etkisi
						 
 CUMA AHMET,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
29 | 
					Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışanların Mesleki Tükenmişlik Düzeylerinin İşten Ayrılma Niyetine Etkisi
						 
 DEMİR MEHMET,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
30 | 
					Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin İyimserlik ve Kötümserlik Kişilik Özelliklerinin Yıllar İtibarıyla Kıyaslanması
						 
 OLCAY ATINÇ,DOĞAN GÜL 
   | 
				
31 | 
					Destinasyon Yiyecek İmajının Tutum ve Tekrar Satın Alma Niyeti Üzerindeki Etkisi
						 
 TAYFUN AHMET,OLCAY ATINÇ,ÇETİ BUSE,YAZGAN PEKTAŞ ŞERİFE 
   | 
				
32 | 
					Yöresel Restoranlarda Yemek Yiyen Müşterilerin Restoran Hakkındaki Algılamaları,Tutumları ve Tekrar Satın Alma Niyetleri Üzerine Ampirik Bir Çalışma
						 
 TAYFUN AHMET,OLCAY ATINÇ,YAZGAN PEKTAŞ ŞERİFE,ÇETİ BUSE 
   | 
				
33 | 
					Turistleri Av Turizmine Yönelten Nedenlerin Belirlenmesine Yönelik Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN 
   | 
				
34 | 
					Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokullarında Öğrenim Gören Öğrencilerin Eğitim-Öğretim Hizmet Kalitesine İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi (Türkiye Örneği)
						 
 OLCAY ATINÇ,AY EŞREF 
   | 
				
35 | 
					Hatırlanır Turizm Deneyimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,KARACIL GÜRAY,SÜRME METİN 
   | 
				
36 | 
					Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Elektronik Öğrenmeye Hazır Bulunuşluklarını Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
						 
 OLCAY ATINÇ,DÖŞ BÜLENT,SÜRME METİN,DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
37 | 
					Restoranlarda Algılanan Adalet ve Telafi Memnuniyetinin Memnuniyet ve Sadakat Üzerindeki Rolü: Adalet Teorisine Dayalı Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
38 | 
					Gaziantep Şehirindeki Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU ELİF,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
39 | 
					Helal Turizm Alanının Bibliyometrik Profili
						 
 OLCAY ATINÇ,KARACIL GÜRAY,SÜRME METİN 
   | 
				
40 | 
					Yerli ve Yabancı Turistlerin Trabzon ve Rize Destinasyonlarına İlişkin Memnuniyet Durumlarının Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,KASAP MEHMET 
   | 
				
41 | 
					Otel İşletmelerinde Çalışanların Algıladıkları Sosyal Kaytarma Düzeyi:Gaziantep Otellerinde Bir Uygulama
						 
 OLCAY ATINÇ,ERTÜRK MÜJDAT,CİHAN GEYLAN 
   | 
				
42 | 
					Bitlis İlinin Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın Turizm Olgusuna Bakış Açısı
						 
 OLCAY ATINÇ,ARABOĞA YEŞİM 
   | 
				
43 | 
					Konaklama ve Seyahat İşletmelerinde Yaşanan Etik Sorunlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZKAN BURÇİN,GÖÇEBELER MEHMET FATİH 
   | 
				
44 | 
					Otel İşletmelerinde Erişilebilir Turizme Yönelik Düzenlemelerin Yeterliliği Üzerine Bir Uygulama:Gaziantep’teki Bir Yerel ve Bir Uluslararası Zincir Otel İşletmesi Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,PARLAK ÖZLEM,ERTÜRK MÜJDAT 
   | 
				
45 | 
					Eski Türk Eserlerine Yönelik Eğitimin Kültürel Edinim ve Seyahat Eğilimi Üzerindeki Rolü
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,KARAÇİL GÜRAY,NABİ TOZ 
   | 
				
46 | 
					Sakin Şehir Prensiplerinin Halfeti’nin Yerel Mutfak Üzerindeki Etkisinde Yerel Halkın Tutumu Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
47 | 
					Otel Sahip ve Yöneticilerinin Stajyer Öğrencilerin Performanslarına İlişkin Değerlendirmeleri:Gaziantep Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,ÇIKMAZ ESRA,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,İNCE ERCAN 
   | 
				
48 | 
					Turizm Tanıtım Faaliyetlerinde Fotoğrafların Kullanımı: “Home Of…” Konsepti Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN 
   | 
				
49 | 
					Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Misyon Bildirgelerindeki İfadelerin Analizi
						 
 OLCAY ATINÇ,ÇIKMAZ ESRA,BULUT ELMAS,SÜRME METİN 
   | 
				
50 | 
					Belek, Side ve Alanya Bölgeleri’nde Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerinin Müşterilerine Sunduğu Rekreasyon Etkinliklerinin İçerik Analizine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,GÜNDOĞAN HARUN,ALKAN BİLAL 
   | 
				
51 | 
					Gaziantep İlinde Yemenicilik
						 
 OLCAY ATINÇ,MISIRLIOĞLU GÜLCEREN,KARALAR FEVZİ 
   | 
				
52 | 
					Türkiye’de Glamping Hizmeti Veren İşletmelerin Sahip ve Yöneticilerinin ”Yeni Turizm Trendi Glamping” İle İlgili Görüşleri (Muğla ve Antalya Örneği)
						 
 OLCAY ATINÇ,TURHAN UMMUHAN 
   | 
				
53 | 
					Önbüro ve Servis Personellerinin Etkili Konuşma Becerilerinin Yöneticiler Tarafından Değerlendirilmesi:Adıyaman ve Şanlıurfa Örneği
						 
 YILDIZ DERYA,OLCAY ATINÇ,KARACIL GÜRAY,DEMİR OSMAN 
   | 
				
54 | 
					Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin İnternete Dayalı Uzaktan Eğitim Yöntemine Yönelik Görüşlerinin Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,DÖŞ BÜLENT 
   | 
				
55 | 
					Turizm Önlisans Öğrencilerinin Eğitimlerine İlişkin Beklentileri
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,DÜZGÜN MEHMET,ÇİNPOLAT MURAT 
   | 
				
56 | 
					Turizm Eğitimi Gören Öğrencilerin Meslek Seçimlerinin Kariyer Çapaları İle Uygunluğunun Değerlendirilmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
57 | 
					Kırsal Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,GÜZEL ONUR 
   | 
				
58 | 
					Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Turizm Eğitimi Almakta Olan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
59 | 
					Turizm İşletmelerinde Yönetici ve İşgören Etik Davranışlarının Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN 
   | 
				
60 | 
					Profesyonel Turist Rehberlerinin Performanslarının Yerli Turistler Tarafından Değerlendirilmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,BOZGEYİK YUSUF,AKKÖZ HARUN,SÜRME METİN 
   | 
				
61 | 
					Bir Turizm Çeşitliliği Olarak Festival Etkinliklerinin Sınıflandırılması Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
62 | 
					Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Hataları  Telafi Yöntemleri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi (Gaziantep Örneği)
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
63 | 
					Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Eğitimi Hakkında Görüşleri:Gaziantep İli Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,YILDIRIM İbrahim,SÜRME METİN 
   | 
				
64 | 
					Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi
						 
 OLCAY ATINÇ,DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
65 | 
					Bir Destinasyon Olarak Gaziantep Şehir İmajına Yönelik Öğrenci Görüşleri
						 
 OLCAY ATINÇ,DOĞAN Gül 
   | 
				
66 | 
					Otel İşletmelerinin Pazarlama Faaliyetlerinin Yönetici Görüşleriyle İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma (Gaziantep ve Adıyaman Örneği)
						 
 AKÇİ YAVUZ,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
67 | 
					A Study on the Assessment of Social Security Practices by the Personnel at the Hotels in Gaziantep
						 
 OLCAY ATINÇ,GÖLPEK FİLİZ,İNCE ERCAN 
   | 
				
68 | 
					ENAT İle Türkiye’nin Erişilebilir Turizme Yönelik Otel İşletmelerini Kapsayan Düzenlemeleri ve Bu Düzenlemelerin Karşılaştırılması
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,PARLAK ÖZLEM 
   | 
				
69 | 
					Otel İşletmelerinde Çalışan Personelin İletişim Yeterlilik Düzeyi  Gaziantep Bölgesi nde Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ESRA ÇIKMAZ 
   | 
				
70 | 
					Adıyaman ve Gaziantep’xxte Yaşayan İnsanların Fast Food İşletmelerini Tercih Nedenlerinin Faktörler İtibariyle Ortaya Konmasına Yönelik Bir Uygulama
						 
 OLCAY ATINÇ,AKÇİ YAVUZ 
   | 
				
71 | 
					Önlisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Otel Yiyecek İçecek Bölümüne Yönelik Tutumları
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
72 | 
					Gaziantep Bölgesinde Şehir Turizmine Hizmet Veren Otellerde Müşteri Memnuniyeti Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
73 | 
					Otel İşletmelerinde Müşteri Şikayetlerini Belirlemeye Yönelik Ampirik Bir Çalışma
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN 
   | 
				
74 | 
					Turizm Destinasyonlarında Gece Kulüplerini Ziyaret Eden Yerli Genç Turistlerin Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,TÜRKMEN SERKAN 
   | 
				
75 | 
					Web Tabanlı Öğretim Yönteminin Turizm Eğitiminde Akademik Başarıya Etkisi
						 
 KÖKSALAN BAHADIR,SEVİNDİK TUNCAY,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
76 | 
					Beslenme Anlayışının Diyet Vücut Ağırlığı Kontrolü Tutum ve Davranışlarına Yansımasında Eğitim Düzeyinin Belirleyiciliği
						 
 OLCAY ATINÇ,AKIN ADNAN,ŞİMŞEK MUSTAFA YAŞAR 
   | 
				
77 | 
					Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında Öğrenim Gören Öğrencilerin Otelcilik Mesleğine İlişkin Algıları
						 
 OLCAY ATINÇ,ÇELİK ZAFER 
   | 
				
78 | 
					Ortaöğretimde Başarıyı Olumsuz Etkileyen Unsurların Öğrenci Boyutuyla Tespitine Yönelik Bir Uygulama
						 
 OLCAY ATINÇ,DÖŞ İZZET 
   | 
				
79 | 
					Örgün Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okullarındaki Sayısal Gelişmeler
						 
 KAZU İBRAHİM YAŞAR,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
80 | 
					Çalışma Koşullarının Önemi:  Gaziantep İlindeki 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmesi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
						 
 BALCI İZGİ BERNA,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
81 | 
					Türk Turizminde Eğitimin Önemi
						 
 OLCAY ATINÇ 
   | 
				
82 | 
					Otel İşletmelerinde Psiko Sosyal Motivasyon Araçları ve Bu Araçların Farklı Departmanlar Üzerindeki Etkisine Yönelik Ankara ve İzmir Otellerinde Bir Uygulama
						 
 ÜNLÜÖNEN KURBAN,ERTÜRK MÜJDAT,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
83 | 
					Otel işletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Ahlaki Sorumluluklarını Yerine Getirebilmesinde Eğitim Düzeyinin Önemi Üzerine Bir Araştırma
						 
 ÜNLÜÖNEN KURBAN,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
84 | 
					Otel İşletmelerinin Sosyal Sorumluklarını Yerine Getirmesinde Önemli Bir Faktör Olarak İşgörenlerin Eğitim Düzeyi:Ankara’xxdaki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Çalışma
						 
 ÜNLÜÖNEN KURBAN,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
1 | 
					Kültür Turizmi Rotaları ile İlgili Makalelerin Bibliyometrik Analizi
						 
 ÖLÇÜCÜ MEHMET,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					Anadolu’da Bulunan Mithra Tapınaklarının İnanç Turizmi Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi: Gaziantep Doliche Mithraeumu Örneği
						 
 PORSUK İLAYDA,BEĞEN ASENA UMAY,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
3 | 
					Türkiye’de İnanç Turizmi Potansiyel Sorunlar ve Gelişim
Önerileri
						 
 SÖNMEZ HACER,KUTUR OĞUZHAN,ŞİMŞEK SÜMEYRA,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
4 | 
					Zeytinyağı Turizmi Kapsamında Derik Halhalı Zeytinyağı
						 
 BEĞEN ASENA UMAY,PORSUK İLAYDA,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
5 | 
					Kastabala Antik Kenti'nin Çevrimiçi Yorumlarının Değerlendirilmesi: Osmaniye İli Örneği
						 
 ÖLÇÜCÜ MEHMET,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
6 | 
					Sakarya İli Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yöre Halkı Tarafından Kullanım Alanları: Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı Örneği
						 
 BEĞEN ASENA UMAY,PORSUK İLAYDA,KEKEÇ BUSE,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
7 | 
					Comparison of the Similarities and Differences of Zeugma Mosaic Museum and Haleplibahçe Mosaic Museum in Terms of Structure, Artifacts Found, Accessibility, Transportation and Number of Visitors
						 
 PORSUK İLAYDA,BEĞEN ASENA UMAY,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
8 | 
					Yapay Zeka Teknolojilerinin Otel Web Sayfaları Açısından İncelenmesi
						 
 ER ANIL VATAN,OLCAY ATINÇ,SUNA BELMA 
   | 
				
9 | 
					Evaluation Of Women Entrepreneurs Making Boutique Cake Production By Housewives Residing In Gaziantep
						 
 TAŞ NURDANE, ÇIKMAZ ESRA, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
10 | 
					Gaziantep Mutfağı’na Özgü Tescilli Ürünlerin Yöresel Menülerde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi
						 
 DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
11 | 
					Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Departmanında Görev Yapan İşgörenlerin Kişisel Bakım, Temizlik ve Hijyen Düzeyinin Belirlenmesi: Gaziantep Örneği
						 
 KERKEZ MERYEM NİSA, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
12 | 
					Yöresel Ev Yemekleri Üreten İşletmelerin Yerel Kültüre İlişkin Görüşleri: Gaziantep İli Örneği
						 
 TAŞ NURDANE, ÇIKMAZ ESRA, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
13 | 
					Türkiye'de Turist Rehberliği Mesleğini Seçme Dinamikleri ve Rehberlerin Meslekte Karşılaştıkları Sorunlara Yönelik Nitel Bir Araştırma
						 
 ÇUBUK BURAK, OLCAY ATINÇ, SÜRME METİN, DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
14 | 
					Otel İşletmelerinde Personel Alım Süreçleri: Uygulamalar ve Karşılaşılan Zorluklar Üzerine Nitel Bir Araştırma
						 
 GÜNEŞ HİLAL,OLCAY ATINÇ,İNCE ERCAN,KESKİN MELİKE 
   | 
				
15 | 
					A Qualitative Research on Outsourcing Practices of Travel Agencies Operating in Gaziantep Province
						 
 SARI UMUT, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
16 | 
					Yoksul Yanlı Turizme Yönelik Kavramsal Bir İnceleme
						 
 YERDELEN PINAR, DÜZGÜN MEHMET, OLCAY ATINÇ 
   | 
				
17 | 
					Turizm Eğitimi Alan Son Sınıf Öğrencilerinin İş Bulamama Kaygısını Belirlemeye Yönelik Görgül Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH 
   | 
				
18 | 
					Şehir Spor Kulüplerinin Şehirin Turizm Potansiyeline ve Gelişimine Etkisi:Trabzonspor Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,KASAP MEHMET,SÜRME METİN 
   | 
				
19 | 
					Gaziantep Turizminin İşletmeler Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma
						 
 OLCAY ATINÇ,ÜZER ARMAĞAN,SÜRME METİN 
   | 
				
20 | 
					OECD Ülkelerinde Ekonomik Büyüme, Dış Ticaret ve Turizm Arasındaki Nedensellik İlişkisi
						 
 IŞIK NALAN,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
21 | 
					Turizm İşletmelerinde Örgütsel Etik İkliminin Stajyer Çalışanların Örgütsel Bağlılığı ve Örgütsel Güveni Üzerindeki Etkisi
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN,DÜZGÜN MEHMET,İNCE ERCAN 
   | 
				
22 | 
					Turizm İşletmelerinde Etik ve Sinizm Kavramlarına Genel Bir Bakış
						 
 OLCAY ATINÇ,ESEN MEHMET,SÜRME METİN 
   | 
				
23 | 
					Konaklama ve Seyahat İşletmelerinde Yaşanan Etik Sorunlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZKAN BURÇİN,GÖÇEBELER FATİH 
   | 
				
24 | 
					Turizm Eğitimi Alan Lisans Öğrencilerinin Yükseköğrenim Yaşam Doyumlarının Belirlenmesi:Türkiye Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,KARACIL GÜRAY 
   | 
				
25 | 
					Polis Memurlarının Tatil Alışkanlıkları:Gaziantep Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,AY EŞREF,ERTÜRK MÜJDAT 
   | 
				
26 | 
					Kentsel Rekreasyon Alanlarında Hizmet Kalitesinin Ölçümü (Gaziantep Örneği)
						 
 OLCAY ATINÇ,MISIRLIOĞLU GÜLCEREN,ERTÜRK MÜJDAT 
   | 
				
27 | 
					Turistleri Av Turizmine Yönelten Nedenlerin Belirlenmesine Yönelik Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,DAĞLIOĞLU TANER,SÜRME METİN 
   | 
				
28 | 
					Gümüşhane İli Kamu Çalışanlarının Turizme Bakış Açılarını Etkileyen Pozitif Faktörlerin Yapısal Bir Model İle Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,BEBEK ADİLE 
   | 
				
29 | 
					Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı’nda Faaliyet Gösteren Esnafların İletişim Becerilerinin Kendileri ve Yerli Turistler Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma
						 
 OLCAY ATINÇ,KARALAR FEVZİ,ERTÜRK MÜJDAT 
   | 
				
30 | 
					Gaziantep İlinde Yemenicilik
						 
 OLCAY ATINÇ,MISIRLIOĞLU GÜLCEREN,KARALAR FEVZİ 
   | 
				
31 | 
					Adıyaman Turizminin Mevcut Durumu ve Geliştirilmesine İlişkin Yapılması Gerekenler
						 
 OLCAY ATINÇ,KARAÇİL Güray,SÜRME METİN 
   | 
				
32 | 
					Hatırlanır Turizm Deneyimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,KARAÇİL Güray,SÜRME METİN 
   | 
				
33 | 
					Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokullarında Eğitim Gören Öğrencilerin Eğitim-Öğretim Hizmet Kalitesine İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi (Türkiye Örneği)
						 
 OLCAY ATINÇ,AY EŞREF 
   | 
				
34 | 
					Hatay İlindeki Yeşil Yıldızlı Otellerin Sürdürebilir Turizm Faaliyetleri Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,BAĞDADİ ALİ 
   | 
				
35 | 
					Gaziantep’te Unutulmak Üzere Olan Yöresel Yemekler ve Gaziantep Yemeklerinin Lezzet Nedenleri
						 
 OLCAY ATINÇ,KARALAR FEVZİ,MISIRLIOĞLU GÜLCEREN 
   | 
				
36 | 
					Öğrencilerin Eski Türk Eserlerine Yönelik Kültürel Edinim ve Seyahat Üzerindeki Rolü
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,TOZ NABİ,KARACIL GÜRAY 
   | 
				
37 | 
					Eski Türk Eserlerine Yönelik Eğitimin Kültürel Edinim Ve Seyahat Eğilimi Üzerindeki Rolü
						 
 OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,Nabi TOZ,Güray KARAÇİL 
   | 
				
38 | 
					Helal Turizm Alanının Bibliyometrik Profili
						 
 OLCAY ATINÇ,KARAÇİL GÜRAY,SÜRME METİN 
   | 
				
39 | 
					Turizm Tanıtım Faaliyetlerinde Fotoğrafların Kullanımı: “Home Of…” Konsepti Örneği
						 
 OLCAY ATINÇ,SÜRME METİN 
   | 
				
40 | 
					Dönüşümcü Liderliğin Personeli Güçlendirme Boyutları Üzerindeki Etkisi  Otel İşletmeleri Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GİRİTLİOĞLU ELİF 
   | 
				
41 | 
					Turizme Hizmet Sunan Otel İşletmelerinin Rekreasyon Etkinlik Alanlarınınİçerik Analiziyle Belirlenmesi
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GÜNDOĞAN HARUN REŞİT,ALKAN BİLAL NADİR 
   | 
				
42 | 
					Otel Sahip ve Yöneticilerinin Stajyer Öğrencilerin Performanslarını Çeşitli Açılardan Değerlendirmelerine İlişkin Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,ÇIKMAZ ESRA,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL,İNCE ERCAN 
   | 
				
43 | 
					Marka Şehir Gaziantep’in Turistik Arz ve Talep Yapısı Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,AKÇİ YAVUZ,ARMUTÇU BARIŞ 
   | 
				
44 | 
					Farklı Demografik Özelliklere Sahip Tüketicilerin Fast Food İşletmeler İle Diğer Yiyecek İçecek İşletmelerine İlişkin Kıyaslamaları
						 
 AKÇİ YAVUZ,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
45 | 
					AB IPA  İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programında Gerçekleştirilen Hibe Destekli Turizm Eğitim Projeleri
						 
 OLCAY ATINÇ,KINACI BAHAR 
   | 
				
46 | 
					Öğrencilerin Turizm İşletmelerinde Etik Dersine Olan Görüşlerinin Çeşitli Değişkenler Açısından Analizi
						 
 OLCAY ATINÇ,PEHLİVAN NALAN 
   | 
				
47 | 
					İlköğretim Okul Yöneticilerinin Etik Davranışları Üzerinde Bazı Kişisel Özellliklerin Etkisi
						 
 ÇANKAYA İBRAHİM HALİL,OLCAY ATINÇ 
   | 
				
1 | 
					Diksiyon Hitabet ve Sunum Teknikleri, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Proje No: TRC1/14/TD/0057
						 
 Eğitim Projesi 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarı Ellerimizde Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Proje No: TRB1/DFD/0016
						 
 Araştırma Projesi 
  | 
				
3 | 
					Turizmde Genç İşgücü Programı
						 
 Eğitim Projesi 
  | 
				
4 | 
					Gaziantep Turizm Master Planı (Gaziantep Turizm Ekonomisi Geliştirme Stratejisi ve Yol Haritası 2025-2030), Proje No: KÜN.BAGP-2025-003
						 
  
  | 
				
5 | 
					 Turizm Gelişim Yol Haritaları Projesi: 3. Etap, Proje No:KÜN.2024-HZP-011 
						 
 Araştırma Projesi 
  | 
				
6 | 
					Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: Gastrodiplomasi
						 
 Küresel dünyanın giderek birbirine bağlı hale geldiği bu dönemde, kültürlerarası etkileşim
ve anlayışın önemi her zamankinden daha belirgin hale gelmiştir. Çeşitli kültürel arka
planlara sahip toplumlar arasında köprüler kurmanın yollarını ararken, 
  | 
				
7 | 
					Gaziantep Ticaret Odası Hayat Boyu Rekabet Projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi AB İPA Programı, Proje No:TR07-H2.01-02/238
						 
 Eğitim ve İstihdam Projesi 
  | 
				
8 | 
					Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi AB İPA Programı, Referans No: İŞKUR-PWE-208
						 
 Eğitim ve İstihdam Projesi 
  | 
				
9 | 
					Host ve Hosteslik Eğitimi
						 
 Eğitim Projesi 
  | 
				
10 | 
					Gaziantepte Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması Projesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Proje No: TRC1-19/GASTRO-1/0014
						 
 Eğitim Projesi 
  | 
				
11 | 
					Gaziantep Halep Mutfak Kültürünün Tanınması, Karşılaştırılması ve Tanıtılması, Devlet PlanlamaTeşkilatı, Proje No: DPT- KM-K-08-11
						 
 Araştırma Projesi 
  | 
				
1 | 
					E. M. ÖZDİLEK ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
						 
 Öğretmen 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					ANKARA SERGAH OTEL
						 
 Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 
  | 
				
3 | 
					ANKARA ULAŞAN OTEL
						 
 Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 
  | 
				
4 | 
					TADIM PİZZA
						 
 Garson (Servis Elemanı) 
  | 
				
5 | 
					TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI ÇEŞME DİNLENME TESİSLERİ
						 
 Garson (Servis Elemanı) 
  | 
				
6 | 
					İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
						 
 Stajyer (Öğrenci) 
  | 
				
7 | 
					MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
						 
 Stajyer (Öğrenci) 
  | 
				
8 | 
					ANKARA MERİT ALTINEL OTELİ
						 
 Stajyer (Öğrenci) 
  | 
				
1 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
3 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
4 | 
					Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: TAN AHMET,OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Iğdır Üniversitesi 
  | 
				
5 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: GÜNDÜZ AHMET,OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
6 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
7 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
8 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
9 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
10 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
11 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
12 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
13 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
14 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
15 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
16 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
17 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
18 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
19 | 
					Genel Turizm
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık 
  | 
				
20 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
21 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
22 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
23 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
24 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
25 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
26 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
27 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
28 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
29 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
30 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
31 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
32 | 
					Gaziantep Üniversitesi Ayıntâb Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
33 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
34 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
35 | 
					Alternatif Turizm
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gazi Kitabevi 
  | 
				
36 | 
					Turizmde Etik
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık 
  | 
				
37 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
38 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
39 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
40 | 
					Konaklama İşletmelerinde Motivasyon Bozuklukları ve İş Tatmini
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Ekin Basım Yayın Dağıtım 
  | 
				
41 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
42 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
43 | 
					Gaziantep-Halep Mutfak Kültürü ve Yemekleri: Benzerlikler ve Farklılıklar
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,TOKUZ GONCA 
 , Yayın Yeri: Fersa Ofset 
  | 
				
44 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
45 | 
					Ağırlama İşletmelerinde Girişimcilik ve İnovasyon: Endüstri 4.0 Perspektifinde Bir Uygulama
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gazi Kitabevi 
  | 
				
46 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
47 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
48 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
49 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
50 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
51 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
52 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
53 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
54 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
55 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
56 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
57 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergis
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
58 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
59 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
60 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
61 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
62 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
63 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
64 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
65 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
66 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
67 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
68 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
69 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
70 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
71 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
72 | 
					Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
						 
       Yazar Adı: OLCAY ATINÇ 
 , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi 
  | 
				
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2014-2015 | SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLER | Türkçe | 3 | 
| 2 | 2014-2015 | TURİZM İŞLETMECİLİĞİNDE SEÇME KONULAR | Türkçe | 3 | 
| 3 | 2014-2015 | SAĞLIK KURUMLARINDA PERFORMANS YÖNETİMİ | Türkçe | 3 | 
| 4 | 2019-2020 | Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Etik | Türkçe | 3 | 
| 5 | 2019-2020 | Turizm İşletmelerinde İletişim | Türkçe | 3 | 
| 6 | 2013-2014 | SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Türkçe | 3 | 
| 7 | 2013-2014 | TURİZM İŞLETMELERİNDE LİDERLİK VE MOTİVASYON | Türkçe | 2 | 
| 8 | 2013-2014 | TURİZM İŞLETMECİLİĞİNDE SEÇME KONULAR | Türkçe | 3 | 
| 9 | 2013-2014 | SEMİNER | Türkçe | 2 | 
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2012-2013 | PROGRAM GELİŞTİRMEYE GİRİŞ | Türkçe | 3 | 
| 2 | 2013-2014 | EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ | Türkçe | 3 | 
| 3 | 2013-2014 | TÜRK EĞİTİM TARİHİ | Türkçe | 2 | 
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2014-2015 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 | 
| 2 | 2019-2020 | Kongre ve Fuar Yönetimi | Türkçe | 2 | 
| 3 | 2019-2020 | Girişimcilik | Türkçe | 2 | 
| 4 | 2011-2012 | ÖNBÜRO İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 | 
| 5 | 2011-2012 | GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 2 | 
| 6 | 2011-2012 | TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK | Türkçe | 2 | 
| 7 | 2011-2012 | İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 8 | 2011-2012 | SEYAHAT ACENTACILIĞI | Türkçe | 2 | 
| 9 | 2011-2012 | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 10 | 2012-2013 | TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI | Türkçe | 3 | 
| 11 | 2012-2013 | İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 12 | 2012-2013 | GENEL TURİZM | Türkçe | 2 | 
| 13 | 2012-2013 | SEYAHAT ACENTACILIĞI | Türkçe | 2 | 
| 14 | 2012-2013 | TURİZMDE REHBERLİK | Türkçe | 2 | 
| 15 | 2012-2013 | GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 2 | 
| 16 | 2013-2014 | TURİZMDE REHBERLİK | Türkçe | 2 | 
| 17 | 2013-2014 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 | 
| 18 | 2013-2014 | İŞLETME YÖNETİMİ | Türkçe | 3 | 
| 19 | 2013-2014 | İŞ ORGANİZASYONU | Türkçe | 3 | 
| 20 | 2013-2014 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 | 
| 21 | 2013-2014 | TURİZM COĞRAFYASI | Türkçe | 3 | 
| 22 | 2013-2014 | ÖNBÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 2 | 
| 23 | 2013-2014 | İLETİŞİM | Türkçe | 2 | 
| 24 | 2013-2014 | TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI | Türkçe | 3 | 
| Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Tamamlandı | Beş faktör kişilik özellikleri ve yönetici sessizliği arasındaki ilişkide karar verme stillerinin aracılık etkisi: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hizmet sunan 3, 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma | HARUN REŞİT GÜNDOĞAN | TezMerkezi | 2022 | 
| 2 | Tamamlandı | Mardin, Şanlıurfa ve Hatay illerinde bulunan üç, dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinin engelsiz turizm açısından değerlendirilmesi | AHMET BOZ | TezMerkezi | 2022 | 
| Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Tamamlandı | Y kuşağının helal gıda tüketim tutumu ve davranışsal niyetleri üzerindeki etkisini belirlemeye yönelik bir araştırma | RAMAZAN ASLAN | TezMerkezi | 2025 | 
| 2 | Tamamlandı | Profesyonel turist rehberlerinin verimliliklerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi | NURDANE TAŞ | TezMerkezi | 2024 | 
| 3 | Tamamlandı | Göç sonrası siyasal ve ekonomik kutuplaşma: Gaziantep kenti örneği | MEHMET UĞUR İZİROĞLU | TezMerkezi | 2024 | 
| 4 | Tamamlandı | Gaziantep'in ekoturizm potansiyelinin değerlendirilmesi: Sürdürülebilir turizm için ekoturizm rotasının belirlenmesi | ALİ AYKUT AYDOĞDU | TezMerkezi | 2023 | 
| 5 | Tamamlandı | Hizmet sektöründe yeşil örgütsel davranışın belirlenmesine yönelik bir araştırma | GÜLNUR SÜSLÜ | TezMerkezi | 2022 | 
| 6 | Tamamlandı | Lise öğrencilerinin turizm eğitimini tercih nedenlerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma | ERSİN OĞUZ | TezMerkezi | 2022 | 
| 7 | Tamamlandı | Gaziantep'in ve Hatay'ın gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılması hususunda yerel halkın bakış açısı | EVRİM YALDIZ | TezMerkezi | 2021 | 
| 8 | Tamamlandı | Aşçıların inovasyon davranışı düzeyleri ile füzyon mutfak ve moleküler gastronomi uygulamalarına bakış açıları | UĞUR BOZBAYIR | TezMerkezi | 2021 | 
| 9 | Devam Ediyor | Unesco Dünya Mirası geçici listesinde bulunan Gaziantep Livas ve Kastellerinin Tanıtılmasında Profesyonel Turist Rehberlerinin önemi | İPEK SUAT EREN | TezMerkezi | 2021 | 
| 10 | Tamamlandı | Kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline bakışı | NAZLI ÖZMEN ARISOY | TezMerkezi | 2021 | 
| 11 | Tamamlandı | Müşteri vatandaşlık davranışı ve birlikte değer oluşturma: Havayolları işletmeleri üzerine bir çalışma | ERCAN GÜLSOY | TezMerkezi | 2021 | 
| 12 | Tamamlandı | Malatya ili inanç turizmi potansiyeli: Battalgazi (Eski Malatya) ilçesi örneği | MİRAÇ YÜCEL BAŞER | TezMerkezi | 2021 | 
| 13 | Tamamlandı | Ön lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin pratik eğitime ilişkin görüşlerinin uygulama oteli perspektifinden belirlenmesi | MEHMET ESEN | TezMerkezi | 2020 | 
| 14 | Tamamlandı | Yiyecek-içecek işletmelerinde çalışanların mesleki tükenmişlik düzeylerinin işten ayrılma niyetine etkisi | MEHMET DEMİR | TezMerkezi | 2020 | 
| 15 | Tamamlandı | Otel işletmesi çalışanlarında örgütsel stres kaynaklarının iş performansına etkisi: Kahramanmaraş'ta bir uygulama | AHMET CUMA | TezMerkezi | 2020 | 
| 16 | Tamamlandı | Gaziantep'te ön lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin kariyer planlamaları ve turizm sektörüne ilişkin algılarının değerlendirilmesi | ÇAĞDAŞ PEKTAŞ | TezMerkezi | 2019 | 
| 17 | Tamamlandı | Yiyecek-içecek işletmelerinde algılanan hizmet kalitesinin ölçülmesi: Gaziantep şehrinde bir araştırma | ELİF GİRİTLİOĞLU | TezMerkezi | 2019 | 
| 18 | Tamamlandı | Festivallerin,destinasyon pazarlamasına olan yararları: 10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali örneği | CİHAN YAVUZ | TezMerkezi | 2019 | 
| 19 | Tamamlandı | Öğrencilerin iyimserlik ve kötümserlik kişilik özelliklerinin iletişim becerilerine olan etkisi: Gaziantep Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda yıllar itibarıyla bir kıyaslama | GÜL DOĞAN | TezMerkezi | 2019 | 
| 20 | Tamamlandı | Gümüşhane ili kamu çalışanlarının turizme bakış açılarının tespit edilmesine yönelik bir araştırma | ADİLE BEBEK | TezMerkezi | 2018 | 
| 21 | Tamamlandı | Kentsel rekreasyon alanlarında hizmet kalitesinin ölçümü (Gaziantep örneği) | GÜLCEREN MISIRLIOĞLU | TezMerkezi | 2018 | 
| 22 | Tamamlandı | Gaziantep Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnafların iletişim becerilerinin kendileri ve yerli turistler tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma | FEVZİ KARALAR | TezMerkezi | 2018 | 
| 23 | Tamamlandı | Bitlis ilinin turizm potansiyeli ve yerel halkın turizm olgusuna bakış açısı | YEŞİM ARABOĞA | TezMerkezi | 2018 | 
| 24 | Tamamlandı | Yerli ve yabancı turistlerin Trabzon ve Rize destinasyonlarına ilişkin memnuniyet durumlarının belirlenmesi | MEHMET KASAP | TezMerkezi | 2018 | 
| 25 | Tamamlandı | Türkiye'de turizm eğitimi alan lisans öğrencilerinin yükseköğrenim yaşam doyumlarının belirlenmesi | GÜRAY KARACIL | TezMerkezi | 2018 | 
| 26 | Tamamlandı | Turizm ve otelcilik meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim hizmet kalitesine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi (Türkiye örneği) | EŞREF AY | TezMerkezi | 2017 | 
| 27 | Tamamlandı | Yiyecek-içecek işletmelerinde karşılaşılan hizmet hata ve telafilerinin değerlendirilmesi | YAKUP KEMAL ÖZEKİCİ | TezMerkezi | 2016 | 
| 28 | Tamamlandı | Turizm eğitimi alan öğrencilerin staj eğitimi sürecinde yönetici ve işgören davranışlarının etik boyutunu değerlendirmeleri üzerine bir araştırma | METİN SÜRME | TezMerkezi | 2015 | 
| 29 | Tamamlandı | Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde turizm eğitimi almakta olan öğrencilerin turizm sektörüne yönelik görüşleri ile kariyer değerleri arasındaki ilişkinin karşılaştırılması | MEHMET DÜZGÜN | TezMerkezi | 2015 | 
| 30 | Tamamlandı | Profesyonel turist rehberlerinin sahip olması beklenen nitelikleri ile sergiledikleri performansın yerli turistler tarafından değerlendirilmesi | HARUN AKKÖZ | TezMerkezi | 2015 | 
| 31 | Tamamlandı | Gaziantep ilinin kültür turizmi potansiyelinin seyahat acentaları tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma | MAHMUT BARAKAZI | TezMerkezi | 2015 | 
| 32 | Tamamlandı | Otel işletmelerinde çalışan personelin sahip olduğu iletişim becerisinin yükseköğretim mezunu müşteriler tarafından değerlendirilmesine yönelik gaziantep'te bir uygulama | ESRA ÇIKMAZ | TezMerkezi | 2013 | 
| 33 | Tamamlandı | Otel işletmelerinde sosyal güvenlik haklarının uygulanmadüzeyinin personeller tarafından değerlendirilmesineyönelik bir araştırma | ERCAN İNCE | TezMerkezi | 2013 | 
1 | 
					III. Uluslararası İşletme ve Yönetim Bilimleri Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 28-29 Şubat 2020 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü
						 
 Yönetimi Geliştirme Teknikleri Semineri, 25-28 Eylül 2006 
  | 
				
3 | 
					II. Gastronomi Eğitimi Zirvesi
						 
 Katılımcı 
  | 
				
4 | 
					25. Ulusal Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi 
  | 
				
5 | 
					Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi
						 
 İl Sınav Koordinatörleri Toplantısı, 24-25 Ekim 2014 
  | 
				
6 | 
					7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi 
  | 
				
7 | 
					Gastronomi Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 22-25 Mart 2018 
  | 
				
8 | 
					II. İşletme ve Yönetim Bilimleri Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 22-24 Şubat 2019 
  | 
				
9 | 
					II. Gastronomi Turizmi Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 21-23 Eylül 2017 
  | 
				
10 | 
					KOSGEB
						 
 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 23 Mayıs 2014 
  | 
				
11 | 
					II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 20-22 Eylül 2018 
  | 
				
12 | 
					24. Ulusal Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi 
  | 
				
13 | 
					4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 19-21 Eylül 2019 
  | 
				
14 | 
					8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi 2024
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 17-20 Ekim 2024 
  | 
				
15 | 
					8. Ulusal ve 4. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
						 
 Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi, 19-20 Nisan 2019 
  | 
				
16 | 
					Voyage Hotels  Maxx Royal Resorts İnsan Kaynakları Departmanı
						 
 ”Sağdan Sağdan Geliyorlar” Uygulamalı Müşteri İlişkileri ve İletişim Eğitimi, 19 Mart 2019 
  | 
				
17 | 
					TÜBİTAK
						 
 Bilgilendirme ve Eğitim Semineri, 18 Ocak 2012 
  | 
				
18 | 
					İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
						 
 İş Dünyasında Profesyonellik Eğitimi, 17 Ağustos 2014 
  | 
				
19 | 
					Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı
						 
 297 Numaralı Servis Hizmetleri Kursu, 13-17 Ağustos 2001 
  | 
				
20 | 
					İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
						 
 Liderlik ve Yöneticilik Eğitimi, 16 Kasım 2014 
  | 
				
21 | 
					Orta Doğu Teknik Üniversitesi
						 
 Etkili Öğretim, Ar-Ge ve Topluma Hizmet Semineri, 14-16 Eylül 2006 
  | 
				
22 | 
					7. Ulusal ve 3. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
						 
 Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi, 15-16 Nisan 2018 
  | 
				
23 | 
					6. Ulusal 2. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
						 
 Sempozyum Başkanı, Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi, 15-16 Nisan 2017 
  | 
				
24 | 
					TÜBİTAK
						 
 Proje Süreç Eğitimi, 13-15 Ocak 2014 
  | 
				
25 | 
					Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
						 
 Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı, 12-14 Ekim 2011 
  | 
				
26 | 
					Gaziantep Üniversitesi, Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi
						 
 Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Çalıştayı, 11 Ekim 2012 
  | 
				
27 | 
					TÜBİTAK
						 
 Proje Yazma Eğitimi, 09-11 Haziran 2014 
  | 
				
28 | 
					I. Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu
						 
 Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi, 9-11 Mayıs 2018 
  | 
				
29 | 
					3. Ulusal Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi
						 
 Düzenleme Kurulu Üyesi, 07-09 Mayıs 2014 
  | 
				
30 | 
					Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: Gastrodiplomasi
						 
 Küresel dünyanın giderek birbirine bağlı hale geldiği bu dönemde, kültürlerarası etkileşim
ve anlayışın önemi her zamankinden daha belirgin hale gelmiştir. Çeşitli kültürel arka
planlara sahip toplumlar arasında köprüler kurmanın yollarını ararken, 
  | 
				
31 | 
					6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu
						 
 Düzenleme Kurulu Üyesi, 04-06 Ekim 2012 
  | 
				
32 | 
					İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
						 
 Satış ve Pazarlama Eğitimi, 06 Şubat 2015 
  | 
				
33 | 
					Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı
						 
 159 Numaralı Servis Teknikleri ve Uygulaması Kursu, 25 Mayıs-05 Haziran 1998 
  | 
				
34 | 
					II. Uluslararası Akademik Hayatta Etik Değer Sempozyumu
						 
 Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi, 02-04 Mayıs 2019 
  | 
				
35 | 
					III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 12-14 Ksım 2021 
  | 
				
36 | 
					7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi 2023
						 
 Bilim Kurulu Üyesi, 28-30 Eylül 2023 
  | 
				
37 | 
					25. Ulusal Turizm Kongresi
						 
 Bilim Kurulu Üyesi 
  |