Doçent BANU KOÇ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   banukoc@gantep.edu.tr      (0342) 360 34 80  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Temel İşlemler  Fermantasyon Teknolojileri

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

5 Adet
1
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri

Bölüm Adı: Püskürtmeli Dondurarak Kurutma Teknolojisi
Yazar(lar): KOÇ BANU,İŞLEROĞLU HİLAL
Yayın Yeri: Türkiye Klinikleri yayınevi ISBN: 978-625-395-382-9, TÜRKİYE, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Spray Drying for the Food Industry Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry

Bölüm Adı: Spray drying of egg components
Yazar(lar): KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Elsevier-Woodhead Publishing ISBN: 9780128197998, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
Spray Drying for the Food Industry

Bölüm Adı: Spray drying of egg components
Yazar(lar): KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Woodhead Publishing ISBN: 978-0-12-819799-8, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Cambridge, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Food Powders Properties and Characterization

Bölüm Adı: Food Powders Bulk Properties
Yazar(lar): KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, BAYSAN ULAŞ
Yayın Yeri: Springer ISBN: 978-3-030-48907-6, İSVİÇRE, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
5
Food Powders Properties and Characterization

Bölüm Adı: Food Powders Particle Properties
Yazar(lar): BAYSAN Ulaş,KOÇ MEHMET,KOÇ BANU
Yayın Yeri: Springer ISBN: 978-3-030-48907-6, İSVİÇRE, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

35 Adet
1
Extraction and Characterization of Loquat Seed Starch: A Potential Alternative Starch Source

Çaylak Şerife,KOÇ BANU
Yayın Yeri: Food Health and Technology Innovations
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ASOS
2
Physicochemical Characteristics of Powdered Sirkencubin Sherbet: A Comparison of Spray Drying and Freeze-Drying Techniques

Deniz Münevver,KOÇ BANU
Yayın Yeri: Food Health and Technology Innovations
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ASOS
3
Enrichment of White Wheat Bread with Pistachio Hulls and Grape Seeds: Effect on Bread Quality Characteristics

KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI GAMZE
Yayın Yeri: Applied Sciences
İngilizce, Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Etnik Mutfak Olarak Türkiye’de Yaşayan Gürcülerin Mutfak Kültürünü Belirlemeye Yönelik Çalışma; Samsun Gürcüleri Örneği

ÖZTÜRK GÜLSEVDİ, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Journal of Social Human and Administratives Sciences
Türkçe, Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ISI
5
Cittaslow Kentlerde Yaşayan Halkın Slow Food Algı Düzeyinin Belirlenmesi

MISIR SAMET, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Turkish Journal of Agriculture – Food Science and Technology (TURJAF)
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
Farklı Kurutma Ajanları Eklenmesinin Dondurarak Kurutulmuş Hünnabın Fizikokimyasal Özellikleri ve Sorpsiyon Davranışı Üzerine Etkisi

KOÇ BANU, YÖRÜKOĞLU TARIK
Yayın Yeri: Turkish Journal of Agriculture – Food Science and Technology (TURJAF)
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
Turkish Culinary Culture from The Past to The Present

DİLMEÇ HAVVA, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Food Health and Technology Innovations
Türkçe, Basılı, 2023

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Asos, Ebsco
8
The Use of Pumpkin and Melon Seeds Milk in The Field of Gastronomy

KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Food Health and Technology Innovations
Türkçe, Basılı, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Asos, Ebsco
9
Hot air-assisted radiofrequency drying of avocado: Drying behavior and the associated effect on the characteristics of avocado powder

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇ BANU, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Sorption behavior and storage stability of microencapsulated transglutaminase by ultrasonic spray–freeze–drying

KOÇ BANU, İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Yoghurt Production Potential of Lactic Acid Bacteria Isolated from Leguminous Seeds and Effects of Encapsulated Lactic Acid Bacteria on Bacterial Viability and Physicochemical and Sensory Properties of Yoghurt

KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: JOURNAL OF CHEMISTRY
İngilizce, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Microencapsulation of Microbial Transglutaminase by Ultrasonic Spray-Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: Food and Bioprocess Technology
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Optimization of microencapsulation conditions of transglutaminase by freeze drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTMA İŞLEMİNİNMALTODEKSTRİNİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, İŞLEROĞLU HİLAL
Yayın Yeri: THE JOURNAL OF FOOD
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
15
Drying of Biotechnological Materials: Spray-Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
16
Ultrasonic spray-freeze drying of partially purified microbial transglutaminase

İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
Yayın Yeri: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
KIMIZIN TÜRKİYE’DE İÇECEK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ BAKIMINDAN GASTRONOMİ İNDEKSİNİN OLUŞTURULMASI

AKKAYA AYŞENUR, KOÇ BANU
Yayın Yeri: THE JOURNAL OF ACADEMIC SOCIAL SCIENCE
Türkçe, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  SOBIAD, ASOS, SIS,OAJI
18
Past, Present and Tomorrow of Baklava

AKKAYA AYŞENUR,KOÇ BANU
Yayın Yeri: International Rural Tourism and Development Journal
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  ULAKBİM, dergipark
19
Ekolojik Turizm Kavramı: Fethiye Örneği

ÜZÜMCÜ Ozan Orhan, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Research Journal Of Agricultural Sciences-Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
20
Past, Present and Tomorrow of Baklava

AKKAYA SAMAV AYŞENUR, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Uluslararası Kırsal Turizm Ve Kalkınma Dergisi (IRTAD)
İngilizce, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
21
Enhancement of microbial transglutaminase production from Streptomyces sp.

TÜRKER İZZET, Domurcuk Gökhan, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Ukrainian Food Journal
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO; CABI full text; CAS Source Index (CASSI)
22
Rheological behavior of reconstituted yoghurt powder An optimization study

YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: POWDER TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Physical properties of yoghurt powder produced by spray drying

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BALKIR PINAR
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology, Mysore
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
The effects of moisture on physical properties of spray dried egg powder

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, Özlühan Güngör, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Effects of formulation on stability of spray dried egg

KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, Özlühan Güngör, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, Gonca Susyal, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Physicochemical Characterization of Whole Egg Powder Microencapsulated by Spray Drying

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, Gonca Susyal, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Toz gıdaların fiziksel karakterizasyon özellikleri

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı, 2011

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  CAB Abstracts, Global Health, Food Science and Technology Abstracts (FSTA), Inde
28
Improving Functionality of Whole Egg Powder by the Addition of Gelatine Lactose and Pullulan

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, SUSYAL Gonca, YILMAZER MELİKE, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Storage stability of spray dried yoghurt powder

BALKIR PINAR, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Milchwissenschaft-Milk Science International
İngilizce, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Functional and physicochemical properties of whole egg powder effect of spray drying conditions

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, Gonca Susyal, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Spray Drying of Yogurt Optimization of Process Conditions for Improving Viability and Other Quality Attributes

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
32
Moisture Sorption Isotherms and Storage Stability of Spray Dried Yogurt Powder

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Yanıt Yüzey Yöntemi ve Gıda İşleme Uygulamaları

KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Gıda Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2010

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
34
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Gıda Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı+Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
35
Modelling bulk density porosity and shrinkage of quince during drying The effect of drying method

KOÇ BANU, EREN İSMAİL, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

44 Adet
1
Baklagillerden (Börülce, Bakla) İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakterilerinin Yoğurt Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi

KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD-3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics
TÜRKİYE, İstanbul, Türkçe, 06.05.2022

Ulusal  Özet bildiri
2
Baklagillerden İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakterilerinin Yoğurt Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi

KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: 7th International Zeugma Conference on Scientific Researches
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 21.01.2022

Ulusal  Tam metin bildiri
3
FESLEĞEN PÜRESİNİN İNFRARED VE DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ İLE KURUTULMASI

ATAR GAMZE, KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Ulusal  Tam metin bildiri
4
MARİNASYON İŞLEMİNDE KULLANILAN AROMATİK BİTKİLER

ÇAĞLAR NAZAN, KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Ulusal  Tam metin bildiri
5
SİRKE ÇEŞİTLERİ VE GASTRONOMİ ALANINDA KULLANIMI

KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Ulusal  Tam metin bildiri
6
EKMEK HAMURUNUN ANTİOKSİDAN VE FENOLİK MADDE BAKIMINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR

ATAR GAMZE, KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Ulusal  Tam metin bildiri
7
Moisture Sorption Characteristics of Pistachio

KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI Gamze, ÇAĞLAR NAZAN
Yayın Yeri: IDS 2018: 21st International Drying Symposium
İSPANYA, Valencia, İngilizce, 11.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
8
Functional properties of dried tarragon affected by drying method

KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI Gamze, ÇAĞLAR NAZAN
Yayın Yeri: IDS 2018 21st International Drying Symposium
İSPANYA, Valencia, İngilizce, 11.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
EFFECT OF THE USE OF HERBS and SPICES ON MEAT QUALITY: A REVIEW

ÇAĞLAR NAZAN, KOÇ BANU
Yayın Yeri: UMTEB III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 21.06.2018

Ulusal  Özet bildiri
10
THE ROLE OF TRADITIONAL FOOD PRODUCTS IN GASTRONOMY TOURISM

ÇAĞLAR NAZAN, ATAR KAYABAŞI Gamze, KOÇ BANU
Yayın Yeri: UMTEB III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 21.06.2018

Ulusal  Özet bildiri
11
Improving functionality of whole avocado powder by the addition of maltodextrin, inulin and xanthan gum

KOÇ BANU, Kerti Mert
Yayın Yeri: 9th Central European Congress on Food
ROMANYA, Sibiu, İngilizce, 24.05.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
Drying Kinetics of Coriander Leaf in a Microwave Dryer

KOÇ BANU
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
13
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.

KOÇ BANU, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
PORTEKİZ, Faro, İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Optimization of Microencapsulation Conditions of Transglutaminase Enzyme by Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
PORTEKİZ, Faro, İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Microbial transglutaminase production using industrial food wastes

TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: European BiotechnologyCongress 2017
HIRVATİSTAN, Dubrovnik, İngilizce, 25.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
16
Spray-Freeze Drying of Bioproducts

İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF)
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
17
Effects of Homogenization Conditions on Microbial Transglutaminase Activity during Microencapsulation

TÜRKER İZZET, İŞLEROĞLU HİLAL, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
Yayın Yeri: The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
18
Microencapsulation and its applications in essential oil technology.

KOÇ BANU
Yayın Yeri: 1th International Congress on Medicinal Aromatic Plants "Natural and Healthy Life"
TÜRKİYE, Konya, İngilizce, 10.05.2017

Ulusal  Özet bildiri
19
Baklavanın Dünü, Bugünü ve Yarını

KOÇ BANU, SAMAV AYŞENUR
Yayın Yeri: 1th INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
TÜRKİYE, Bursa, Türkçe, 04.05.2017

Ulusal  Özet bildiri
20
TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTULMASI

İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Edirne, Türkçe, 05.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
21
PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTMA İŞLEMİNİN TOZ ÜRÜN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

TÜRKER İZZET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Edirne, Türkçe, 05.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
22
Partial Purification of Microbial Transglutaminase from the Broth Culture of Streptomyces mobaraensis

TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: ISEKI Food2016 Conference
AVUSTURYA, Viyana, İngilizce, 06.07.2016

Uluslararası  Özet bildiri
23
INNOVATIONS IN DRYING OF BIOTECHNOLOGICAL MATERIEALS

İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being
UKRAYNA, Kiev, İngilizce, 23.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
24
ENHANCEMENT OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE PRODUCTION FROM STREPTOMYCES SP

Türker İzzet, Domurcuk Gökhan, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: 8th Central European Congress on Food 2016Food Science for Well-being
UKRAYNA, Kiev, İngilizce, 23.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
25
Production of pistachio nut

KOÇ BANU, TEKİN HÜSEYİN
Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
BOSNA HERSEK, Sarajevo, İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
26
Baklava

KOÇ BANU, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
BOSNA HERSEK, Sarajevo, Türkçe, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
27
Kurutulmuş Elma, Muz ve Havucun Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Kurutma Koşullarının Etkisi

KOÇ BANU, KESEN SONGÜL, ÖZKARA KEVSER TUBA
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III, "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
TÜRKİYE, Denizli, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
28
Toz İçeceklerin Rekonstitüsyon Özellikleri

KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III, "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
TÜRKİYE, Denizli, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
29
Glass Transition And Sorption Behaviour Of Spray Dried Maltodextrin

KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 19th International Drying Symposium
FRANSA, Lyon, İngilizce, 24.08.2014

Uluslararası  Tam metin bildiri
30
The Effect of Spray Drying Processing Conditions on Physical Properties of Spray Dried Maltodextrin

KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 9th Baltic Conference on Food Science and Technology, FoodBalt 2014
LETONYA, Jelgava, İngilizce, 08.05.2014

Uluslararası  Tam metin bildiri
31
Optimization of operating conditions in conveyor drying of apple, banana and carrot

KOÇ BANU, KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Dream From Model Foods to Food Models
FRANSA, Nantes, İngilizce, 24.06.2013

Uluslararası  Özet bildiri
32
Yoğurt tozunun kinetik özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi

KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR
Yayın Yeri: 7.Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 24.11.2011

Ulusal  Özet bildiri
33
Stability and Rheological Behaviour of Olive Oil Water Emulsions Containing Maltodextrin and Whey Protein Isolate

GÜNGÖR Özlühan, KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Özet bildiri
34
Moisture sorption isotherms and shelf life estimation of microencapsulated egg powder

GÜNGÖR Özlühan, KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, SUSYAL Gonca, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
35
Microencapsulation of pasteurized whole egg by spray drying

KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, SUSYAL Gonca, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 17th International Drying Symposium (IDS 2010)
ALMANYA, Magdeburg, İngilizce, 03.10.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
36
Physicochemical properties of microencapsulated egg powders produced by spray drying

KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, güngör özlühan, güney uğur, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, susyal gonca, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 17th International Drying Symposium (IDS 2010)
ALMANYA, Magdeburg, İngilizce, 03.10.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
37
The Changes in Fatty Acid Composition During Spray Drying of Whole Egg

SUSYAL Gonca, KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 5th Central European Congress on Food (CEFood 2010)
SLOVAKYA, Bratislava, İngilizce, 19.05.2010

Uluslararası  Özet bildiri
38
The Effect Of Spray Drying Processing Conditions On The Functional Properties Of Egg Powder

KOÇ MEHMET, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, SUSYAL Gonca, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 5th Central European Congress on Food (CEFood 2010)
SLOVAKYA, Bratislava, İngilizce, 19.05.2010

Uluslararası  Özet bildiri
39
Kurutma Koşullarının Yoğurdun Fonksiyonel ve Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 06.11.2009

Ulusal  Tam metin bildiri
40
Yoğurt Tozunun Depolama Sırasında Bazi Kalite Özelliklerinin Değişiminin Belirlenmesi

BALKIR PINAR, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
TÜRKİYE, Denizli, Türkçe, 21.05.2009

Ulusal  Özet bildiri
41
Moisture sorption characteristics of spray dried yoghurt powder

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BALKIR PINAR
Yayın Yeri: 8th International Conference Of Food Physicists Physics And Physical Chemistry Of Food
BULGARİSTAN, Plovdiv, İngilizce, 24.09.2008

Uluslararası  Özet bildiri
42
Rheological behaviour of reconstituted yoghurt powder

YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, YILMAZ TUNCAY, Gürbüz Can, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 8th International Conference Of Food Physicists Physics And Physical Chemistry Of Food
BULGARİSTAN, Plovdiv, İngilizce, 24.09.2008

Uluslararası  Özet bildiri
43
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları

KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Türkiye 10. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Erzurum, Türkçe, 21.05.2008

Ulusal  Özet bildiri
44
The effect of drying method on bulk density porosity and shrinkage of quince

KOÇ BANU, EREN İSMAİL, ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 5 th International Congress on Food Technology "Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World"
YUNANİSTAN, Selanik, İngilizce, 09.03.2007

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

16 Adet
1
antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin duyusal özellikleri üzerine etkisi


31.10.2019 - 16.02.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Püskürtmeli kurutmada damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi


29.09.2011 - 18.06.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Toz Puding Karışımlarında Hızlandırılmış Raf Ömrü Analizleri Uygulayarak Sürdürülebilir Ambalajlama Çalışmaları


28.12.2020 - 03.11.2022
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
4
kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu


22.11.2019 - 22.06.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
5
Zeytinyağının Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Mikroenkapsülasyonunun D-Optimal Dizayn ile Optimizayonu


21.04.2011 - 06.06.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi


20.04.2009 - 09.02.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Püskürtmeli Kurutma İşlem Koşullarının Yoğurt Tozunun Fonksiyonelliği ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Yoğurt Tozunun Depolama Stabilitesinin Araştırılması

Bu çalışmada püskürtmeli kurutucuda yoğurt tozu üretimi için optimum kurutma koşulları yanıt yüzey yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Optimizasyon çalışmasında hava giriş sıcaklığı (150–180°C), hava çıkış sıcaklığı (60–90°C) v
20.04.2007 - 20.04.2008
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
8
Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Yoğurt Tozu Üretim Koşullarının Optimizasyonu


19.10.2006 - 30.08.2008
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
9
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi


15.11.2008 - 15.11.2010
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
10
Geri Dönüştürülebilir ve Sürdürülebilir Özellikte Ambalaj Malzemelerinin ve Depolama Sıcaklığının Antep Fıstığı (Pistacia vera L.) Tozunun Kalite Özelliklerindeki Değişimine Etkilerinin İncelenmesi


15.01.2023 - 15.01.2024
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
11
mikroenkapsülasyon tekniğinin doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinin depolama ve yoğurt içerisindeki stabiliteleri üzerine etkisinin araştırılması

Bu çalışmada baklagillerden izole edilen laktik asit bakterilerinin, yoğurdun depolama süresince canlılığının korunması için ekstrüzyon yöntemi ile mikroenkapsüle edilmesi ve mikroenkapsülasyon tekniğinin yoğurdun fizikokimyasal, duyusal, mikrobiyolo
07.11.2019 - 01.12.2022
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
12
doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinden yoğurt yapımı ve üretilen yoğurtların duyusal özelliklerinin belirlenmesi


07.11.2019 - 22.04.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
13
doğal kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin asidifikasyon özelliklerinin, proteolitik aktivitelerinin, ekzopolisakkarit (eps) üretiminin belirlenmesi


07.11.2019 - 13.12.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
14
Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi


01.09.2015 - 26.03.2018
-Tübitak 3501,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
15
Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli-Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi

3501 - Kariyer
01.09.2015 - 01.12.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
16
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"

Gastrodiplomasi
01.03.2024 - 30.12.2024
Diğer (Uluslararası),   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

2 Adet
1
DİSKLİ ANTEP FISTIĞI ÇITLATMA MAKİNESİ

Patent Başvuru Sahipleri: Hüseyin Tekin,Ömer Uçtu,Banu KOÇ , Patent Buluş Sahipleri: Hüseyin Tekin,Banu Koç,Ömer Uçtu
Patent No: 2016/11020, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI

Üçlü (triadic)  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
2
Antep Fıstığı Likörü

Patent Başvuru Sahipleri: Banu KOÇ,Oya Özkanlı , Patent Buluş Sahipleri: Önder Taşdemir,Banu Koç,Oya Özkanlı
Patent No: TR 2016 10627 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
2 2015-2016 Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
3 2017-2018 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
4 2017-2018 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Türkçe 2
5 2017-2018 Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi Türkçe 2
6 2018-2019 MOLEKÜLER GATRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
7 2018-2019 Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler Türkçe 3
8 2018-2019 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
9 2018-2019 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
10 2019-2020 GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER Türkçe 3
11 2019-2020 MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
12 2020-2021 MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
13 2020-2021 GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER Türkçe 3
14 2019-2020 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
15 2019-2020 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
16 2020-2021 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
17 2020-2021 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
18 2021-2022 Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler Türkçe 3
19 2021-2022 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 3
20 2021-2022 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
21 2022-2023 Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler Türkçe 3
22 2022-2023 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 MESLEKİ ETİK Türkçe 2
2 2016-2017 MESLEKİ İNGİLİZCE-1 Türkçe 4
3 2015-2016 MESLEKİ İNGİLİZCE-2 Türkçe 4
4 2015-2016 MESLEKİ İNGİLİZCE-1 Türkçe 4
5 2015-2016 ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI VE KANUNLARI Türkçe 4
6 2016-2017 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
7 2015-2016 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
8 2015-2016 RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ Türkçe 2
9 2015-2016 YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM Türkçe 4
10 2018-2019 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
11 2017-2018 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
12 2018-2019 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
13 2017-2018 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
14 2018-2019 MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ Türkçe 2
15 2017-2018 MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ Türkçe 2
16 2017-2018 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
17 2018-2019 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
18 2018-2019 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
19 2018-2019 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
20 2018-2019 Matematik Türkçe 2
21 2018-2019 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
22 2018-2019 Bitirme Projesi-II Türkçe 2
23 2019-2020 İçecekeler ve Özellikleri Türkçe 2
24 2019-2020 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Türkçe 4
25 2019-2020 BİTİRME PROJESİ-I Türkçe 2
26 2019-2020 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
27 2020-2021 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
28 2019-2020 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
29 2019-2020 Matematik Türkçe 2
30 2019-2020 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
31 2019-2020 Moleküler Gastronomiye Giriş Türkçe 2
32 2019-2020 Modern Mutfak Türkçe 5
33 2019-2020 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
34 2019-2020 Bitirme Projesi -II Türkçe 2
35 2019-2020 Etkinliklere Katılım Türkçe 2
36 2020-2021 Ürün İşleme Teknikleri Türkçe 3
37 2020-2021 İçecekler ve Özellikleri Türkçe 2
38 2020-2021 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
39 2020-2021 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
40 2020-2021 Matematik Türkçe 2
41 2020-2021 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
42 2020-2021 Moleküler Gastronomiye Giriş Türkçe 2
43 2020-2021 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
44 2020-2021 Bitirme Projesi-II Türkçe 2
45 2021-2022 Ürün İşleme Teknikleri Türkçe 3
46 2021-2022 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
47 2021-2022 Restoranlarda Ambalajlama ve Depolama Türkçe 2
48 2021-2022 İçecekler ve Özellikleri Türkçe 2
49 2021-2022 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
50 2021-2022 Matematik Türkçe 2
51 2021-2022 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
52 2021-2022 Moleküler Gastronomiye Giriş Türkçe 2
53 2021-2022 Bitirme Projesi-II Türkçe 2
54 2022-2023 Ürün İşleme Teknikleri Türkçe 3
55 2022-2023 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
56 2022-2023 Restoranlarda Ambalajlama ve Depolama Türkçe 2
57 2022-2023 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2011-2012 Gıda Kodeksi ve Standartları Türkçe 1
2 2012-2013 Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri Türkçe 1
3 2011-2012 Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri Türkçe 1
4 2011-2012 Gıda Depoculuğu Türkçe 1
5 2011-2012 Gıdaların Ambalajlanması Türkçe 1
6 2014-2015 İstatistik I Türkçe 1
7 2013-2014 İstatistik I Türkçe 1
8 2012-2013 İstatistik I Türkçe 1
9 2011-2012 İstatistik I Türkçe 1
10 2013-2014 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
11 2014-2015 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
12 2012-2013 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
13 2011-2012 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
14 2011-2012 Mesleki İngilizce Türkçe 1
15 2012-2013 Kabuklu Kuruyemiş Teknolojisi Türkçe 1
16 2011-2012 Proje Üretimi ve Ürün Geliştirme Türkçe 1
17 2014-2015 İstatistik II Türkçe 1
18 2013-2014 İstatistik II Türkçe 1
19 2014-2015 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1
20 2013-2014 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1
21 2012-2013 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinin starter kültür potansiyellerinin belirlenmesi ve mikroenkapsülasyon EDA ELGİN KILIÇ TezMerkezi 2022
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Dîvân-u Lugâti't Türk'te Yer Alan Yeme-İçme (Mutfak) Kültürüne Dair Kavramlar ESRA SÖĞÜT GÜLMEZ TezMerkezi 2025
2 Tamamlandı Sürdürülebilir gastronomi açısından yenidünya çekirdeği nişastasının üretimi ve kullanımı ŞERİFE ÇAYLAK TezMerkezi 2024
3 Tamamlandı Geleneksel Türk şerbetlerinin tarihsel süreçteki gelişimi ve alternatif kullanımları MÜNEVVER DENİZ TezMerkezi 2024
4 Devam Ediyor DENİZ ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNE KARŞI ALGININ ÖLÇÜLMESİ: ANTALYA VE GAZİANTEP ÜZERİNE KARŞILAŞTIRILMALI BİR ANALİZ ALİ ÖZEROL TezMerkezi 2022
5 Tamamlandı Geçmişten günümüze Türk mutfak kültürü ve ısıl pişirme teknikleri HAVVA DİLMEÇ TezMerkezi 2021
6 Tamamlandı Festival ziyaretçilerinin sadakatlerini etkileyen faktörlerin analizi: Gaziantep Gastronomi Festivali örneği ATIF AKKİL TezMerkezi 2021
7 Tamamlandı Kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu NAZAN ÇAĞLAR TezMerkezi 2021
8 Tamamlandı Gastroturistlerin anı ve tatmin düzeylerinin destinasyon sadakatine etkisi: Gaziantep ili örneği YUSUF BAYATKARA TezMerkezi 2021
9 Tamamlandı Antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin kalite özellikleri üzerine etkisi GAMZE ATAR KAYABAŞI TezMerkezi 2021
10 Tamamlandı Kabak ve kavun çekirdeği bitkisel sütünün gastronomi alanında kullanımı AYŞE ASLI KARLI TezMerkezi 2021
11 Tamamlandı Slow food algısının ölçülmesi ve yerel gıda alımına etkisi: Gökçeada örneği SAMET MISIR TezMerkezi 2021
12 Tamamlandı Doğal kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinden yoğurt üretimi ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi BURAK BAYRAK TezMerkezi 2021
13 Tamamlandı Etnik gıdaya yönelik tutum ile kültürleşme, kültürel açıklık ve neofobi'nin ilişkisi: Samsun Gürcü mutfağı örneği GÜLSEVDİ ÖZTÜRK TezMerkezi 2019
14 Tamamlandı Slow food'a ilişkin turist motivasyonlarının tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Germiyan Köyü örneği NESRİN ÖZER TezMerkezi 2019
15 Tamamlandı Gastronomi kültürü ve gastronomi turizmi açısından Likya bölgesini ziyaret eden turistler üzerine bir inceleme ORHAN OZAN ÜZÜMCÜ TezMerkezi 2018
16 Tamamlandı Depolama işleminin baklavanın duyusal kalitesi üzerine etkisi AYŞENUR AKKAYA TezMerkezi 2017