GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1 |
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri
Bölüm Adı: Püskürtmeli Dondurarak Kurutma Teknolojisi |
---|---|
2 |
Spray Drying for the Food Industry Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry
Bölüm Adı: Spray drying of egg components |
3 |
Spray Drying for the Food Industry
Bölüm Adı: Spray drying of egg components |
4 |
Food Powders Properties and Characterization
Bölüm Adı: Food Powders Bulk Properties |
5 |
Food Powders Properties and Characterization
Bölüm Adı: Food Powders Particle Properties |
1 |
Extraction and Characterization of Loquat Seed Starch: A Potential Alternative Starch Source
Çaylak Şerife,KOÇ BANU
|
---|---|
2 |
Physicochemical Characteristics of Powdered Sirkencubin Sherbet: A Comparison of Spray Drying and Freeze-Drying Techniques
Deniz Münevver,KOÇ BANU
|
3 |
Enrichment of White Wheat Bread with Pistachio Hulls and Grape Seeds: Effect on Bread Quality Characteristics
KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI GAMZE
|
4 |
Etnik Mutfak Olarak Türkiye’de Yaşayan Gürcülerin Mutfak Kültürünü Belirlemeye Yönelik Çalışma; Samsun Gürcüleri Örneği
ÖZTÜRK GÜLSEVDİ, KOÇ BANU
|
5 |
Cittaslow Kentlerde Yaşayan Halkın Slow Food Algı Düzeyinin Belirlenmesi
MISIR SAMET, KOÇ BANU
|
6 |
Farklı Kurutma Ajanları Eklenmesinin Dondurarak Kurutulmuş Hünnabın Fizikokimyasal Özellikleri ve Sorpsiyon Davranışı Üzerine Etkisi
KOÇ BANU, YÖRÜKOĞLU TARIK
|
7 |
Turkish Culinary Culture from The Past to The Present
DİLMEÇ HAVVA, KOÇ BANU
|
8 |
The Use of Pumpkin and Melon Seeds Milk in The Field of Gastronomy
KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
|
9 |
Hot air-assisted radiofrequency drying of avocado: Drying behavior and the associated effect on the characteristics of avocado powder
ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇ BANU, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
10 |
Sorption behavior and storage stability of microencapsulated transglutaminase by ultrasonic spray–freeze–drying
KOÇ BANU, İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET
|
11 |
Yoghurt Production Potential of Lactic Acid Bacteria Isolated from Leguminous Seeds and Effects of Encapsulated Lactic Acid Bacteria on Bacterial Viability and Physicochemical and Sensory Properties of Yoghurt
KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
|
12 |
Microencapsulation of Microbial Transglutaminase by Ultrasonic Spray-Freeze Drying
İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
|
13 |
Optimization of microencapsulation conditions of transglutaminase by freeze drying
İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
|
14 |
PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTMA İŞLEMİNİNMALTODEKSTRİNİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, İŞLEROĞLU HİLAL
|
15 |
Drying of Biotechnological Materials: Spray-Freeze Drying
İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
|
16 |
Ultrasonic spray-freeze drying of partially purified microbial transglutaminase
İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
|
17 |
KIMIZIN TÜRKİYE’DE İÇECEK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ BAKIMINDAN GASTRONOMİ İNDEKSİNİN OLUŞTURULMASI
AKKAYA AYŞENUR, KOÇ BANU
|
18 |
Past, Present and Tomorrow of Baklava
AKKAYA AYŞENUR,KOÇ BANU
|
19 |
Ekolojik Turizm Kavramı: Fethiye Örneği
ÜZÜMCÜ Ozan Orhan, KOÇ BANU
|
20 |
Past, Present and Tomorrow of Baklava
AKKAYA SAMAV AYŞENUR, KOÇ BANU
|
21 |
Enhancement of microbial transglutaminase production from Streptomyces sp.
TÜRKER İZZET, Domurcuk Gökhan, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
|
22 |
Rheological behavior of reconstituted yoghurt powder An optimization study
YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
23 |
Physical properties of yoghurt powder produced by spray drying
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BALKIR PINAR
|
24 |
The effects of moisture on physical properties of spray dried egg powder
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, Özlühan Güngör, ERTEKİN FİGEN
|
25 |
Effects of formulation on stability of spray dried egg
KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, Özlühan Güngör, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, Gonca Susyal, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
26 |
Physicochemical Characterization of Whole Egg Powder Microencapsulated by Spray Drying
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, Gonca Susyal, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
27 |
Toz gıdaların fiziksel karakterizasyon özellikleri
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
28 |
Improving Functionality of Whole Egg Powder by the Addition of Gelatine Lactose and Pullulan
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, SUSYAL Gonca, YILMAZER MELİKE, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, ERTEKİN FİGEN
|
29 |
Storage stability of spray dried yoghurt powder
BALKIR PINAR, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
30 |
Functional and physicochemical properties of whole egg powder effect of spray drying conditions
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, Gonca Susyal, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
31 |
Spray Drying of Yogurt Optimization of Process Conditions for Improving Viability and Other Quality Attributes
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
32 |
Moisture Sorption Isotherms and Storage Stability of Spray Dried Yogurt Powder
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
33 |
Yanıt Yüzey Yöntemi ve Gıda İşleme Uygulamaları
KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
34 |
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
35 |
Modelling bulk density porosity and shrinkage of quince during drying The effect of drying method
KOÇ BANU, EREN İSMAİL, ERTEKİN FİGEN
|
1 |
Baklagillerden (Börülce, Bakla) İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakterilerinin Yoğurt Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi
KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
|
---|---|
2 |
Baklagillerden İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakterilerinin Yoğurt Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi
KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
|
3 |
FESLEĞEN PÜRESİNİN İNFRARED VE DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ İLE KURUTULMASI
ATAR GAMZE, KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
|
4 |
MARİNASYON İŞLEMİNDE KULLANILAN AROMATİK BİTKİLER
ÇAĞLAR NAZAN, KOÇ BANU
|
5 |
SİRKE ÇEŞİTLERİ VE GASTRONOMİ ALANINDA KULLANIMI
KARLI AYŞE ASLI, KOÇ BANU
|
6 |
EKMEK HAMURUNUN ANTİOKSİDAN VE FENOLİK MADDE BAKIMINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR
ATAR GAMZE, KOÇ BANU
|
7 |
Moisture Sorption Characteristics of Pistachio
KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI Gamze, ÇAĞLAR NAZAN
|
8 |
Functional properties of dried tarragon affected by drying method
KOÇ BANU, ATAR KAYABAŞI Gamze, ÇAĞLAR NAZAN
|
9 |
EFFECT OF THE USE OF HERBS and SPICES ON MEAT QUALITY: A REVIEW
ÇAĞLAR NAZAN, KOÇ BANU
|
10 |
THE ROLE OF TRADITIONAL FOOD PRODUCTS IN GASTRONOMY TOURISM
ÇAĞLAR NAZAN, ATAR KAYABAŞI Gamze, KOÇ BANU
|
11 |
Improving functionality of whole avocado powder by the addition of maltodextrin, inulin and xanthan gum
KOÇ BANU, Kerti Mert
|
12 |
Drying Kinetics of Coriander Leaf in a Microwave Dryer
KOÇ BANU
|
13 |
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.
KOÇ BANU, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, KAYA AHMET
|
14 |
Optimization of Microencapsulation Conditions of Transglutaminase Enzyme by Freeze Drying
İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
|
15 |
Microbial transglutaminase production using industrial food wastes
TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
|
16 |
Spray-Freeze Drying of Bioproducts
İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET
|
17 |
Effects of Homogenization Conditions on Microbial Transglutaminase Activity during Microencapsulation
TÜRKER İZZET, İŞLEROĞLU HİLAL, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
|
18 |
Microencapsulation and its applications in essential oil technology.
KOÇ BANU
|
19 |
Baklavanın Dünü, Bugünü ve Yarını
KOÇ BANU, SAMAV AYŞENUR
|
20 |
TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTULMASI
İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, KOÇ BANU
|
21 |
PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTMA İŞLEMİNİN TOZ ÜRÜN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
TÜRKER İZZET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
|
22 |
Partial Purification of Microbial Transglutaminase from the Broth Culture of Streptomyces mobaraensis
TÜRKER İZZET, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
|
23 |
INNOVATIONS IN DRYING OF BIOTECHNOLOGICAL MATERIEALS
İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET, KOÇ BANU, TOKATLI MEHMET
|
24 |
ENHANCEMENT OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE PRODUCTION FROM STREPTOMYCES SP
Türker İzzet, Domurcuk Gökhan, TOKATLI MEHMET, İŞLEROĞLU HİLAL, KOÇ BANU
|
25 |
Production of pistachio nut
KOÇ BANU, TEKİN HÜSEYİN
|
26 |
Baklava
KOÇ BANU, PEKMEZ HATİCE
|
27 |
Kurutulmuş Elma, Muz ve Havucun Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Kurutma Koşullarının Etkisi
KOÇ BANU, KESEN SONGÜL, ÖZKARA KEVSER TUBA
|
28 |
Toz İçeceklerin Rekonstitüsyon Özellikleri
KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
29 |
Glass Transition And Sorption Behaviour Of Spray Dried Maltodextrin
KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
30 |
The Effect of Spray Drying Processing Conditions on Physical Properties of Spray Dried Maltodextrin
KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
31 |
Optimization of operating conditions in conveyor drying of apple, banana and carrot
KOÇ BANU, KESEN SONGÜL
|
32 |
Yoğurt tozunun kinetik özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi
KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR
|
33 |
Stability and Rheological Behaviour of Olive Oil Water Emulsions Containing Maltodextrin and Whey Protein Isolate
GÜNGÖR Özlühan, KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
34 |
Moisture sorption isotherms and shelf life estimation of microencapsulated egg powder
GÜNGÖR Özlühan, KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, SUSYAL Gonca, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
35 |
Microencapsulation of pasteurized whole egg by spray drying
KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, SUSYAL Gonca, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
36 |
Physicochemical properties of microencapsulated egg powders produced by spray drying
KOÇ BANU, KOÇ MEHMET, güngör özlühan, güney uğur, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, susyal gonca, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
37 |
The Changes in Fatty Acid Composition During Spray Drying of Whole Egg
SUSYAL Gonca, KOÇ MEHMET, KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, ERTEKİN FİGEN
|
38 |
The Effect Of Spray Drying Processing Conditions On The Functional Properties Of Egg Powder
KOÇ MEHMET, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, SUSYAL Gonca, ERTEKİN FİGEN, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
|
39 |
Kurutma Koşullarının Yoğurdun Fonksiyonel ve Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
40 |
Yoğurt Tozunun Depolama Sırasında Bazi Kalite Özelliklerinin Değişiminin Belirlenmesi
BALKIR PINAR, YILMAZER MELİKE, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
41 |
Moisture sorption characteristics of spray dried yoghurt powder
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, ERTEKİN FİGEN, BALKIR PINAR
|
42 |
Rheological behaviour of reconstituted yoghurt powder
YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, YILMAZ TUNCAY, Gürbüz Can, KOÇ BANU, ERTEKİN FİGEN
|
43 |
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları
KOÇ BANU, YILMAZER MELİKE, BALKIR PINAR, ERTEKİN FİGEN
|
44 |
The effect of drying method on bulk density porosity and shrinkage of quince
KOÇ BANU, EREN İSMAİL, ERTEKİN FİGEN
|
1 |
antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin duyusal özellikleri üzerine etkisi
|
---|---|
2 |
Püskürtmeli kurutmada damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi
|
3 |
Toz Puding Karışımlarında Hızlandırılmış Raf Ömrü Analizleri Uygulayarak Sürdürülebilir Ambalajlama Çalışmaları
|
4 |
kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu
|
5 |
Zeytinyağının Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Mikroenkapsülasyonunun D-Optimal Dizayn ile Optimizayonu
|
6 |
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi
|
7 |
Püskürtmeli Kurutma İşlem Koşullarının Yoğurt Tozunun Fonksiyonelliği ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Yoğurt Tozunun Depolama Stabilitesinin Araştırılması
Bu çalışmada püskürtmeli kurutucuda yoğurt tozu üretimi için optimum kurutma koşulları
yanıt yüzey yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Optimizasyon çalışmasında hava giriş
sıcaklığı (150–180°C), hava çıkış sıcaklığı (60–90°C) v
|
8 |
Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Yoğurt Tozu Üretim Koşullarının Optimizasyonu
|
9 |
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi
|
10 |
Geri Dönüştürülebilir ve Sürdürülebilir Özellikte Ambalaj Malzemelerinin ve Depolama Sıcaklığının Antep Fıstığı (Pistacia vera L.) Tozunun Kalite Özelliklerindeki Değişimine Etkilerinin İncelenmesi
|
11 |
mikroenkapsülasyon tekniğinin doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinin depolama ve yoğurt içerisindeki stabiliteleri üzerine etkisinin araştırılması
Bu çalışmada baklagillerden izole edilen laktik asit bakterilerinin, yoğurdun depolama süresince canlılığının korunması için ekstrüzyon yöntemi ile mikroenkapsüle edilmesi ve mikroenkapsülasyon tekniğinin yoğurdun fizikokimyasal, duyusal, mikrobiyolo
|
12 |
doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinden yoğurt yapımı ve üretilen yoğurtların duyusal özelliklerinin belirlenmesi
|
13 |
doğal kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin asidifikasyon özelliklerinin, proteolitik aktivitelerinin, ekzopolisakkarit (eps) üretiminin belirlenmesi
|
14 |
Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi
|
15 |
Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli-Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi
3501 - Kariyer
|
16 |
Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"
Gastrodiplomasi
|
1 |
DİSKLİ ANTEP FISTIĞI ÇITLATMA MAKİNESİ
Patent Başvuru Sahipleri: Hüseyin Tekin,Ömer Uçtu,Banu KOÇ
, Patent Buluş Sahipleri: Hüseyin Tekin,Banu Koç,Ömer Uçtu
|
---|---|
2 |
Antep Fıstığı Likörü
Patent Başvuru Sahipleri: Banu KOÇ,Oya Özkanlı
, Patent Buluş Sahipleri: Önder Taşdemir,Banu Koç,Oya Özkanlı
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2016-2017 | Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 4 |
2 | 2015-2016 | Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 4 |
3 | 2017-2018 | Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 4 |
4 | 2017-2018 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
5 | 2017-2018 | Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi | Türkçe | 2 |
6 | 2018-2019 | MOLEKÜLER GATRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK | Türkçe | 3 |
7 | 2018-2019 | Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler | Türkçe | 3 |
8 | 2018-2019 | İstatistiksel Analiz | Türkçe | 3 |
9 | 2018-2019 | Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı | Türkçe | 3 |
10 | 2019-2020 | GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER | Türkçe | 3 |
11 | 2019-2020 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK | Türkçe | 3 |
12 | 2020-2021 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK | Türkçe | 3 |
13 | 2020-2021 | GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER | Türkçe | 3 |
14 | 2019-2020 | İstatistiksel Analiz | Türkçe | 3 |
15 | 2019-2020 | Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı | Türkçe | 3 |
16 | 2020-2021 | İstatistiksel Analiz | Türkçe | 3 |
17 | 2020-2021 | Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı | Türkçe | 3 |
18 | 2021-2022 | Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler | Türkçe | 3 |
19 | 2021-2022 | Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 3 |
20 | 2021-2022 | İstatistiksel Analiz | Türkçe | 3 |
21 | 2022-2023 | Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler | Türkçe | 3 |
22 | 2022-2023 | Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2015-2016 | MESLEKİ ETİK | Türkçe | 2 |
2 | 2016-2017 | MESLEKİ İNGİLİZCE-1 | Türkçe | 4 |
3 | 2015-2016 | MESLEKİ İNGİLİZCE-2 | Türkçe | 4 |
4 | 2015-2016 | MESLEKİ İNGİLİZCE-1 | Türkçe | 4 |
5 | 2015-2016 | ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI VE KANUNLARI | Türkçe | 4 |
6 | 2016-2017 | RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ | Türkçe | 2 |
7 | 2015-2016 | RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ | Türkçe | 2 |
8 | 2015-2016 | RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 2 |
9 | 2015-2016 | YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM | Türkçe | 4 |
10 | 2018-2019 | ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ | Türkçe | 3 |
11 | 2017-2018 | ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ | Türkçe | 3 |
12 | 2018-2019 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
13 | 2017-2018 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
14 | 2018-2019 | MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ | Türkçe | 2 |
15 | 2017-2018 | MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ | Türkçe | 2 |
16 | 2017-2018 | Gıda Mevzuatı ve Kanunları | Türkçe | 3 |
17 | 2018-2019 | Gıda Mevzuatı ve Kanunları | Türkçe | 3 |
18 | 2018-2019 | RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Türkçe | 2 |
19 | 2018-2019 | Bitirme Projesi-I | Türkçe | 2 |
20 | 2018-2019 | Matematik | Türkçe | 2 |
21 | 2018-2019 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Türkçe | 2 |
22 | 2018-2019 | Bitirme Projesi-II | Türkçe | 2 |
23 | 2019-2020 | İçecekeler ve Özellikleri | Türkçe | 2 |
24 | 2019-2020 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 |
25 | 2019-2020 | BİTİRME PROJESİ-I | Türkçe | 2 |
26 | 2019-2020 | RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Türkçe | 2 |
27 | 2020-2021 | RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Türkçe | 2 |
28 | 2019-2020 | ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ | Türkçe | 3 |
29 | 2019-2020 | Matematik | Türkçe | 2 |
30 | 2019-2020 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Türkçe | 2 |
31 | 2019-2020 | Moleküler Gastronomiye Giriş | Türkçe | 2 |
32 | 2019-2020 | Modern Mutfak | Türkçe | 5 |
33 | 2019-2020 | Gıda Mevzuatı ve Kanunları | Türkçe | 3 |
34 | 2019-2020 | Bitirme Projesi -II | Türkçe | 2 |
35 | 2019-2020 | Etkinliklere Katılım | Türkçe | 2 |
36 | 2020-2021 | Ürün İşleme Teknikleri | Türkçe | 3 |
37 | 2020-2021 | İçecekler ve Özellikleri | Türkçe | 2 |
38 | 2020-2021 | Bitirme Projesi-I | Türkçe | 2 |
39 | 2020-2021 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
40 | 2020-2021 | Matematik | Türkçe | 2 |
41 | 2020-2021 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Türkçe | 2 |
42 | 2020-2021 | Moleküler Gastronomiye Giriş | Türkçe | 2 |
43 | 2020-2021 | Gıda Mevzuatı ve Kanunları | Türkçe | 3 |
44 | 2020-2021 | Bitirme Projesi-II | Türkçe | 2 |
45 | 2021-2022 | Ürün İşleme Teknikleri | Türkçe | 3 |
46 | 2021-2022 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
47 | 2021-2022 | Restoranlarda Ambalajlama ve Depolama | Türkçe | 2 |
48 | 2021-2022 | İçecekler ve Özellikleri | Türkçe | 2 |
49 | 2021-2022 | Bitirme Projesi-I | Türkçe | 2 |
50 | 2021-2022 | Matematik | Türkçe | 2 |
51 | 2021-2022 | Gıda Mevzuatı ve Kanunları | Türkçe | 3 |
52 | 2021-2022 | Moleküler Gastronomiye Giriş | Türkçe | 2 |
53 | 2021-2022 | Bitirme Projesi-II | Türkçe | 2 |
54 | 2022-2023 | Ürün İşleme Teknikleri | Türkçe | 3 |
55 | 2022-2023 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
56 | 2022-2023 | Restoranlarda Ambalajlama ve Depolama | Türkçe | 2 |
57 | 2022-2023 | Bitirme Projesi-I | Türkçe | 2 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2011-2012 | Gıda Kodeksi ve Standartları | Türkçe | 1 |
2 | 2012-2013 | Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri | Türkçe | 1 |
3 | 2011-2012 | Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri | Türkçe | 1 |
4 | 2011-2012 | Gıda Depoculuğu | Türkçe | 1 |
5 | 2011-2012 | Gıdaların Ambalajlanması | Türkçe | 1 |
6 | 2014-2015 | İstatistik I | Türkçe | 1 |
7 | 2013-2014 | İstatistik I | Türkçe | 1 |
8 | 2012-2013 | İstatistik I | Türkçe | 1 |
9 | 2011-2012 | İstatistik I | Türkçe | 1 |
10 | 2013-2014 | Kurutulmuş Gıda Teknolojisi | Türkçe | 1 |
11 | 2014-2015 | Kurutulmuş Gıda Teknolojisi | Türkçe | 1 |
12 | 2012-2013 | Kurutulmuş Gıda Teknolojisi | Türkçe | 1 |
13 | 2011-2012 | Kurutulmuş Gıda Teknolojisi | Türkçe | 1 |
14 | 2011-2012 | Mesleki İngilizce | Türkçe | 1 |
15 | 2012-2013 | Kabuklu Kuruyemiş Teknolojisi | Türkçe | 1 |
16 | 2011-2012 | Proje Üretimi ve Ürün Geliştirme | Türkçe | 1 |
17 | 2014-2015 | İstatistik II | Türkçe | 1 |
18 | 2013-2014 | İstatistik II | Türkçe | 1 |
19 | 2014-2015 | Temel Hesaplama Teknikleri | Türkçe | 1 |
20 | 2013-2014 | Temel Hesaplama Teknikleri | Türkçe | 1 |
21 | 2012-2013 | Temel Hesaplama Teknikleri | Türkçe | 1 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinin starter kültür potansiyellerinin belirlenmesi ve mikroenkapsülasyon | EDA ELGİN KILIÇ | TezMerkezi | 2022 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Dîvân-u Lugâti't Türk'te Yer Alan Yeme-İçme (Mutfak) Kültürüne Dair Kavramlar | ESRA SÖĞÜT GÜLMEZ | TezMerkezi | 2025 |
2 | Tamamlandı | Sürdürülebilir gastronomi açısından yenidünya çekirdeği nişastasının üretimi ve kullanımı | ŞERİFE ÇAYLAK | TezMerkezi | 2024 |
3 | Tamamlandı | Geleneksel Türk şerbetlerinin tarihsel süreçteki gelişimi ve alternatif kullanımları | MÜNEVVER DENİZ | TezMerkezi | 2024 |
4 | Devam Ediyor | DENİZ ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNE KARŞI ALGININ ÖLÇÜLMESİ: ANTALYA VE GAZİANTEP ÜZERİNE KARŞILAŞTIRILMALI BİR ANALİZ | ALİ ÖZEROL | TezMerkezi | 2022 |
5 | Tamamlandı | Geçmişten günümüze Türk mutfak kültürü ve ısıl pişirme teknikleri | HAVVA DİLMEÇ | TezMerkezi | 2021 |
6 | Tamamlandı | Festival ziyaretçilerinin sadakatlerini etkileyen faktörlerin analizi: Gaziantep Gastronomi Festivali örneği | ATIF AKKİL | TezMerkezi | 2021 |
7 | Tamamlandı | Kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu | NAZAN ÇAĞLAR | TezMerkezi | 2021 |
8 | Tamamlandı | Gastroturistlerin anı ve tatmin düzeylerinin destinasyon sadakatine etkisi: Gaziantep ili örneği | YUSUF BAYATKARA | TezMerkezi | 2021 |
9 | Tamamlandı | Antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin kalite özellikleri üzerine etkisi | GAMZE ATAR KAYABAŞI | TezMerkezi | 2021 |
10 | Tamamlandı | Kabak ve kavun çekirdeği bitkisel sütünün gastronomi alanında kullanımı | AYŞE ASLI KARLI | TezMerkezi | 2021 |
11 | Tamamlandı | Slow food algısının ölçülmesi ve yerel gıda alımına etkisi: Gökçeada örneği | SAMET MISIR | TezMerkezi | 2021 |
12 | Tamamlandı | Doğal kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinden yoğurt üretimi ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi | BURAK BAYRAK | TezMerkezi | 2021 |
13 | Tamamlandı | Etnik gıdaya yönelik tutum ile kültürleşme, kültürel açıklık ve neofobi'nin ilişkisi: Samsun Gürcü mutfağı örneği | GÜLSEVDİ ÖZTÜRK | TezMerkezi | 2019 |
14 | Tamamlandı | Slow food'a ilişkin turist motivasyonlarının tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Germiyan Köyü örneği | NESRİN ÖZER | TezMerkezi | 2019 |
15 | Tamamlandı | Gastronomi kültürü ve gastronomi turizmi açısından Likya bölgesini ziyaret eden turistler üzerine bir inceleme | ORHAN OZAN ÜZÜMCÜ | TezMerkezi | 2018 |
16 | Tamamlandı | Depolama işleminin baklavanın duyusal kalitesi üzerine etkisi | AYŞENUR AKKAYA | TezMerkezi | 2017 |